FACTCHECK. Hormoontherapie in de menopauze vermindert het risico op dementie niet

Dr. Marleen Finoulst van gezondheidenwetenschap.be checkt met haar team wat waar en niet waar is.

 

Meer krantenkoppen in België

“In de vakantieverhuur is dit algauw 1.100 euro per week waard”: appartement van Kenneth en Els blijkt goede investering

Zes jaar geleden kochten Kenneth en Els een appartement op de dijk van Blankenberge. “Er zijn maar weinig woningen die uitkijken op de pier én op het staketsel, dus dat is een enorme troef”, zegt Sven Vandergunst van Immo Blankenberge. Hij becijferde dat het koppel bij een verkoop 30 procent winst kan maken. “Al vind ik één ding ook erg

Lees meer »

Sjoemelende advocaat-generaal uit Gits blijft geschorst

De hoge magistraat die begin maart geschorst werd nadat uitlekte dat hij als jurylid de vragen voor het magistratenexamen van januari had doorgespeeld aan minstens één kandidaat, blijft geschorst. Advocaat-generaal C.B. (58) zag zijn schorsing verlengd met drie maanden, met inhouding van 20 procent van zijn wedde.
The post Sjoemelende advocaat-generaal uit Gits blijft geschorst appeared first on KW.be.

Lees meer »

De boeken van de week: de geschiedenis van de duivel, een pleidooi voor minder angst en een felbegeerde debuutroman 

Journalist Tim Hofman onderzoekt wat minder angst kan betekenen, niet alleen voor onszelf maar ook voor de samenleving. Satan, Lucifer, Mefisto: professor Danny Praet schrijft over de vele gedaantes die de duivel aannam in de geschiedenis. Verscheidene buitenlandse uitgeverijen aasden op de debuutroman van Yael van der Wouden, waarin ze taboes over de Holocaust aankaart. Jan Vanriet maakt zijn trilogie

Lees meer »

Disneyland Paris onthult nieuwe show ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’

Het entertainmentaanbod van Disneyland Paris is uitgebreid met de lancering van ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’. Deze nieuwe show biedt een moderne kijk op de tijdloze klassieker van de Walt Disney Animation Studios film Alice in Wonderland.
The post Disneyland Paris onthult nieuwe show ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’ appeared first

Lees meer »

Sea Life Blankenberge laat zeehondjes Draakje en Selkie vrij

Sea Life Blankenberge heeft woensdagmiddag twee herstelde zeehonden naar hun natuurlijke habitat vrijgelaten. Draakje en Selkie hebben beide een uitdagend herstelproces doorstaan, en werden gezond genoeg bevonden om weer in de zee te leven.
The post Sea Life Blankenberge laat zeehondjes Draakje en Selkie vrij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wrak van vliegtuig vicepresident Malawi teruggevonden, geen overlevenden

Het wrak van het vermiste legervliegtuig met aan boord de vicepresident van Malawi, de 51-jarige Saulos Chilima, is dinsdag gevonden. Dat blijkt uit beelden die naar het Franse persagentschap AFP zijn gestuurd door een lid van het militaire reddingsteam. Niemand van de tien inzittenden heeft de crash overleefd, laat president Lazarus Chakwera weten.

Lees meer »

Rani Vincke loopt met Belgian Rockets naar zesde plaats in EK-finale van 4×100 meter: “Het was vooral genieten”

De Belgische vrouwen van de 4×100 meter, met Rani Vincke uit Gistel, zijn woensdagavond in hun EK-finale in Rome op de zesde plaats geëindigd, in een tijd van 43.48. Het goud was voor Groot-Brittannië (41.91), voor Frankrijk (42.15) en Nederland (42.46). De Belgian Rockets finishten oorspronkelijk als zevende, maar schoven een plekje op na de diskwalificatie van Zwitserland.
The

Lees meer »

Noodtoestand in zuiden Florida wegens extreme regenval

Gouverneur Ron DeSantis van de Amerikaanse staat Florida heeft in delen van het zuiden de noodtoestand uitgeroepen. Extreme regenbuien verstoorden vluchten op de grote luchthavens van Miami en Fort Lauderdale en leidden tot de gedeeltelijke sluiting van de snelweg I-95.

Lees meer »

Franky Duerinckx baat al 23 jaar frituur Smul uit: “Niemand is hier de zoveelste in de rij”

Een frituur met een hart. Franky Duerinckx (56) baat al bijna een kwarteeuw zijn frituur Smul op de hoek van de Leffingestraat en de Hennepstraat met passie uit. De minzame en altijd goedgemutste man speelde het al die tijd probleemloos klaar om moederziel alleen de lange rijen klanten op een vlotte, maar vooral ongelooflijk vriendelijke en persoonlijke manier aan hun

Lees meer »