OVERZICHT. Ronaldo naar zijn zesde EK- Spanje rekent niet meer op Ramos, wel op Lamine Yamal in voorselectie EK

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot 28 mei. Dan maakt bondscoach Domenico Tedesco de 26-koppige kern bekend. 

Meer krantenkoppen in België

Vief Veurne leert alles over ‘het witte goud’ onder de groenten

De daguitstap van Vief Veurne bracht op donderdag 30 mei een volle bus enthousiaste senioren naar Zeeuws-Vlaanderen. De eerste stopplaats was het dorpje Koewacht, waar de groep kennismaakte met ‘het witte goud’ onder de groenten. Bij de professionele aspergeboerderij de Letter toonden eigenaars Mark en Monique hoe de teelt van asperges verloopt, van het zaadje
The post Vief Veurne

Lees meer »

Russisch militair vliegtuig heeft Zweedse luchtruim geschonden

Vrijdag heeft een militair vliegtuig uit Rusland het Zweeds luchtruim geschonden. Dat melden de Zweedse strijdkrachten zaterdag. Het Russisch vliegtuig werd onderschept nadat het kort ten oosten van het Baltische eiland Gotland vloog. De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Tobias Billstrom, noemde de schending van het luchtruim “onaanvaardbaar”, dat meldt Reuters.

Lees meer »

Brand vlak bij Brussels Airport is volledig geblust

De uitslaande brand die donderdag woedde in een loods op goederenluchthaven Brucargo, is volledig geblust. De perimeter in de omgeving werd, in samenspraak met de politie, opgeheven. Een klein team blijft nog even stand-by om eventuele opflakkeringen te voorkomen. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant-West vrijdagochtend.

Lees meer »

Tijdelijk iets beter weer, maar nieuwe neerslagzone nadert

Na de hevige regen van gisteren, lijkt het vandaag toch iets beter week. Eerst zijn er nog vrij veel wolken in veel regio’s, mogelijk valt er hier en daar wat lichte regen. Later krijgen we opklaringen met droog weer. De temperaturen liggen tussen 16 en 21 graden, meldt het KMI. Volgende week lijkt zelfs goed weer in het vooruitzicht.

Lees meer »