Massale vechtpartij met ex-Wagner-soldaten in Russische stad

In de Russische stad Tsjeljabinsk, in het Oeralgebergte, heeft de politie drie verdachten opgepakt nadat voormalige huurlingen van de paramilitaire Wagner-groep op de vuist zijn gegaan met een aantal mannen. Volgens televisiezender RTVI zouden er tijdens de knokpartij ook schoten zijn gelost.

 

Meer krantenkoppen in België

REPORTAGE. In het nieuwe communistische bastion van Vlaanderen: “Jos D’Haese is onze MrBeast”

“Whoah!! Die criminele burgemeester bijna van de troon gestoten. Epic!” Feest voor PVDA in Antwerpen. De uiterst linkse partij werd er de tweede grootste, met 22,5 procent. Een stuk groter dan Vlaams Belang (16,2 procent) en amper drie procentpunt onder N-VA. Is dit het Jos D’Haese-effect? Wij trokken gisterenavond de stad in op zoek naar PVDA-kiezers. “80 procent van de

Lees meer »

EU-Hof veroordeelt Hongarije tot boete voor “extreem ernstige” inbreuk tegen asielrecht

Hongarije begaat een “ongekende en extreem ernstige” inbreuk tegen de Europese wetgeving rond de asielregels. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie donderdag, dat Boedapest veroordeelt tot een boete van 200 miljoen euro, aangevuld met een dwangsom van één miljoen euro per dag dat het de regels iet naleeft. Hongarije schuift zijn verantwoordelijkheid af op de andere EU-lidstaten, zeggen de

Lees meer »

Belgische sopraan Jodie Devos (35) overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

Lees meer »

“De klok loopt hier al jaren 10 minuten voor”: Magrietje (86) al meer dan 60 jaar de waardin in café Oud Gemeentehuis

Niet enkel café Oud Gemeentehuis, maar ook de alom gewaardeerde waardin Magrietje behoren tot het Winkels erfgoed. Al meer dan 60 jaar staat ze er achter de toog. Winkelnaars gaan niet naar ‘t Oud Gemeentehuis, maar naar Margrietjes…
The post “De klok loopt hier al jaren 10 minuten voor”: Magrietje (86) al meer dan 60 jaar de waardin in

Lees meer »

Motorrijder onder invloed ramt wielertoerist in kanaal en wandelt doodleuk verder: fietsmakkers redden slachtoffer en dragen dader over aan politie

Op het jaagpad naast het Albertkanaal in Massenhoven reed woensdag even na 9 uur een motorrijder een wielertoerist in het Albertkanaal. De man raakte gewond en kon door andere wielertoeristen uit het water worden gered. Andere wielertoeristen van de groep slaagden erin de motorrijder vast te houden tot de politie arriveerde.

Lees meer »

Vlaams-Brabant: wie zijn de stemmenkanonnen en wie is er verkozen?

In Vlaams-Brabant blijft N-VA er zowel in de Kamer als in het Vlaams Parlement met kop en schouders bovenuit steken en dat vertaalt zich ook in de voorkeurstemmen: Theo Francken (Kamer) en Ben Weyts (Vlaams Parlement) konden veruit de meeste kiezers overtuigen. Welke kandidaten haalden nog een goede persoonlijke score? En wie bemachtigde een zitje in de Kamer en het

Lees meer »

De kop is eraf: Julie Vanloo en Washington Mystics behalen na 12 nederlagen eerste zege in WNBA

Na twaalf nederlagen in evenveel wedstrijden hebben de Washington Mystics en Julie Vanloo dinsdag (lokale tijd) eindelijk hun eerste overwinning van het seizoen beet in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA. De Mystics versloegen Atlanta met 68-87.
The post De kop is eraf: Julie Vanloo en Washington Mystics behalen na 12 nederlagen eerste zege in WNBA appeared first on

Lees meer »

Dominique (53) sterft na crash tijdens ritje in auto van schoonbroer: “Erwin had een zware BMW en ze wilden hem eens testen”

Na een familiefeest in Ieper ging Dominique Depoorter (53) zondagavond nog even mee met z’n schoonbroer om diens BMW te testen. Op de Zuiderring ging het mis: er ontstond een aanrijding, de BMW raakte van de weg en tolde een veld in. Dominique stierf ter plaatse. “Dit heeft niemand gewild”, reageert schoonbroer Erwin die aan het stuur zat.

Lees meer »

Zomerbar Pullevullerie schiet uit de startblokken in Staden: “Onze bar is de ideale fietsstop”

Steven Platteeuw en Annelies Geirnaert openden vorig jaar voor het eerst hun zomerbar Pullevullerie in de Nijverheidstraat in Staden. De eerste editie bleek een schot in de roos te zijn. Steven en Annelies beslisten dan ook een vervolg aan het succesverhaal te breien. Aan het concept wordt niets gewijzigd, al staan er wel enkele nieuwigheden op stapel.
The post

Lees meer »