‘Meesteroplichter’ Serge Lenglez, van jetset in Marbella naar dakloos in Antwerpen: “Af en toe ga ik in Schilde een dure villa bekijken”

Boottochtjes op een duur jacht, decadente feestjes met veel drank en schaars geklede dames aan zijn zijde. Serge Lenglez (51), geen onbekende voor het Belgische gerecht, leidde jarenlang een luxeleventje in het Spaanse Marbella. Sinds een paar maanden is hij terug in de stad, alleen zwerft hij nu rond als dakloze. “Maar ik maak er het beste van. Al dat geklaag slurpt energie.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Eindpodium is niet onrealistisch”: huisanalist Jan Bakelants ziet het zeker goedkomen met Evenepoel tegen de start van de Tour

“Ik heb nog veel werk”, gaf Remco Evenepoel toe na de Dauphiné. Maar ook: “Er is nog tijd.” Jan Bakelants kan zich vinden in beide vaststellingen. Onze huisanalist schat de prestatie van afgelopen week in van de Belgische kampioen in het vooruitzicht van de Tourstart over achttien dagen. “Het atypische begin van de Ronde van Frankrijk moet Remco enorm liggen.”

Lees meer »

Politie haalt twintiger met nepwapen van de trein

Een zestal jongeren – grotendeels tieners – werden zaterdagochtend tijdens een tussenstop in Leuven van de trein gehaald door de politie toen ze uit Wallonië met de trein op weg waren naar Oostende. Dat gebeurde nadat een treinbegeleider had gemeld dat één van hen een wapen bij zich had.

Lees meer »

Ex-omroeper Johan Verstreken blijft met zijn gezondheid sukkelen: “In Spanje heb ik weer innerlijke rust gevonden”

Ex-televisieomroeper, -presentator en -politicus Johan Verstreken werd op 11 juni 60 jaar. Een mijlpaal, ja, maar niet meteen één die hij uitgebreid heeft gevierd. Dat heeft alles te maken met zijn gezondheidsproblemen, zo legt Johan uit in ‘Primo’. “Ik heb jarenlang roofbouw gepleegd op mijn lichaam, dus tegenwoordig doe ik het op álle vlakken zeer rustig aan”, vertelt hij.

Lees meer »

Groen licht voor industriezone Careelstraat

De gemeenteraad van Tielt zette vorige week het licht op groen voor de ontwikkeling van een nieuwe industriezone langs de Meulebeeksesteenweg. Tijdens het openbaar onderzoek werden negen bezwaarschriften ingediend. Er zou nu alsnog een infovergadering voor de buurt georganiseerd worden.
The post Groen licht voor industriezone Careelstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachthuis in Izegem gaat mogelijk vrijuit voor dierenmishandeling na arrest Hof van Cassatie

Het Izegemse slachthuis Verbist gaat mogelijk alsnog vrijuit in de zaak over dierenmishandeling. Het Hof van Cassatie heeft het arrest van het hof van beroep vernietigd. Animal Rights, die destijds undercoverbeelden maakte in het slachthuis, reageert geschokt. “Dit is desastreus”, zegt Els Van Campenhout van Animal Rights. “Het verandert België in een bananenrepubliek waar dierenmishandelaars vrij spel hebben.”

Lees meer »

Werken politiegebouw Polder gaan vlot vooruit in Diksmuide: meiboom al geplaatst

Politiezone Polder (Diksmuide/Kortemark/Koekelare/Houthulst) vierde vrijdag de meiboomzitting van het gloednieuwe centraal politiekantoor in Diksmuide. Daarom werd gevierd dat de hoogste top van de werken is bereikt: een hoogte van 13 meter. “De werken gaan vliegensvlug vooruit, de opleveringsdatum van het eerste kwartaal van 2025 wordt normaal gehaald”, zei burgemeester Lies Laridon.
The post Werken politiegebouw Polder gaan vlot vooruit

Lees meer »

“Dweilen met de kraan open”: ondanks ingrepen nog altijd onveilige verkeerssituatie in Ardooise Lijsterstraat

De Lijsterstraat is niet de meest veilige straat van Ardooie. Daar zijn meerderheid en oppositie in het gemeentebestuur én bewoners het over eens. “Het gemeentebestuur nam al tal van maatregelen om het verkeer daar trager te doen rijden, maar als automobilisten en landbouwers met hun tractoren zich niet aan die snelheidsbeperking houden, is dat dweilen met de kraan open”, zegt

Lees meer »

Ruim een kwart minder rendement: slecht weer speelt zonnepanelen parten

17 procent minder opbrengst dan vorige jaar en zelfs 28 procent minder dan in 2020: het uitermate sombere voorjaar van 2024 betekent een fikse knauw voor de stroom die je zonnepanelen leveren. 1 lichtpunt: vorig jaar werden er in Vlaanderen zoveel meer zonnepanelen bijgeplaatst dat we – ondanks het slechte weer – toch ruim 4 procent meer stroom produceren. Maar

Lees meer »

Werknemers slaan alarm voor brand, maar brandweer vindt geen brandhaard: “Strikt protocol te volgen”

Dinsdagvoormiddag werden de gebouwen van DEPRO Profiles in Komen-Waasten even ontruimd, nadat er rook was ontstaan in het bedrijf. Na een controle door de brandweer, kon iedereen opnieuw aan de slag. Er vielen geen gewonden en de hinder bleef uiterst beperkt.
The post Werknemers slaan alarm voor brand, maar brandweer vindt geen brandhaard: “Strikt protocol te volgen” appeared first

Lees meer »

Nicolas (58) stelt weer cactusverzameling tentoon in Wevelgem: “Hopelijk staan er ook daadwerkelijk in bloei”

Naar goede gewoonte opent Nicolas Samyn (58) in juni de deuren van zijn tuin en serre. “Het derde weekend van juni is ideaal”, weet Nicolas. “Dan heb je het meeste kans dat de cactussen in bloei staan: een wonderbaarlijk schouwspel. Hopelijk staan er ook daadwerkelijk in bloei, het minder goede weer kan roet in het eten gooien.”
The post

Lees meer »

Emmanuel Nkunduwimye krijgt 25 jaar cel voor oorlogsmisdaden en genocide

Het Brusselse hof van assisen heeft Emmanuel Nkunduwimye maandagavond veroordeeld tot 25 jaar cel wegens oorlogsmisdaden en genocide. De 65-jarige Belgisch-Rwandese man werd schuldig bevonden aan een onbekend aantal moorden, verkrachting en poging tot moord in een wooncomplex in de Rwandese hoofdstad Kigali, waar hij een garage had op het moment van de genocide tegen Tutsi’s tussen april en juli

Lees meer »

Nederland breidt experiment met verkoop gereguleerde wiet uit naar tien steden

Het experiment in grenssteden Breda en Tilburg, waarbij naast gedoogde wiet ook gereguleerde wiet mag worden verkocht, wordt uitgebreid naar acht andere Nederlandse steden of gemeenten. De komende drie maanden kunnen gebruikers er cannabis roken zonder de wet te overtreden, ook al is de herkomst niet legaal. Aan het eind van die drie maanden mag enkel gereguleerde wiet nog verkocht

Lees meer »