Hooggeplaatste Duitse legerofficier: “We moeten wennen aan het idee dat we ooit oorlog zullen voeren”

De kans op een rechtstreeks conflict tussen Rusland en de NAVO wordt steeds reëler. Of toch als we Carsten Breuer, een hooggeplaatste Duitse legerofficier, mogen geloven. In een interview met de krant ‘Frankfurter Allgemeine’ zegt de inspecteur-generaal dat Duitsland “moet wennen” aan het idee dat het ooit misschien een oorlog tegenRusland zal moeten voeren. 

Meer krantenkoppen in België

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Onze man in de VS ziet hoe Donald Trump voor een zachter imago kiest: “Sprekers leken eropuit om Trump menselijker te laten overkomen”

Op de Republikeinse Conventie zagen we een verrassend nieuwe versie van Donald Trump. Rustiger, minder cassant en aanvallend qua toon – al blijft de inhoud van zijn retoriek ongewijzigd. Dat was niet toevallig; na de recente moordpoging leek Trump bewust te kiezen voor een zachter imago. Trump’s allergrootste talent is echter het bespelen van de media – dus is het

Lees meer »

Linkse blok bereikt dan toch een akkoord over een kandidaat-premier

3 weken na de parlementsverkiezingen is het linkse blok Nouveau Front Populaire het eens geraakt over een kandidaat-premier. Links schuift Lucie Castets naar voren als enige kandidaat. Als winnaar van de verkiezingen mag het Nouveau Front Populaire een opvolger voorstellen voor ontslagnemend premier Gabriel Attal, maar de kandidatuur van Castets moet wel nog door president Emmanuel Macron worden bekrachtigd.

Lees meer »

Eerste editie Kroket National in Leuven is een groot succes

In Leuven gaat vandaag de eerste editie van het foodfestival Kroket National door. De culinaire kroket staat er centraal en wordt door horecazaken uit de regio in een nieuw jasje gestoken. "Niet de standaard kaaskroket komt hier aan bod, maar wel een rijstpapkroket bijvoorbeeld", vertelt één van de organisatoren.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Als een kamp al wat gevorderd is, begint het ook voor de leiding extra lastig te worden…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussels bugercollectief ‘Stop Rodeo Atomium’ brengt met bevraging overlast straatracers Heizelvlakte in kaart: “Geluidshinder en onveiligheidsgevoel”

Een nieuw burgercollectief in Brussel ‘Stop Rodeo Atomium’ wil via een enquête de overlast van straatracers op de Heizelvlakte in kaart brengen. De buurt van het Atomium wordt al jaren geteisterd door zogenaamde rodeodrivers, die met de auto of motor aan hoge snelheid rondrijden en veel lawaai maken. Met de bevraging hoopt het collectief het Brusselse stadsbestuur te overtuigen om

Lees meer »

Realpolitik in Servië

15:18 Olaf Scholz gaat vrijdag proberen vriendjes te maken in Servië. Doel: het lokaal lithiumnirvana. Maar voor dat project is tenniskampioen Novak Djokovic even doorslaggevend.

Lees meer »