ASSISEN. Dochter van vermoorde Emmy legt emotionele getuigenis af over spuikommoord: “Telkens een schok als iets nieuws gevonden werd”

Zachtaardig, behulpzaam en bescheiden. Getuigen brachten dinsdag op het assisenproces tegen de Oostendse Irakees Khaldoon Al-Baghdadi een heel mooi eerbetoon aan Emmy Geboers. Syndicus D.S. kwam dan weer vertellen over zijn ‘bijzondere’ relatie met de beschuldigde. “Ik was naïef, maar het is gebeurd.”

 

Meer krantenkoppen in België

Onverbeterlijke dief (33) uit Blankenberge riskeert vijf jaar cel: “Dit is geen sprookje en wij zijn ook Sinterklaas niet!”

Een 33-jarige dief uit Blankenberge riskeert in beroep liefst vijf jaar cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, is voor het openbaar ministerie de maat vol. “Dit is geen sprookje en wij zijn ook Sinterklaas niet!”
The post Onverbeterlijke dief (33) uit Blankenberge riskeert vijf jaar cel: “Dit is

Lees meer »

“Elke dag val ik opnieuw in duigen”: Mama Stefanie (37) getuigt één jaar nadat haar ex huis in brand stak en twee kindjes het leven lieten

Een jaar geleden verloor Stefanie Brems (37) haar twee kindjes Kyano (8) en Kyara (4) nadat haar ex-man hun woning in Puurs-Sint-Amands in brand stak. In een gesprek met HLN dat zweeft tussen verdriet en wilskracht vertelt Stefanie over die vreselijke zondagnacht, hoe de lach van haar kinderen haar inspireert om te blijven leven en de confrontatie met het verleden:

Lees meer »

Jasmijn Van Hoof na soaprelatie met 20 jaar oudere Kürt Rogiers in ‘Familie’: “Ik schrok zelf van de heftige reacties”

Dat Jasmijn Van Hoof (33) haar comeback in ‘Familie’ niet gemist heeft. Na 2,5 jaar afwezigheid is Stefanie helemaal terug van weggeweest en weet ze meteen het gezin Coppens vierkant te laten draaien door haar verrassende relatie met de beste vriend van haar vader Lars (Kürt Rogiers). “Toen ik die verhaallijn te horen kreeg waren Lars en Veronique nog samen

Lees meer »

“Kan De Wever over zijn eigen schaduw stappen?”

Zo snel kan het dus keren. Het land leek af te stevenen op een totale blokkering, maar na het resultaat van zondag zouden de regeringsvormingen wel eens snel beklonken kunnen zijn. Sinds de 541 dagen in 2010 en 2011 houden we iedere keer ons hart vast, maar er zijn goede redenen om deze keer hoopvoller te zijn. De kiezer heeft

Lees meer »

Ongemakkelijk momentje op herdenking D-Day wanneer Brigitte Macron hand van koningin Camilla wil vastpakken

Het werd donderdag even ongemakkelijk toen koningin Camilla en Brigitte Macron bloemenkransen neerlegden bij het Britse oorlogsmonument in Ver-sur-Mer. De Franse first lady beging een protocollair foutje toen ze voor het oog van de camera’s de hand van de Britse vorstin wilde vastgrijpen terwijl ze de Britse soldaten die sneuvelden op D-Day herdachten. Camilla leek echter niet van plan om

Lees meer »

Havenarbeider Roald (57), die overleed na aanrijding met heftruck, zou binnen 2 jaar met pensioen gaan: “Hij was een crème van ne gast”

Altijd stipt in zijn werk, een avontuurlijke wereldreiziger, maar vooral een crème van ne gast. Zo omschrijven vrienden en collega’s de 57-jarige Roald, chef markeerder bij Nova Natie, die woensdag bij een aanrijding met een vorkheftruck om het leven is gekomen. “Hij was een ervaren motorrijder, hield van bergbeklimmen en diepzeeduiken. Dat hij nu zo aan zijn einde moet komen,

Lees meer »

Freddy en Chantal zijn een gouden koppel

Freddy Mees (75) en Chantal Maes (72) zijn gehuwd op 30 april 1974 en wonen in Esen. Samen met hun kinderen kwamen ze op zaterdag 1 juni naar Ten Patershove om er samen met nog drie andere jubilarissen hun gouden bruiloft te vieren. Ze toonden zich heel tevreden met de ontvangst en de geschenken van
The post Freddy en

Lees meer »

Los onze waterproblemen op: zo willen de politieke partijen dit heet hangijzer aanpakken

We stemmen zondag niet alleen voor Vlaanderen, België en Europa… maar ook voor West-Vlaanderen. Wat politici in Brussel – en Straatsburg – beslissen, voelen we tot bij ons. Wij stelden dan ook een West-Vlaamse eisenbundel samen, waarover negen partijen nu kleur bekennen. Eis nummer 6: los onze waterproblemen op.
The post Los onze waterproblemen op: zo willen de politieke

Lees meer »

Bild: “Politie houdt terrorist weg bij EK voetbal”

De Duitse politie heeft volgens het blad ‘Bild’ mogelijk een terreuraanslag tijdens het EK voetbal verijdeld. Agenten pakten vrijdag op het vliegveld van Keulen-Bonn een vermoedelijke moslimextremist op die banden zou hebben met een groepering die verwant is aan Islamitische Staat.

Lees meer »

Een vermogen van 1 miljard: waarom Bolle Jos de meest gezochte crimineel van België en Nederland is

Precies een jaar na de grote klopjacht in Turkije op ‘Bolle Jos’ Leijdekkers, start vandaag de langverwachte rechtszaak tegen de Nederlander. Maar de hoofdpersoon? Die slaagt er nog stééds in om uit handen van een complete politiemacht te blijven. Met een stapel valse paspoorten, privéjets, mogelijk plastische chirurgie én een duizelingwekkend vermogen van 1 miljard. Waarom is het zo moeilijk

Lees meer »