Vlaams-Brabant zoekt chauffeurs die minder mobiele mensen naar stembureaus kunnen brengen op 9 juni

De mobiliteitscentrale in Vlaams-Brabant is op zoek naar chauffeurs om minder mobiele mensen op 9 juni naar de stembureaus te brengen. Die centrale met aangepast vervoer helpt mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten of blind zijn, om op hun bestemming te geraken. 

Meer krantenkoppen in België

Nvidia is het waardevolste bedrijf ter wereld, maar wat doet het precies?

Misschien heb je een iPhone in huis, wellicht ook een laptop waarop Microsoft draait. En anders weet je ongetwijfeld wat Apple en Microsoft maken. Maar weet je ook wat Nvidia doet, het bedrijf dat die andere twee giganten heeft voorbijgestoken als waardevolste bedrijf ter wereld? En waarom is dat zo bijzonder? Computerwetenschapper Jeroen Baert en professor micro-elektronica Marian Verhelst leggen

Lees meer »

Met 16 of 18 eersteklassers? Halvering van de punten of niet? Of zelfs géén play-offs? Dit zijn de vier mogelijke nieuwe competitieformats

Komende donderdag verzamelen onze profclubs voor de Algemene Vergadering van de Pro League om te stemmen over het nieuwe competitieformat. In aanloop naar die vergadering legt de Pro League alvast enkele nieuwe voorstellen voor de hervorming van het format op tafel. Een competitie met 16 en play-offs met zes, een competitie met 18 zonder play-offs of blijft alles bij het

Lees meer »

Gezinsbond huldigt bestuursleden

Het bestuursteam van Gezinsbond Ichtegem vierde vorige zondag het 96-jarig bestaan met de traditionele verjaardagsbarbecue, deze keer bij Traiteur Matthias in Moere. Bondsvoorzitter Willy Hosten mocht acht bestuursleden in de bloemetjes zetten: Anje Crevits, Robrecht Claeys en Stijn Samyn ontvingen een kunstwerkje van Terra Flamma voor tien jaar inzet. De twintig jaar inzet van Nico
The post Gezinsbond huldigt

Lees meer »

OPROEP. Heb jij vragen over jouw penis?

Lang, kort, breed of krom: bestaat er eigenlijk zoiets als de ideale penis? Wat maakt jou onzeker over jouw penis? Wij willen het weten! Stel ons al jouw vragen en wij laten ze beantwoorden door onze experts.

Lees meer »

Nu zondag jaarlijks Oldtimer tractortreffen in Koekelare

De Klauwbanddrivers organiseren het jaarlijkse Oldtimer tractortreffen op zondag 16 juni in Koekelare. Zowel het vertrek als de aankomst vinden plaats in zaal De Mokkernaere, in de Lekestraat 42.
The post Nu zondag jaarlijks Oldtimer tractortreffen in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pitbulls Wielsbeke organiseert opnieuw Krakkentornooi: “De eerste editie na corona”

Het Krakkentornooi van Pitbulls Wielsbeke wordt dit jaar op zaterdag 22 juni gehouden. Het is een leuk en speels toernooitje base- en softball met vereenvoudigde regels. “Zo kan iedereen eens proeven van wat de sport te bieden heeft of gewoonweg plezier maken”, klinkt het.
The post Pitbulls Wielsbeke organiseert opnieuw Krakkentornooi: “De eerste editie na corona” appeared first on

Lees meer »

Het verhaal van de Raket: ijsje in geel, oranje en rood als blauwdruk voor komende coalitie

Een coalitie met N-VA (geel), CD&V (oranje) en Vooruit (rood) staat in de steigers, waardoor Vlaanderen afstevent op een raketcoalitie, genoemd naar het raketijsje. We gingen aan boord van deze drietrapsraket die ons terugbracht naar 1962, toen de ruimtewedloop tussen de Sovjetunie en de Verenigde Staten een, euh, hoge vlucht nam. “Wij hopen dat de volgende regering, ongeacht haar kleur,

Lees meer »

Derde van jobstudenten werkt tijdens blok

Zowat een derde van de jobstudenten werkt ook soms tijdens de blok- of examenperiode. Dat blijkt uit de resultaten van een bevraging van Randstad. De hr-dienstverlener peilt jaarlijks bij duizend studenten naar hun werksituatie.

Lees meer »

Brand loods brucargo geblust: gebouw is volledig vernield

De brandweer is nog de hele nacht in de weer geweest om de brand in een loods op de goederenluchthaven Brucargo in Machelen te blussen. De loods is volledig vernield, maar de aanpalende gebouwen bleven gevrijwaard. Intussen is de brand volledig geblust. Een klein team blijft nog even stand-by om eventuele opflakkeringen te voorkomen.

Lees meer »