“Dit is een droom die uitkomt”: Jeroen Logghe uit Diksmuide speelt mee in prestigieuze spektakelmusical 14-18

Jeroen Logghe (32) uit Diksmuide mag de ene na de andere sterke productie op zijn palmares schrijven. Momenteel staat hij op het podium van de spektakelmusical 14-18 in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. “Tien jaar geleden zat ik in de tribune, nu sta ik op het podium. Dat is echt een droom die uitkomt”, zegt Jeroen. Komende zondag gaat de musical in première.

Jeroen (32) is de zoon van Gabriël Logghe en Marleen Dewilde uit de Rellemstraat in Diksmuide. Hij groeide op nabij de IJzertoren. Als twaalfjarige sloot hij zich aan bij Theater De Toverlantaarn, waar hij zijn eerste stappen zette op het podium in de musical ‘Oliver!’. Hij woonde er tot zijn 21ste, want toen vertrok hij naar Nederland voor zijn studies Musicaltheater. Tussendoor keerde hij wel vaak terug naar zijn roots, en regisseerde en choreografeerde hij eveneens vaak voor De Toverlantaarn. “Ik heb er de musical ‘Jekyll & Hyde’ gechoreografeerd, die in 2017 een 5.000-tal mensen naar onze kleine stad lokte. Intussen woon ik in Nevele, niet zo ver van Gent. Door de rust en landelijke omgeving daar heeft het enorm veel weg van Diksmuide. Ik heb dus niet veel moeite moeten doen om me daar ook thuis te voelen”, glimlacht Jeroen.

Palmares

Na zijn schooltijd toerde hij met de musicals ‘A Chorus Line’ in Nederland en ‘Cabaret’ in Frankrijk. Maar in België ligt zijn hart. “Hier heb ik onder meer meegespeeld in ‘Scrooge’ (met de inspirerende Warre Borgmans als tegenspeler, red.), ‘The Best of Musicals’, ‘Sunset Boulevard’, ‘Blood Brothers’ met de West-Vlaamse collega Liesbeth Roose en ‘Priscilla, Queen of the Desert’ met de West-Vlamingen Brecht Callewaert en Baptiste Vuylsteke aan mijn zijde. Bij Studio 100 was ik eerder te zien in ‘Vergeet Barbara’ en ‘Red Star Line’. En wat 14-18 betreft: tien jaar geleden was die musical ook al te zien, maar toen zat ik nog op de schoolbanken”, bekent Jeroen. “Maar ik zat wel dan al in het publiek op de tribune, die toen nog alleen naar voor en naar achter kon rijden. Ik was toen wel al erg onder de indruk van het sterke verhaal en de enorme spektakelwaarde. Toen was het een droom om ooit deel te mogen uitmaken van zo’n productie. En kijk nu, 10 jaar later… Wie had dat gedacht?”

“Onder het ensemble verstaan we de acteurs die zingen en dansen in groep”

“Normaal gezien vindt er altijd een auditie plaats, maar aangezien ze mij bij Studio 100 al kenden, was het voldoende om aan te geven dat ik interesse had en beschikbaar was”, gaat Jeroen verder. “Ik ben zo dankbaar dat ik nog even in het Pop-Up Theater mag vertoeven.”

Ensemble

Jeroen maakt in 14-18 deel uit van het ensemble. “Onder het ensemble verstaan we de acteurs die zingen en dansen in groep. In het ensemble zijn ook de understudies voor de hoofdrollen te vinden. Wanneer iemand ziek- of wegvalt, valt iemand van het ensemble dus voor hen in”, vertelt hij verder. Nu staat hij daar op het podium tot aan de zomervakantie. En daarna vakantie? “Helemaal niet. Tijdens de zomer organiseer ik met mijn eigen organisatie Thearte terug musicalstages in Vlaanderen. Dat is een echte marathon. De zomermaanden zijn doorgaans dan ook enorm hectisch. Ook West-Vlaanderen doen we aan, met stages in Brugge, Wevelgem en natuurlijk Diksmuide, waar het voor mij als kind ook allemaal begonnen is in CC Kruispunt. Begin augustus vinden daar twee Thearte-musicalstages plaats: ééntje voor kinderen (6 tot 14 jaar, van 5 tot 9 augustus) en één voor jongeren (14 tot 20 jaar, van 6 tot 10 augustus). Op vijf intensieve dagen tijd werken we toe naar een korte voorstelling, die de kids en teens dan brengen voor hun familie en vrienden op het grote podium. In het najaar zit ik ook niet stil. De musical 14-18 gaat dan nog even door. Daarna vervoeg ik de cast van de feelgoodmusical ‘Tien-om-te-Zien’. Dat speelt vanaf december en wederom in Puurs.”

Tickets en info: www.14-18.nu. Info en inschrijvingen voor musicalstages Diksmuide: www.thearte.be.

[email protected]

The post “Dit is een droom die uitkomt”: Jeroen Logghe uit Diksmuide speelt mee in prestigieuze spektakelmusical 14-18 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »

Moeder trekt zich op aan elke vooruitgang van Lukaz en Kyalo na zware crash in Namen: “Ook jongste zoon uit coma”

Twee dagen na de zware crash in Namen, waarbij een 41-jarige vader uit het Antwerpse en zijn 12-jarige zoon omkwamen, zijn de twee andere zwaargewonde jongens van het gezin allebei bij bewustzijn. De dokters haalden Lukaz (5) maandag uit zijn coma. “Hij klaagt over hoofdpijn en herinnert zich niets van het ongeval”, zegt zijn mama Fanny. De jongen weet nog

Lees meer »

LIVE. Harris wipt over Trump in nieuwe peiling – Biden verschijnt voor het eerst weer in het openbaar (en loopt vlotjes de trap op)

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Chris (74) en Yvette (72) zijn al 40 jaar kookmoeder bij de Chiro: “Onze spaghetti blijft de lekkerste van de hele wereld”

Gisterenmiddag op het menu van de meisjeschiro van Pamel: gehaktballen met wortelstoemp en bruine saus. Alle 140 balletjes zijn door twee paar handen gerold, van zussen Yvette (72) en Chris Tielemans (74). Hun staat van dienst als kookmoeder is fenomenaal: Yvette gaat al 42 jaar mee op kamp, Chris pikte 2 jaar later in. En nee, ze kunnen zich geen

Lees meer »