Verborgen factuur van nucleaire verlenging duikt op: Electrabel vraagt half miljard euro aan regering

01:00 Engie Electrabel vraagt dat ons land 500 miljoen tot 600 miljoen euro betaalt om twee kernreactoren tien jaar langer open te houden. De energiegroep wil die som als compensatie omdat de levensduurverl… 

Meer krantenkoppen in België

BRES architecten opent kantoor naast beurs- en congresgebouw in Brugge

Simon Vansteenhuyse en Brecht Pot openden naast het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) in Brugge een vaste stek voor hun architectenkantoor BRES. Het pand waar voorheen een kantoor van Bpost gehuisvest was, en later ook nog een nachtwinkel, kreeg een heuse facelift. “Dit voelt aan als thuiskomen”, zeggen de architecten.
The post BRES architecten opent kantoor naast beurs- en

Lees meer »

Kieskring West-Vlaanderen: wie zijn de stemmenkampioenen?

CD&V-boegbeeld Hilde Crevits blijft de stemmenkampioen in West-Vlaanderen, met 77.533 voorkeurstemmen voor het Vlaams Parlement. Maar dat zijn er een pak minder dan de 130.912 van 5 jaar geleden. Voor het federaal Parlement haalt Vooruitvoorzitter Melissa Depraetere de meeste voorkeurstemmen: net geen 64.000.

Lees meer »

Kampioenen Beker Dirk Verwilst gehuldigd

De kampioenen van de zaalvoetbalcompetitie Beker Dirk Verwilst 2023-2024 zijn gehuldigd. De eer viel te beurt aan de ploeg van Trappen Vincke. FC Den Beer won de trofee van de fair play. Op de foto staan de kampioenen samen met schepen van Sport Jean-Marie Gunst, de voorzitter van de sportraad Pieter-Jan Delbaere, de scheidsrechters en
The post Kampioenen Beker

Lees meer »

Geboren leraar Patrick Haerick : “Zal jonge gasten hard missen”

Patrick Haerick is bezig aan zijn laatste weken als leraar wiskunde in het Atheneum Brugge. De dynamische zestiger neemt na een onderwijscarrière van ruim veertig jaar met spijt in het hart afscheid van zijn klaslokaal en zijn leerlingen.
The post Geboren leraar Patrick Haerick : “Zal jonge gasten hard missen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medewerkers softwarebedrijf AFAS in Kontich krijgen vanaf 2025 elke vrijdag vrij, maar loon en aantal werkuren per dag blijft hetzelfde

De medewerkers van het softwarebedrijf AFAS in Kontich, de sponsor van voetbalclub KV Mechelen, zullen in de loop van 2025 elke vrijdag een vrije dag hebben. Een betaalde vrije dag, welteverstaan. “AFAS is een familiebedrijf dat belang hecht aan familiale waarden en een kwaliteitsvolle beleving van tijd”, zegt algemeen directeur Machiel den Dekker. “We zullen onze targets blijven behalen door

Lees meer »

LIVE. Vierde dodelijke slachtoffer onder puin gevonden, zoekactie gaat verder: “Willen 100 zekerheid”

Een dag na de explosie in Hoboken is een vierde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Op dit moment is het niet duidelijk of er nog vermisten zijn, aldus de politie. De zoekactie gaat vandaag wel verder, om te garanderen dat er geen slachtoffers meer onder het puin liggen. Bij de ontploffing gisterenochtend stortten twee verdiepingen in en werd een

Lees meer »