Duitsland en Frankrijk willen Europese defensie versterken: “Garantsteller voor veiligheid worden”

Met het oog op de veranderde veiligheidssituatie willen Berlijn en Parijs de Europese defensiecapaciteiten uitbouwen. “De Europese Unie moet een echte geopolitieke speler en garantsteller voor veiligheid worden, die op de huidige veiligheidspolitieke uitdagingen kan reageren en de internationale orde kan versterken”, klonk het na afloop van de Duits-Franse defensie- en veiligheidsraad in het Duitse kasteel Meseberg 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Zoekactie wordt stopgezet: “Kans dat er nog slachtoffer onder puin ligt is klein” – Oorzaak explosie blijft onduidelijk

Een dag na de explosie in Hoboken is een vierde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. De politie laat weten dat de zoekactie stopgezet wordt. Bij de ontploffing gisterenochtend stortten twee verdiepingen in en werd een deel van het gebouw weggeblazen. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Volg hier alles in onze liveblog.

Lees meer »

Motorrijder (29) uit Koekelare zwaargewond na knal tegen auto die U-bocht maakt

Een 29-jarige motorrijder uit Koekelare is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. De man knalde zwaar op een auto waarvan de bestuurster net een U-bocht over de straat wou maken. De motorrijder werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht.
The post Motorrijder (29) uit Koekelare zwaargewond na knal tegen auto die U-bocht maakt appeared first

Lees meer »

Saskia De Splenter gooit sterke resultaten bij masters

Saskia De Splenter (42) pakte de voorbije weken enkele mooie resultaten in de werpnummers. Op de Memorial Jan Pauwelyn won ze bij de masters in het discuswerpen. Eerder deed ze dat ook al tijdens de thuismeeting in Ieper, waar ze ook het hamerslingeren won.
The post Saskia De Splenter gooit sterke resultaten bij masters appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Die boer moet die avond schatrijk geworden zijn”: dit waren de natste (en modderigste) Vlaamse festivaledities

Het weerbericht liegt niet. Op Graspop zal de modder nooit veraf zijn. In Werchter smeken de terreinen rond het festivalpark nu al om laarzen. Al zijn zo’n kwakkelzomers wél vaak goed voor ‘historische’ festivaledities en dito concerten. Van een boer die in één avond rijk werd met zijn tractor, de Red Hot Chili Peppers die onder modder werden bedolven én

Lees meer »

Steeds meer Vlamingen zeggen nieuws te mijden

Steeds meer Vlamingen zeggen nieuws te mijden: liefst 62 procent beweert soms of vaak nieuws te mijden, tegenover 48 procent in 2017. Dat blijkt uit het jaarlijkse Digital News Report, dat 47 nieuwsmarkten verspreid over de hele wereld onderzoekt. “Het blijft belangrijk om de groei van ‘nieuwsafhakers’ tegen te gaan en hen te informeren.”

Lees meer »

Schapen in beslag genomen tijdens controles

Op zaterdag 15 juni verrichten Politiezone Grensleie en Politiezone Arro Ieper controles op het vervoer van schapen naar aanleiding van het Offerfeest.
The post Schapen in beslag genomen tijdens controles appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Een gewonde bij nachtelijke Russische droneaanval op Lviv

In Azov, in de Russische regio Rostov, is na een nachtelijke droneaanval brand uitgebroken in een olieraffinaderij. Volgens gouverneur Vasili Goloebev vlogen er olietanks in brand, maar zijn er voorlopig geen slachtoffers gemeld. Oekraïne, dat al meer dan twee jaar te lijden heeft onder een Russisch offensief, gaat regelmatig in de tegenaanval door drones te lanceren richting Russisch grondgebied. Kiev

Lees meer »

Meta moet AI plannen pauzeren in Europa na klachten privacyexperten

Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram, legt zijn AI-plannen in Europa even stil. Eerder deze maand maakte het bedrijf bekend dat het persoonlijke informatie zoals foto’s, reacties en posts wilde gebruiken om AI-tools te trainen. Dit wou het doen zonder de expliciete goedkeuring van gebruikers. Door het vele protest dat daarop volgde, beslist de Ierse privacywaakhond dat Meta zijn

Lees meer »

Parcours 59ste Ypres Rallyook dit jaar weer uitdagend en gevarieerd

Club Superstage kan de deelnemers van de Ypres Rally ook dit jaar weer een gevarieerd parcours met tal van nieuwigheden voorschotelen. De terugkeer van de shakedown in Boezinge op woensdagavond en de intrede van een Divisie 2-nevenwedstrijd op zaterdag maken het wedstrijdprogramma extra aantrekkelijk.
The post Parcours 59ste Ypres Rallyook dit jaar weer uitdagend en gevarieerd appeared first on

Lees meer »