Niemand vervolgd na hallucinant ongeval waarbij auto van ophaalbrug viel

Het hallucinante ongeluk in oktober 2021 waarbij een auto op de Marie Thumas-Durieuxbrug aan de Leuvense Vaartkom stond terwijl die open ging, zal niet voor de rechtbank verschijnen. Dat heeft het parket van Leuven beslist. “We zien de meerwaarde van een strafrechtelijk proces niet in”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Kasteel Wolvenhof krijgt bestemming: ‘buur’ gaat er kantoorruimte, horeca en zelfs een B&B onder brengen

De nieuwe ‘bewoner’ van Kasteel Wolvenhof is bekend. En die moest men eigenlijk niet ver zoeken. ‘De Sasmeester’ van de familie De Gussem, die ernaast ook het veterinair labo Poulpharm heeft, neemt er zijn intrek. Een erfpachtovereenkomst van 50 jaar is daarvoor voorzien. Het hele interieur moet nog onderhanden genomen worden, maar naar verwachting zou in 2026 het kasteel moeten

Lees meer »

Columnist probeert waarheid te achterhalen rond dood van Marilyn Monroe: “De opnames van haar therapiesessies wijzen op moord”

Werd ze vermoord of stapte ze zelf uit het leven? Al zes decennia lang breken fans en amateuronderzoekers zich het hoofd over het mysterie rond de dood van Marilyn Monroe. De Britse columnist Maureen Callahan zegt het antwoord te hebben gevonden, gebaseerd op geluidsopnames van Monroe’s therapiesessies. Deze opnames wijzen opnieuw in de richting van de broers John F. en

Lees meer »

Gaat Graspop Metal Meeting nog door als gepland nu regen blijft vallen? Alles wat jij moeten weten voor je naar de wei vertrekt

Donderdag gaat Graspop Metal Meeting officieel van start. Al dreigt een deel van deze editie van het festival in Dessel in het water te vallen. Voor woensdag schakelde de organisatie al over naar het noodplan en er volgde een crisisoverleg om te bekijken of er ook aanpassingen moeten komen op de andere dagen. Veel onduidelijkheden dus. Wij bundelen alles wat

Lees meer »

“Het is hier stil als ze er niet is”: Annie Hongenae is mantelzorger van haar zus Carine

Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis zorgt voor een partner, (schoon)ouder, kind, familielid, buur of een vriend, die omwille van ziekte, handicap, ouderdom, psychische kwetsbaarheid of verslaving extra zorg nodig heeft. Het is een serieus engagement. Dat weet ook Annie Hongenae, die al jarenlang in het weekend voor haar zus Carine zorgt.
The post “Het is hier

Lees meer »

LIVE GAZA. Hezbollah-leider: “Geen enkele plaats in Israël zal gespaard worden als het tot een regelrechte oorlog komt”

Het Israëlische leger heeft volgens Palestijnse bronnen tenten van ontheemde Palestijnen in het Al Mawasi-gebied gebombardeerd, ten noordwesten van Rafah in de Gazastrook. Daarbij zijn zeker zeven mensen omgekomen en tientallen anderen gewond geraakt. Door de aanvallen zijn tenten in brand gevlogen, zo meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger had het gebied eerder aangewezen als humanitaire zone voor

Lees meer »