Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) heeft Khaldoon Al-Baghdadi (42) toegegeven dat hij eigenlijk een goede vriend wilde vermoorden. De beschuldigde was van plan om Dirk S. via het slachtoffer naar zijn appartement in Oostende te lokken.

Tijdens het verhoor door voorzitter Antoon Boyen legde Al-Baghdadi vrijdagnamiddag nieuwe verklaringen af. Daarom werd beslist om de Irakees zaterdag opnieuw te laten verhoren door de politie. “Ik denk dat wij nog eens moeten babbelen”, zei de voorzitter maandagochtend. De beschuldigde herhaalde dat hij inderdaad in januari 2020 al het plan had opgevat om iemand te vermoorden en te beroven. Al-Baghdadi had geld nodig om zijn drugsprobleem te financieren.

Naar eigen zeggen zocht de beschuldigde in eerste instantie een geschikt slachtoffer dat hij niet goed kende. “Omdat je niemand vond, heb je beslist dat het Dirk S. zou zijn. Die had geld en bankkaarten en die wou jij stelen”, vatte de voorzitter het samen. Als medewerker van een vastgoedkantoor had S. jarenlang geld van verenigingen van mede-eigenaars doorgesluisd naar Al-Baghdadi. In die periode zouden ze ook een seksuele relatie gehad hebben. “Dan heb je besloten om S. naar u te lokken via Emmy. Je hebt gezegd dat je een waterlek had, omdat je wist dat ze dat zou doorvertellen aan hem. En dan zou je S. kunnen doden en bestelen.”

Niet naar politie gebeld

Op 9 maart 2020 vroeg Al-Baghdadi kort voor de middag aan Emmy Geboers om naar het verzonnen waterlek te komen kijken. Het is niet duidelijk wanneer en waarom hij toch besliste om zijn buurvrouw te vermoorden. De beschuldigde gaf toe dat zijn beslissing al genomen was toen hij met een bierglas tegen haar hoofd zou hebben gegooid. Vervolgens sleepte hij het slachtoffer naar de berging en bond hij haar handen vast met een touw. Al-Baghdadi vroeg met succes de pincode van haar bankkaart. Naar eigen zeggen probeerde hij nog een dokter te zoeken om Geboers te helpen. “Ik heb niet naar de politie gebeld, omdat ik schrik had voor de gevangenis”, klonk het ook.

Uiteindelijk sloeg de Irakees met een moersleutel op het hoofd van het slachtoffer. “Ik heb beslist om haar te vermoorden, ja”, bekende Al-Baghdadi. Daarna denkt hij nog twee à drie messteken uitgedeeld te hebben. De voorzitter merkte echter op dat de zeven gaten in haar trui in de richting van zeven messteken wijzen. Khaldoon Al-Baghdadi sneed het lichaam in stukken met een cutter en een hakmes, waarna hij de stoffelijke resten in de nabijgelegen Spuikom dumpte.

Een dochter van Emmy Geboers verwittigde de volgende ochtend de hulpdiensten. “Ze is ongerust dat ze haar moeder sinds 9 maart rond de middag niet meer kan bereiken”, getuigde hoofdinspecteur Barbara V. De lokale politie van Oostende trok onmiddelllijk naar haar appartement in de Voorhavenlaan, maar kon niets verdachts aantreffen. Een andere buurvrouw en haar partner verklaarden wel dat Emmy haar appartement nooit zo wanordelijk zou achterlaten. Het onderzoek wees ook snel uit dat er de avond van 9 maart 20.000 euro werd overgeschreven van de spaarrekening naar de zichtrekening van het slachtoffer.

Doorgedreven speurwerk

De partner en de dochter van het slachtoffer wisten te vertellen dat ze op de dag van haar verdwijning voor waterschade nog naar de derde verdieping moest. “We krijgen een zeer indringende javelgeur op te merken op de derde verdieping”, getuigde inspecteur Kathleen H. De bewoner van het bewuste appartement maakte onmiddellijk een verwarde indruk op de politie. Ook de vele bloedsporen wekten uiteraard argwaan. Een sleutelhanger van de garage waar Emmy Geboers haar voertuig kocht, trok vervolgens de aandacht van de politiemensen. Op die manier werd uiteindelijk de sleutel van het appartement van het slachtoffer aangetroffen. “Ma wa denken jullie da heb ik da gedaan”, zei Al-Baghdadi bij zijn arrestatie.

Ten slotte bedankte de advocaat van de familie Geboers de getuigen voor hun werk. “Dankzij jullie doorgedreven speurwerk hebben jullie op zeven of acht uur tijd de dader gepakt. Dat is fenomenaal”, aldus advocaat Kris Luyckx, die ook nog polste naar de impact op het korps. “Ik ben sinds 2006 bij de politie en het is een van de enige keren dat ik wakker lag van een zaak”, reageerde Barbara V.

The post Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Antwerpen regulariseert bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary, Groen verontwaardigd

Oppositiepartij Groen in Antwerpen is er niet over te spreken dat de bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary zijn geregulariseerd door de stad. Het luxehotel diende een nieuwe vergunningsaanvraag in om de overtredingen te regulariseren, en de stad heeft de aanvraag goedgekeurd. "Een onbegrijpelijke beslissing", vindt Groen-fractieleidster Ilse Van Dienderen.

Lees meer »

Johan Van Overtveldt (N-VA) weer voorzitter begrotingscommissie Europees Parlement

Johan Van Overtveldt (N-VA) is herverkozen tot voorzitter van de begrotingscommissie in het Europees Parlement. De conservatief-nationalistische fractie ECR had Van Overtveldt gepresenteerd als kandidaat voor het voorzitterschap van de begrotingscommissie. Bij de stemmingen over de leiding van de verschillende commissies pasten de pro-Europese fracties opnieuw een cordon sanitaire tegen uiterst rechts toe.

Lees meer »

PS “diep gekwetst” door toespraak van koning Filip op 21 juli

PS kon de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag niet smaken. Dat laat voorzitter Paul Magnette woensdag blijken in een interview met La Libre. De vorst zei dat de verkiezingsuitslag een kans biedt op een “nieuw samenhangend project”, maar daar maken de Franstalige socialisten voorlopig geen deel van uit.

Lees meer »

Opgepakte terreurverdachten gelinkt aan ISKP: “Enige tak van IS die intentie en capaciteit heeft om hier aanslagen te plegen” 

De terreurverdachten die gisteren bij huiszoekingen over het hele land werden opgepakt, worden gelinkt aan ISKP, de IS-tak die vooral in Centraal-Azië actief is. Ook bij ons waarschuwde Staatsveiligheid al meerdere keren voor de terreurgroep, die wordt omschreven als de enige tak van IS die zowel de intentie als capaciteit heeft om bij ons aanslagen te plegen. Wat is die

Lees meer »

KIJK. “Nog veel werk om die twee aan te vallen”: dappere Evenepoel krijgt lik op stuk van Vingegaard, maar heeft geen spijt

Gespeeld, maar niet gewonnen. Remco Evenepoel koos in de laatste bergetappe van deze Tour vol voor het offensief, maar liep op een counter van Jonas Vingegaard. Geen drama: zonder ongelukken in de slottijdrit eindigt hij morgen als derde in zijn eerste Ronde van Frankrijk. “Ik ben superfier op wat ik al gedaan heb, maar ik zou graag afsluiten met een

Lees meer »

Michèle opent Lingerie Miss Elle in Torhout: “Voor grote en kleine cups”

Voor Michèle Depuydt wordt een droom werkelijkheid. Op maandag 12 augustus opent ze haar lingeriezaak Miss Elle in Torhout, een mooie verwijzing naar haar voornaam. De 28-jarige vrouw uit Ichtegem werkte tot nu toe als administratief bediende, maar wou al langer het bureauwerk inruilen voor een eigen winkel.
The post Michèle opent Lingerie Miss Elle in Torhout: “Voor grote

Lees meer »

Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen in Merelbeke spelen, gemeente vraagt juridisch advies

Voetbalclub Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen komend seizoen in Merelbeke spelen. De club uit 1e provinciale zocht een nieuw stadion, omdat het van het stadsbestuur van Aalst niet meer in het Pierre Cornelisstadion mag spelen. Het gemeentebestuur van Merelbeke kan wel nog altijd beslissen dat het terrein om organisatorische of veiligheidsredenen niet geschikt is. De gemeente wint nu juridisch

Lees meer »

KIJK. “Nog veel werk om het gat met die twee te dichten”: dappere Evenepoel krijgt lik op stuk van Vingegaard, maar heeft geen spijt

Gespeeld, maar niet gewonnen. Remco Evenepoel koos in de laatste bergetappe van deze Tour vol voor het offensief, maar liep op een counter van Jonas Vingegaard. Geen drama: zonder ongelukken in de slottijdrit eindigt hij morgen als derde in zijn eerste Ronde van Frankrijk. “Ik ben superfier op wat ik al gedaan heb, maar ik zou graag afsluiten met een

Lees meer »

Royaltykenner Kathy Pauwels over de opvallende Instagram-beelden van prins Aymeric: “Het is een blik die we anders nooit krijgen”

Ooit werden paparazzi met enorme telelenzen ingezet om vast te kunnen leggen hoe leden van de koninklijke familie zich ontspannen. Vandaag zetten die prinsen en prinsessen die beelden gewoon zélf op Instagram. Zoals prins Aymeric (18), de zoon van Laurent. “Het geeft eindelijk een echte blik op die mensen”, zegt royaltywachter Kathy Pauwels (57).

Lees meer »

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idioot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

Vader ziet zoon Frans ravijn in fietsen

Een vader-zoon fietsvakantie in de Franse Pyreneeën veranderde zondag in een nachtmerrie. De 29-jarige Ier Niall Kieran raakte een obstakel in de weg en werd in een ravijn gelanceerd. De man stortte 35 meter naar beneden.

Lees meer »

32 medewerkers verliezen job na faillissement ‘Labo Van Poucke’: “Zware klap, sommigen werken hier al ruim 30 jaar”

De Kortrijkse afdeling van eurofins Clinical Diagnostics – vroeger gekend als Labo Van Poucke – is recent failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Kortrijk. De faling betekent een zware klap voor de 32 betrokken medewerkers, die hun job verliezen. Al blijft er een kans op een herstart. “Zelfs buitenlandse groepen dienen zich aan”, stelt medecurator Carmen Matthijs.

Lees meer »