De Croo in volle campagne naar Biden. Carl Devos: “Misschien zeggen mensen wel: ‘Wat is dat voor stunt?’”

Met nog een dikke week te gaan tot de verkiezingen, gaat premier De Croo op bezoek bij Joe Biden. Het is al achttien jaar geleden dat een Belgische premier in het Witte Huis werd ontvangen. Een uniek moment dus voor een politicus in volle kiescampagne. Plukt De Croo daar electorale vruchten van? 

Meer krantenkoppen in België

Man die wordt geïnterviewd na brand in hotel blijkt Hollywoodlegende te zijn: “Ik dacht dat het brandalarm de wekkerradio was”

Tientallen gasten werden woensdag geëvacueerd toen er brand was uitgebroken in het Shelbourne, een historisch hotel in het stadscentrum van Dublin. Journaliste Eleanor Burnhill was ter plaatse om verslag uit te brengen voor de Ierse openbare omroep en ontdekte plots een bekend gezicht onder de gasten: niemand minder dan Hollywoodlegende Henry Winkler. “Ik dacht dat het brandalarm een wekkerradio was”,

Lees meer »

Bart De Wever eist overwinning op: “Onze doodsbrief was geschreven, maar jullie hebben nooit opgegeven”

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak de verkiezingsoverwinning opgeëist. Op de tonen van ‘I’m still standing’ van Elton John kwam hij de zaal binnen in de kelder van het Brusselse NH-hotel, waar al zijn militanten verzameld waren. Voor hen had hij lovende woorden. “Onze doodsbrief was geschreven, maar jullie hebben het nooit opgegeven.”

Lees meer »

Disneyland Paris onthult nieuwe show ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’

Het entertainmentaanbod van Disneyland Paris is uitgebreid met de lancering van ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’. Deze nieuwe show biedt een moderne kijk op de tijdloze klassieker van de Walt Disney Animation Studios film Alice in Wonderland.
The post Disneyland Paris onthult nieuwe show ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’ appeared first

Lees meer »

Vlaams Belang stemmenkampioen bij Europese verkiezingen

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement heeft het Vlaams Belang zondag 22,94 procent van de stemmen achter zich gekregen. De partij heeft daarmee nipt de N-VA achter zich weten te houden, die 22,09 procent haalde, en mag zich daarmee op EU-niveau tot grootste Vlaamse partij uitroepen. Dat blijkt maandag uit de definitieve uitslag.

Lees meer »

Vier Amerikaanse professoren neergestoken in een park in China

In een park in China zijn vier Amerikaanse professoren van Cornell College in Iowa neergestoken. De professoren waren in China voor een samenwerking met een universiteit in het noordelijke Jilin. Ze raakten alle vier zwaargewond. De Chinese autoriteiten beschrijven de aanval als “een geïsoleerd incident” en zeggen dat ze maatregelen nemen om de “veiligheid van buitenlanders te waarborgen.”

Lees meer »

Assisen moord Caroline Kint – Drie kinderen van Caroline Kint werden geadopteerd

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) hebben de oudste dochters van het slachtoffer opvallende verklaringen afgelegd. Ze vertelden hoe ze een groot deel van hun kindertijd in een instelling doorbrachten. Uiteindelijk werden ze net als een van hun broers geadopteerd door hun pleegouders.
The post Assisen moord Caroline Kint – Drie kinderen van Caroline Kint

Lees meer »

Fietser sterft bij aanrijding in Kortemark: onduidelijk wie man aanreed

Op de Staatsbaan in Kortemark is een fietser van 75 uit Hooglede om het leven gekomen. Het slachtoffer werd gevonden door een voorbijganger. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De fietser werd waarschijnlijk aangereden door een voertuig, maar de precieze omstandigheden worden nog onderzocht door een verkeersdeskundige.

Lees meer »

Bekende schoenenzaak Ansi Shoe sluit na 35 jaar in Ledegem en houdt uitverkoop: “We hopen op een opvolger”

Ansi Shoe, de schoenenwinkel langs de Rollegemstraat in Ledegem, is gestart met een uitverkoop. Een exacte datum voor de sluiting van de bekende winkel is er nog niet, maar zaakvoerster Ingrid Vanhuylenbrouck is na een mooie carrière van ruim 45 jaar pensioengerechtigd. “We blijven hopen op opvolgers. In de toekomst wil ik graag nog iets doen met mijn passie voor

Lees meer »