Heraanleg Lakborslei in Deurne van start gegaan: “Wordt veiliger voor scholen in de buurt”

In Deurne zijn de werken aan de Lakborslei en het Rodekruisplein van start gegaan. De voet- en fietspaden worden breder voor meer verkeersveiligheid en er komt een grote groenstrook met nieuwe bomen voor een optimale waterbuffering. De werken gebeuren in verschillende fases en zouden in februari 2026 afgerond moeten zijn. 

Meer krantenkoppen in België

“Als je met meisjes jonger dan 16 naar bed ging dan kreeg je als animator een dubbele bonus”: auteur Dimitri Verhulst doet opmerkelijke uitspraak

De Belgische schrijver Dimitri Verhulst heeft maandagavond in ‘De Afspraak’ op VRT CANVAS een opvallende bekentenis gedaan over zijn tijd als animator in een hotel waar er bonussen werden uitgereikt aan zij die met vrouwelijke gasten sliepen. “Als je met meisjes jonger dan 16 naar bed ging dan kreeg je zelfs een dubbele bonus.” Verhulst voegde er meteen aan toe

Lees meer »

Turbulent ‘Thuis’-seizoen eindigt met dubbelaflevering: “Afspiegeling van realiteit, maar het blijft fictie”

Vanavond valt met een dubbelaflevering het doek over seizoen 29 van ‘Thuis’. Via sociale media is er de voorbije maanden kritiek geweest op de verhaallijnen rond drugs en de seksscènes. En met een moordproces, een geveinsde kankerdiagnose, een driehoeksverhouding, en de ontvoering van 2 kinderen was het op zijn zachtst gezegd een pittig seizoen. "Een dagelijkse reeks als ‘Thuis’ moet

Lees meer »

Tim Merlier klopt Jasper Philipsen en is opnieuw aan het feest in de Baloise Belgian Tour, eindwinst is voor Waerenskjold

In de slotetappe van de Baloise Belgium Tour heeft Tim Merlier opnieuw de bovenhand kunnen nemen. In een pure machtssprint won hij het pleit van Jasper Philipsen, Tom Van Asbroeck werd verdienstelijk derde. De Noor Søren Waerenskjold kreeg voor de eindwinst nog wat weerwerk te verduren tijdens de Gouden Kilometer, maar kon die uiteindelijk al bij al makkelijk veiligstellen.

Lees meer »

Monument in Visserskapel wordt opnieuw ingezegend: hier bidden families voor hun geliefden op zee

Op zaterdag 29 juni wordt het monument ‘Aan allen die op zee het leven’ lieten in de Visserskapel O.L.V. Ter Duinen opnieuw ingezegend. “Aan het monument werden intussen de namen van recent op zee gebleven Bredenaars toegevoegd”, legt pastoor Nikolaas Vanneste van de pastorale eenheid Galilea Bredene-Vuurtoren uit.
The post Monument in Visserskapel wordt opnieuw ingezegend: hier bidden families

Lees meer »

EU-leiders beraden zich in Brussel over topjobs: “Consensus over tweede ambtstermijn voor Von der Leyen”

De staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten van de Europese Unie zijn maandagavond in Brussel bijeengekomen om een eerste keer van gedachten te wisselen over de invulling van de Europese topfuncties. Een formele beslissing komt er nog niet, maar er lijkt wel een consensus te ontstaan dat Ursula von der Leyen opnieuw voorgedragen zal worden als voorzitter van de

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: dak volledig weggehaald door kraan – Nog minstens vier personen vermist

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar minstens vier vermisten onder

Lees meer »

Kerk van Bikschote verliest dak, maar behoudt spits: “Project kan starten tegen eind 2025”

Een tachtigtal aanwezigen woonde maandagavond de voorstelling bij van de plannen voor de kerk van Bikschote. De toren en de spits blijven behouden, maar het dak verdwijnt en het schip wordt een groene binnenruimte. Daarin komt een liturgische ruimte voor een veertigtal personen. “Dat wordt een soort kleine weergave van wat de kerk vroeger was”, zegt architect Philippe Viérin.

Lees meer »

België bouwt mee aan wereldwijd waarschuwingssysteem voor extreem weer

Ons land draagt ruim 4 miljoen euro extra bij aan een wereldwijd waarschuwingssysteem voor extreem weer. Dat heeft ontslagnemend minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) bekendgemaakt. Het nieuwe systeem moet ervoor zorgen dat ook de minst ontwikkelde landen hun bevolking kunnen waarschuwen voor extreme weerfenomenen, zoals orkanen en overstromingen. Die komen door de klimaatopwarming steeds vaker voor.

Lees meer »