Na één dag 42,5 miljoen euro opgehaald met nieuwe eenjarige staatsbon

Na één dag is 42,5 miljoen euro opgehaald met de nieuwe staatsbon. Dat heeft het Agentschap van de Schuld bekendgemaakt. De inschrijvingen (via de banken) lopen nog tot en met 3 juni. 

Meer krantenkoppen in België

“Mama maakt haar samenvattingen liefst zelf, ik download ze via een code die bij de cursus zit”: zo anders is de blokperiode vandaag

Junimaand, blokperiode. Ouders ondersteunen traditioneel hun kinderen. Stilte in huis. Lekkers in de kast. Maar naast die rituelen valt vooral op hoe ánders studeren geworden is. Veel meer schermen dan vroeger, en nieuwigheden als ‘giscorrectie’ en ‘noisecancelling’. Twee gezinnen doen een boekje open. “De lat ligt nu precies nóg hoger.”

Lees meer »

“De Brabançonne bezorgt me tranen in de ogen”: deze West-Vlamingen kunnen niet wachten tot het EK voetbal begint

Maandag is het zover! Dan beginnen ‘onze’ Maxim De Cuyper en Charles De Ketelaere, samen met 23 andere Rode Duivels, aan hun Europees kampioenschap voetbal. Ook al lijkt dat EK in Duitsland bij het publiek minder hard te leven dan vorige edities, voor deze superfans kan het niet snel genoeg beginnen. Wunderbar!
The post “De Brabançonne bezorgt me tranen

Lees meer »

Werkgroep organiseert rouwmoment in Sint-Martinuskerk in Koekelare

De werkgroep rouwpastoraal van de pastorale eenheid Koekelare-Ichtegem nodigt iedereen die een geliefde heeft verloren uit om samen te herdenken in de Sint-Martinuskerk in Koekelare op zaterdag 15 juni om 14.30 uur.
The post Werkgroep organiseert rouwmoment in Sint-Martinuskerk in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

18 maanden rijverbod voor ongeval onder invloed met auto van vriend: “Lag te slapen toen ze vertrok”

In het holst van de nacht nam ze de autosleutels van haar vriend. Enkele minuten later knalde ze in Avelgem onder invloed op een verkeerseiland. Een 35-jarige vrouw en haar toenmalige vriend stonden maandag beiden voor de politierechtbank in Kortrijk terecht. Voor de ene al met een gunstiger resultaat dan voor de andere.
The post 18 maanden rijverbod voor

Lees meer »

Theater aan Zee in Oostende wil bruggen bouwen tussen generaties

In Oostende is het programma voorgesteld voor Theater aan Zee komende zomer. De titel van het festival dit jaar is "neem me mee over golven en generaties". Heel wat voorstellingen en projecten gaan over de manier waarop jong en oud met elkaar omgaan, maar ook over de dingen die we meeslepen uit het verleden en graag zouden overbrengen naar de

Lees meer »