Assisen Spuikommoord: wetsdokters beschrijven hoe Al-Baghdadi zijn slachtoffer versneed

Op het assisenproces tegen Khaldoon Al-Baghdadi (42) hebben de wetsdokters hun getuigenis afgelegd. De deskundigen legden uit hoe de Iraakse Oostendenaar op 9 maart 2020 het lichaam van Emmy Geboers (67) op vrij vakkundige wijze ontmantelde.

Na zijn arrestatie werd Khaldoon Al-Baghdadi op 10 maart 2020 onderzocht door dokter Lieven Wostyn. De wetsdokter stelde op de handen van de beschuldigde kleine snijletsels vast. Al-Baghdadi beweerde toen nog dat het oude verwondingen waren, maar volgens de deskundige werden ze wel degelijk veroorzaakt bij het versnijden van het lichaam. “Meneer was heel opgejaagd. Hij vroeg vooral naar methadon. Hij had ook spierpijn en buikpijn.” Volgens dokter Wostyn ging het om typische afkickverschijnselen voor een heroïneverslaafde.

Lees hier alles over de Spuikommoord

Professor Diona D’Hondt gaf vervolgens toelichting bij de autopsie die op 23 maart werd uitgevoerd. Dat was niet evident, want er werd slechts ongeveer een kwart van het lichaam aangetroffen in de Spuikom. Het ging om heel wat huidfragmenten en darmfragmenten, maar ook bijvoorbeeld om de onderkaak, een long, ribben en enkele stukken van de schedel. Op meerdere plaatsen werden sporen van snij- en steekverwondingen aangetroffen. “Ik denk dat we in de romp vijf mogelijke steekwonden hebben vastgesteld”, aldus dokter D’Hondt. Ook de mogelijke bloeduitstortingen op het achterhoofd zijn compatibel met de laatste verklaringen van de beschuldigde.

Draaien en keren

Voorzitter Antoon Boyen vroeg zich af of het mogelijk was om een lichaam op die manier te ontmantelen in de berging van het appartement. “De praktijk leert dat je daar wel wat ruimte voor nodig hebt om dat een beetje efficiënt te kunnen doen. Dat vereist toch wel wat draaien en keren met het lichaam om dat mogelijk te maken”, reageerde professor Werner Jacobs. Vooral de manier waarop het slachtoffer gescalpeerd werd, wierp meerdere vragen op.

“Een arm afhakken is technisch niet moeilijk. Als het erop aankomt zou iedereen van de jury dat wel kunnen. Maar een romp en een buik leegmaken, een hoofd van de wervelzuil afhalen, en dan vooral de manier waarop de huid van dat gezicht gehaald is, dat zie ik eerlijk gezegd niet iedereen doen. Dat vereist toch een zekere vakkundigheid. Als je konijnen en andere beesten kan villen, zal je dat met een mens ook wel kunnen.”

Speeksel

Anderzijds geloven de wetsdokters niet dat Al-Baghdadi zwaar onder invloed van heroïne was. “Er is toch een bepaalde helderheid van geest nodig om die handelingen mogelijk te maken. Als je volledig van de wereld bent, dan lukt dat niet.”

Op basis van een aangetroffen tand werd het DNA-profiel van het slachtoffer bepaald. Dat DNA werd vergeleken met het genetisch materiaal op de tandenborstel en op een kopje koffie van Emmy Geboers. “Daarmee hebben we de tand kunnen identificeren als zijnde van Emmy Geboers. We hebben verder geen opdracht gekregen om dingen te analyseren”, getuigde dokter Els Jehaes.

Toxicoloog Jan Cordonnier ontdekte het DNA-profiel van het slachtoffer in speeksel dat op een propje papier werd aangetroffen. Al-Baghdadi beweerde vrijdag dat hij de mond van zijn buurvrouw tijdens de feiten zou afgeveegd hebben. Ten slotte onderzocht de deskundige ook het oogvocht van het slachtoffer. “Daar hebben we enkel maar cafeïne en domperidone kunnen vinden”, aldus Cordonnier.

The post Assisen Spuikommoord: wetsdokters beschrijven hoe Al-Baghdadi zijn slachtoffer versneed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RODE DUIVELS. De Bruyne voor het eerst terug in stadion waar hij boete van 20.000 (!) euro kreeg: “Maar Wolfsburg betaalde”

Matchday! De openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije op het EK voetbal volgt vanavond om 18u. Gisteren had Tedesco goed nieuws rond Vertonghen en Theate, die vanavond zouden kunnen spelen. Meunier van zijn kant sluit dan weer na de tweede match, tegen Roemenië, aan bij de groep in Duitsland. Volg al het nieuws in de aanloop naar de Belgische

Lees meer »

Luchthaven Oostende-Brugge krijgt grootste zonnepark van West-Vlaanderen: “60.000 zonnepanelen zorgen voor 100 procent groene stroom”

Op de luchthaven van Oostende-Brugge is maandag het startschot gegeven voor de bouw van het grootste zonnepark van West-Vlaanderen, met 60.000 zonnepanelen. “Dankzij dit project kan de luchthaven werken op honderd procent groene stroom”, stelt energieleverancier EnergyVision.
The post Luchthaven Oostende-Brugge krijgt grootste zonnepark van West-Vlaanderen: “60.000 zonnepanelen zorgen voor 100 procent groene stroom” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar

De Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar en dat werd, op een bijzondere manier, gevierd. De verjaardag werd gekoppeld aan een stoet, die tot aan de sluizen trok, om er aan te sluiten bij de herdenkingsplechtigheden.
The post Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het opvallendste op hun huwelijk? Prins Laurent die Wendy Van Wanten meenam”: prins Edward en Sophie 25 jaar getrouwd

25 jaar. Zo lang zijn de Britse prins Edward (60) en hertogin Sophie (59) woensdag getrouwd. In tegenstelling tot z’n twee broers en zus slaagt de prins er dus wél in om een standvastig huwelijk uit te bouwen en een echtscheiding te vermijden. Met dank aan Sophie, die zich opwerkte tot een onmisbaar lid van de Britse koninklijke familie. Al

Lees meer »