Plopsa investeert duurzaam in elektrisch wagenpark en laadpunten

Plopsaland De Panne zet opnieuw een stap richting meer duurzaamheid met de introductie van 80 elektrische bedrijfswagens, vijf elektrische golfkarretjes en twee elektrische shuttlebusjes.

Recent werden ook 40 extra laadpunten voorzien op de parking van het Plopsa Resort Belgian Coast, bovenop de 18 laadpunten die al aanwezig waren. De elektrische wagens zullen worden ingezet voor diverse operationele taken binnen de verschillende Plopsa-parken en zullen bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de onderneming. Het draagt ook bij aan een schonere en gezondere omgeving voor zowel haar bezoekers als haar medewerkers.

“Bij Plopsa streven we ernaar om verantwoorde keuzes te maken die zowel het milieu als onze bedrijfsactiviteiten ten goede komen. De introductie van deze elektrische voertuigen en het voorzien van extra laadpunten is een concrete stap in die richting, en we zijn vastbesloten om ons duurzaamheidsbeleid verder uit te rollen met nog meer dergelijke initiatieven”, zegt Kris Biesemans, CSR Director Plopsa.

The post Plopsa investeert duurzaam in elektrisch wagenpark en laadpunten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CHECK – Filmpjes van “verwarde” Biden zijn niet altijd wat ze lijken

In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen vormt de gevorderde leeftijd van kandidaten Joe Biden (81) en Donald Trump (78) een onderwerp van debat. Vooral Republikeinse profielen verspreiden allerlei video’s op sociale media om de fysieke en mentale frisheid van Biden in twijfel te trekken. Maar die filmpjes geven niet altijd een eerlijk beeld.

Lees meer »

Nieuwe fietstunnel zal sportcentrum Laguna en Stadion De Taeye met elkaar verbinden

In het kader van de opwaardering van Stadion De Taeye en Lagunasportcentrum in Knokke-Heist tot een volwaardig integraal sportpark, zullen na het bouwverlof van 2024 de wegenis- en rioleringswerken opstarten voor de aanleg van een nieuwe fietstunnel en de omliggende wegenis. Deze werken zullen in vier fasen worden uitgevoerd. De voorbereidende nutswerken beginnen in juli en worden nog voor het

Lees meer »

“Oneerbare voorstellen? Wij spreken daar open over thuis”: Andy Peelman is vijftien jaar getrouwd met Tine

De bouwellende is bijna voorbij: deze zomer verhuist Andy Peelman eindelijk naar zijn nieuwsbouwwoning. De acteur/presentator kreeg heel wat kritiek over zich toen hij onthulde wat de bouwgrond had gekost. “Als BV moet je de azijnpissers erbij nemen”, zegt Peelman in ‘Primo’ in een gesprek over de keerzijde van het BV-schap, zijn 15-jarig huwelijk met Tine en omgaan met vrouwelijke

Lees meer »

Nieuwe zomerbar Bar à Boire stevig uit de startblokken in De Haan: “Meteen een vol huis”

Vorig weekend zwaaiden langs de Nieuwe Steenweg de deuren open van Bar à Boire. Met film en voetbal op groot scherm, lokale gastchefs, salsalessen en leuke kinderactiviteiten, mikken uitbaters Céleste Vandenheede en Loric Fanuel de hele zomer lang op een breed publiek. Het is trouwens voor het eerst dat De Haan een pop-up zomerbar krijgt. “We hoorden te pas en

Lees meer »

Twintiger steekt stacaravan in Slijpe in brand ‘om schoonouders te helpen’: parket eist achttien maanden cel

Een 27-jarige man uit ’s Gravenbrakel riskeert voor de Brugse rechtbank achttien maanden cel, deels met uitstel, nadat hij de stacaravan van zijn schoonouders in brand stak in Slijpe. Het motief van Benjamin S. was opmerkelijk.
The post Twintiger steekt stacaravan in Slijpe in brand ‘om schoonouders te helpen’: parket eist achttien maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stef Bos stond voor de allereerste keer op het podium van Concertgebouw Brugge: “Stilte in de zaal, zo stil….”

Niets anders dan glunderende gezichten zagen we vertrekken na het optreden van Stef Bos in Concertgebouw Brugge. Enkele minuten na de start van zijn optreden gaf Stef toe dat hij nog nooit op het podium van het Concertgebouw in Brugge stond. Het was dus de eerste keer. “Ondanks mijn leeftijd van 60, toch nog eens de eerste keer”, zei Stef.<br

Lees meer »

Staatssecretaris De Moor begrijpt bezorgdheid in Zutendaal over gepland opvangcentrum voor asielzoekers: “Maar de nood aan opvang is groot”

In de loop van volgende week zullen in een voormalig hotel in Zutendaal maximaal 60 asielzoekers worden opgevangen. Het gebouw wordt momenteel ingericht. Burgemeester Ann Schrijvers (ZVP) reageerde afgelopen weekend bezorgd, vanwege de ligging van het centrum en was misnoegd over de late communicatie. "Ik begrijp dat de termijn kort is", antwoordt staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor

Lees meer »

Volle parochiekerk zwaait priester Jan uit, Alveringem heeft geen eigen pastoor meer

In de Sint-Audomaruskerk in Alveringem heeft vandaag een afscheidsviering voor parochiepriester Jan Duijvejonck (62) plaatsgevonden. Jan Duijvejonck droeg zelf de mis op, bijgestaan door hulppriester Ludo Lepee uit Beveren-aan-de-IJzer en opgeluisterd door het koor van Stavele. Nadien was er een druk bijgewoonde receptie.
The post Volle parochiekerk zwaait priester Jan uit, Alveringem heeft geen eigen pastoor meer appeared first

Lees meer »

Voor wie zal de Roemeense Kortrijkzane Tereza supporteren zaterdag 22 juni?

Na de openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije, die resulteerde in 0-1, hing er in Kortrijk toch wel even een nerveuze spanning. Twee keer leek het tij te keren, maar de doelpunten werden afgekeurd. Zaterdag 22 juni spelen de Belgen hun tweede EK-match tegen Roemenië, het geboorteland van Tereza Oprea (40). “Ik denk dat de Rode Duivels gisteren gewoon

Lees meer »