Duitse legerofficier krijgt 3,5 jaar cel wegens spionage voor Rusland

Een officier van de Duitse krijgsmacht heeft 3,5 jaar cel gekregen wegens spionage voor Rusland. Als kapitein bij de Bundeswehr was de 54-jarige verantwoordelijk voor elektronische oorlogsvoeringssystemen. Hij gaf Rusland vertrouwelijke militaire documenten na de invasie van Oekraïne.

 

Meer krantenkoppen in België

Apple stelt eigen AI-systeem voor

Apple heeft zijn eigen generatieve AI-systeem Apple Intelligence gelanceerd. Het Amerikaanse technologiebedrijf wil het verschil maken met personalisering door het slimme systeem te laten leren uit gegevens in verschillende apps, berichten en e-mails op een toestel.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische regering stelt 50.000 extra reservisten beschikbaar – Israël is klaar voor “zeer intense operatie” aan Libanese grens, zegt Netanyahu

De Israëlische regering stelt nog eens 50.000 reservisten beschikbaar voor het Israëlische leger, melden lokale media. Daarmee stijgt het aantal inzetbare reservisten naar 350.000. Het leger ontkent dat extra reservisten te maken hebben met de spanningen in het noorden van Israël. De Libanese militante beweging Hezbollah en Israël vallen elkaar vrijwel dagelijks aan. Premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag gewaarschuwd dat

Lees meer »

Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt

Het vervallen pand op de hoek van de Baron de Maerelaan en de Kustlaan in Zeebrugge, voorheen een Chinees restaurant, wordt op bevel van burgemeester Dirk De fauw gesloopt vanwege instortingsgevaar.
The post Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Daar is de verdiende voorsprong: Xavi Simons trapt Oranje met eerste interlandgoal op 1-0!

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

ASSISEN. Caroline (65) kreeg een fatale duw van de zus van een buur, maar volgens beschuldigde had ze “enkel een bloedneus”

Een duw en een paar keer laten vallen bij het verslepen. Tot daar de versie van Athena Man over de dood van Caroline Kint. Of die de toets der wetenschap zal doorstaan volgende week, valt af te wachten. Het autopsieverslag spreekt over iets heel anders dan “een bloedneus”. Vanmiddag werden Man en medebeschuldigde Lorine De Witte alvast ondervraagd. “Ik sta

Lees meer »

“Nieuw concept om het half jaar”: Ward Devriese van L’Estaminet opent Rufus Seafood op Sint-Amandsplein in Brugge

Horecaondernemer Ward Devriese, vooral bekend van de bruine eetkroeg L’Estaminet, opende in het voormalige ING-bankkantoor op het Sint-Amandsplein de deuren van het seafoodrestaurant Rufus. “Het opmerkelijke aan dit project is dat we iedere zes maanden van concept en dus ook menu zullen wisselen”, zegt Ward.
The post “Nieuw concept om het half jaar”: Ward Devriese van L’Estaminet opent Rufus

Lees meer »