De Croo in volle campagne naar Biden. Carl Devos: “Misschien zeggen mensen: ‘Ziet ge wel dat hij aan het solliciteren is voor een topjob’”

Met nog een dikke week te gaan tot de verkiezingen, gaat premier De Croo op bezoek bij Joe Biden. Het is al achttien jaar geleden dat een Belgische premier in het Witte Huis werd ontvangen. Een uniek moment dus voor een politicus in volle kiescampagne. Plukt De Croo daar electorale vruchten van? 

Meer krantenkoppen in België

Biden waarschuwt dat Trump nóg eens twee rechters voor Hooggerechtshof zou kunnen voordragen als hij weer president wordt

“Ik vind het een van de meest angstaanjagende kantjes”, zei de Amerikaanse president Joe Biden zaterdag tijdens een fondsenwervingsevenement over zijn nachtmerrie dat rivaal Donald Trump opnieuw president zou worden. Biden had het over de kans die Trump in dat geval “waarschijnlijk” zou krijgen om “nóg eens twee rechters voor het Amerikaans Hooggerechtshof voor te dragen”.

Lees meer »

Vernieuwde regenboogbrug plechtig geopend: “Een belangrijk stuk erfgoed waar we fier op mogen zijn”

Bij de vijvers rondom de Elindusarena is vrijdagnamiddag officieel de vernieuwde regenboogbrug geopend. De oorspronkelijke brug uit 1957 was aan vernieuwing toe. Noël Delmulle (96), die destijds meebouwde aan de oude brug, mocht mee het lintje doorknippen. “Het is een mooie vernieuwing”, aldus de kranige bouwheer op rust.
The post Vernieuwde regenboogbrug plechtig geopend: “Een belangrijk stuk erfgoed waar

Lees meer »

Arbeider overleden na aanrijding met vrachtwagen op bouwwerf: “Omstandigheden worden onderzocht”

In de Spermaliestraat in Middelkerke is vrijdagavond een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is later op de avond uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen.
The post Arbeider overleden na aanrijding met vrachtwagen op bouwwerf: “Omstandigheden worden onderzocht” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie van Francis (16) voor het eerst oog in oog met bestuurder die hun zoon doodreed: “Je bent een moordenaar en een lafaard”

In de politierechtbank van Dendermonde is dinsdagochtend het proces gestart tegen Youri H. Hij reed op 1 augustus 2022 de 16-jarige Francis Aerts dood in het Oost-Vlaamse Temse en pleegde vervolgens vluchtmisdrijf. De familie van Francis reageerde bijzonder emotioneel bij de confrontatie met de bestuurder in de rechtbank. “Wij kregen levenslang omdat jij een moordenaar bent”, klonk het vandaag in

Lees meer »

WEERBERICHT. Vandaag nog buien, zondag droog en tot 23 graden: “Volgende week ziet er écht goed uit, althans toch wat maandag en dinsdag betreft”

Na regen komt zonneschijn. Eindelijk! Vandaag/zaterdag moeten we nog een paar buien trotseren, maar vanaf zondag lijkt de zomer zich toch echt een paar dagen te laten zien. We krijgen steeds meer zon en ook klimmende temperaturen. “Volgende week ziet er echt goed uit, althans toch wat maandag en dinsdag betreft”, aldus weerman Frank Duboccage. “Woensdag komt een onweerszone stilaan

Lees meer »