Professionele ruiter (37) sterft na val tijdens Brits eventing-tornooi

Een 37-jarige Britse amazone is zondag om het leven gekomen na een val op een paardensportevenement in het Engelse Bicton.

 

Meer krantenkoppen in België

Franse oud-president Hollande wil meedoen aan verkiezingen

De Franse oud-president Francois Hollande heeft voor een verrassing gezorgd door een politieke comeback aan te kondigen. De socialist wil zich in het departement Corrèze kandidaat stellen bij de parlementsverkiezingen. “Een uitzonderlijk besluit voor een uitzonderlijke situatie”, zei hij tegen journalisten in de gemeente Tulle.

Lees meer »

Hanne Verbruggen twijfelde over toekomst bij K3: “Ik heb het afgelopen jaar moeten zoeken naar mijn identiteit”

Volgend jaar maken Marthe (27) en Hanne (30) exact tien jaar deel uit van K3. Een jubileum dat de meidengroep misschien niet haalt, zo beweren kwatongen. Geruchten over spanningen blijven circuleren en er zijn signalen dat de drie hun status van kinderidolen stilaan ontgroeid zijn. Hanne, Marthe en Julia spelen nu open kaart in ‘Dag Allemaal’ en reageren op de

Lees meer »

Volle parochiekerk zwaait priester Jan uit, Alveringem heeft geen eigen pastoor meer

In de Sint-Audomaruskerk in Alveringem heeft vandaag een afscheidsviering voor parochiepriester Jan Duijvejonck (62) plaatsgevonden. Jan Duijvejonck droeg zelf de mis op, bijgestaan door hulppriester Ludo Lepee uit Beveren-aan-de-IJzer en opgeluisterd door het koor van Stavele. Nadien was er een druk bijgewoonde receptie.
The post Volle parochiekerk zwaait priester Jan uit, Alveringem heeft geen eigen pastoor meer appeared first

Lees meer »

Keurslager viert 5-jarig bestaan

In januari 2019 namen Stijn Everaert (41) en Leen Bolle (37) de slagerij van Rik & Anja over. Omdat ze dat in open lucht wilden vieren, hebben ze tot vorig weekend gewacht om hun klanten te bedanken met allerhande proevertjes, een drankje en een goodiebag.
The post Keurslager viert 5-jarig bestaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Freddy Willockx krijgt vrijdag staatsbegrafenis in Sint-Niklaas

Het socialistische kopstuk en minister van Staat Freddy Willockx, die zaterdag op 76-jarige leeftijd overleden is, krijgt vrijdag in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas een staatsbegrafenis. Dat heeft de burgemeester van Sint-Niklaas, Lieven Dehandschutter (N-VA), zaterdagavond bevestigd aan Belga.

Lees meer »

Parket eist 30 maanden cel voor musicalacteur die in zaak-Sven Pichal “absoluut weerzinwekkende beelden” van seksueel kindermisbruik bezat en verspreidde 

Het parket van Antwerpen eist een celstraf van 30 maanden voor musicalacteur R.D.B., die in dezelfde zaak als Sven Pichal terechtstaat voor beelden van seksueel kindermisbruik. "Dit gaat om absoluut weerzinwekkende beelden, mijn maag keert om bij het lezen van de beschrijving", klinkt het bij de aanklager. "Ik heb veel spijt", zegt R.D.B. zelf.

Lees meer »

“De Wever schaakt op drie borden: lokaal, Vlaams en federaal. De Grieken hadden goden en titanen voor dat werk. Bij ons noemen we dat een partijvoorzitter”

“Zoals Atlas in de Griekse mythologie gestraft werd om voor eeuwig het hemelgewelf op zijn schouders te torsen, zo lijkt Bart De Wever (N-VA) momenteel in zijn eentje het volle gewicht van de vaderlandse politiek te schragen”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. Vlaams informateur. Federaal informateur. Burgemeester. Partijvoorzitter. “Je kan dat moedig noemen. Of is het vooral een antieke visie op

Lees meer »

Hoogste aantal jeugdbeschermingszaken bij parket sinds 2010

Het parket heeft de afgelopen tien jaar een stijging met ruim een kwart gezien van de zaken die ze behandelen. Dit jaar werden er meer dan een half miljoen zaken ontvangen. Dat blijkt uit de jaarstatistiek 2023 van de correctionele parketten en de jeugdparketten, vandaag gepubliceerd door het College van procureurs-generaal. Er waren vorig jaar meer nieuwe jeugdbeschermingsdossiers, waaronder voornamelijk

Lees meer »

Hevige brand zorgt voor veel schade in woning in Itegem

In Itegem bij Heist-op-den-berg heeft een hevige brand gewoed in een woning. De brand ontstond in de garage van het huis, maar is al snel overgeslagen op de zolder. Er is veel rook- en waterschade in de woning en het dak is volledig uitgebrand. De bewoners waren thuis, maar raakten niet gewond.

Lees meer »