Vlaams-Brabant zoekt chauffeurs die minder mobiele mensen naar stembureaus kunnen brengen op 9 juni

De mobiliteitscentrale in Vlaams-Brabant is op zoek naar chauffeurs om minder mobiele mensen op 9 juni naar de stembureaus te brengen. Die centrale met aangepast vervoer helpt mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten of blind zijn, om op hun bestemming te geraken. 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse 21 juliviering in teken van sport en pluraliteit: “De magie van sport en sportbeleving is voor velen een lichtpunt”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juliviering gehouden. Die stond ditmaal in het teken van sport en pluraliteit. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen.

Lees meer »

“Tot nu was de leeftijd van Biden een probleem, met de komst van Harris is Trump de hoogbejaarde”

De beslissing van Joe Biden om uit de race naar het Witte Huis te stappen, heeft zijn effect niet gemist. Door de handdoek in de ring te gooien verplaatste de media-aandacht zich meteen naar de Democratische partij en naar Kamala Harris, zijn gedoodverfde opvolger. Meteen werd er gespeculeerd over tegenkandidaten en over een mogelijke running mate. Nu al heeft iedereen

Lees meer »

PS “diep gekwetst” door toespraak van koning Filip op 21 juli

PS kon de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag niet smaken. Dat laat voorzitter Paul Magnette woensdag blijken in een interview met La Libre. De vorst zei dat de verkiezingsuitslag een kans biedt op een “nieuw samenhangend project”, maar daar maken de Franstalige socialisten voorlopig geen deel van uit.

Lees meer »

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen voor Amerikaanse bommenwerpers boven Barentszzee

Rusland zegt zondag dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

“Altijd weer opstaan, rug rechten en ‘voesj’ doen”: het Tourdebuut van Evenepoel door de ogen van papa Patrick (en mama Agna)

Het zal je kind maar wezen. Derde in zijn allereerste Tour. Met ritwinst en de witte trui van beste jongere erbovenop. “Trots en blij”, maakte Remco Evenepoel papa Patrick en mama Agna, die in alle discretie en anonimiteit van de avonturen van hun zoon hebben genoten. “Een vuistje in onze WhatsApp-groep volstond om te weten: hij blinkt in zijn vel.”

Lees meer »

Stonehenge ontsnapt aan statuut van bedreigd werelderfgoed ondanks geplande tunnel

De prehistorische site van Stonehenge in Engeland komt niet op de lijst van bedreigd werelderfgoed te staan. Dat heeft het Werelderfgoedcomité van Unesco beslist in New Delhi. Er lag een voorstel op tafel om dat wel te doen, wegens ingrijpende infrastructuurwerken: de Britten willen naast de stenencirkel een tunnel aanleggen. Maar Groot-Brittannië krijgt van Unesco dus het voordeel van de

Lees meer »