“Dit is een droom die uitkomt”: Jeroen Logghe uit Diksmuide speelt mee in prestigieuze spektakelmusical 14-18

Jeroen Logghe (32) uit Diksmuide mag de ene na de andere sterke productie op zijn palmares schrijven. Momenteel staat hij op het podium van de spektakelmusical 14-18 in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. “Tien jaar geleden zat ik in de tribune, nu sta ik op het podium. Dat is echt een droom die uitkomt”, zegt Jeroen. Komende zondag gaat de musical in première.

Jeroen (32) is de zoon van Gabriël Logghe en Marleen Dewilde uit de Rellemstraat in Diksmuide. Hij groeide op nabij de IJzertoren. Als twaalfjarige sloot hij zich aan bij Theater De Toverlantaarn, waar hij zijn eerste stappen zette op het podium in de musical ‘Oliver!’. Hij woonde er tot zijn 21ste, want toen vertrok hij naar Nederland voor zijn studies Musicaltheater. Tussendoor keerde hij wel vaak terug naar zijn roots, en regisseerde en choreografeerde hij eveneens vaak voor De Toverlantaarn. “Ik heb er de musical ‘Jekyll & Hyde’ gechoreografeerd, die in 2017 een 5.000-tal mensen naar onze kleine stad lokte. Intussen woon ik in Nevele, niet zo ver van Gent. Door de rust en landelijke omgeving daar heeft het enorm veel weg van Diksmuide. Ik heb dus niet veel moeite moeten doen om me daar ook thuis te voelen”, glimlacht Jeroen.

Palmares

Na zijn schooltijd toerde hij met de musicals ‘A Chorus Line’ in Nederland en ‘Cabaret’ in Frankrijk. Maar in België ligt zijn hart. “Hier heb ik onder meer meegespeeld in ‘Scrooge’ (met de inspirerende Warre Borgmans als tegenspeler, red.), ‘The Best of Musicals’, ‘Sunset Boulevard’, ‘Blood Brothers’ met de West-Vlaamse collega Liesbeth Roose en ‘Priscilla, Queen of the Desert’ met de West-Vlamingen Brecht Callewaert en Baptiste Vuylsteke aan mijn zijde. Bij Studio 100 was ik eerder te zien in ‘Vergeet Barbara’ en ‘Red Star Line’. En wat 14-18 betreft: tien jaar geleden was die musical ook al te zien, maar toen zat ik nog op de schoolbanken”, bekent Jeroen. “Maar ik zat wel dan al in het publiek op de tribune, die toen nog alleen naar voor en naar achter kon rijden. Ik was toen wel al erg onder de indruk van het sterke verhaal en de enorme spektakelwaarde. Toen was het een droom om ooit deel te mogen uitmaken van zo’n productie. En kijk nu, 10 jaar later… Wie had dat gedacht?”

“Onder het ensemble verstaan we de acteurs die zingen en dansen in groep”

“Normaal gezien vindt er altijd een auditie plaats, maar aangezien ze mij bij Studio 100 al kenden, was het voldoende om aan te geven dat ik interesse had en beschikbaar was”, gaat Jeroen verder. “Ik ben zo dankbaar dat ik nog even in het Pop-Up Theater mag vertoeven.”

Ensemble

Jeroen maakt in 14-18 deel uit van het ensemble. “Onder het ensemble verstaan we de acteurs die zingen en dansen in groep. In het ensemble zijn ook de understudies voor de hoofdrollen te vinden. Wanneer iemand ziek- of wegvalt, valt iemand van het ensemble dus voor hen in”, vertelt hij verder. Nu staat hij daar op het podium tot aan de zomervakantie. En daarna vakantie? “Helemaal niet. Tijdens de zomer organiseer ik met mijn eigen organisatie Thearte terug musicalstages in Vlaanderen. Dat is een echte marathon. De zomermaanden zijn doorgaans dan ook enorm hectisch. Ook West-Vlaanderen doen we aan, met stages in Brugge, Wevelgem en natuurlijk Diksmuide, waar het voor mij als kind ook allemaal begonnen is in CC Kruispunt. Begin augustus vinden daar twee Thearte-musicalstages plaats: ééntje voor kinderen (6 tot 14 jaar, van 5 tot 9 augustus) en één voor jongeren (14 tot 20 jaar, van 6 tot 10 augustus). Op vijf intensieve dagen tijd werken we toe naar een korte voorstelling, die de kids en teens dan brengen voor hun familie en vrienden op het grote podium. In het najaar zit ik ook niet stil. De musical 14-18 gaat dan nog even door. Daarna vervoeg ik de cast van de feelgoodmusical ‘Tien-om-te-Zien’. Dat speelt vanaf december en wederom in Puurs.”

Tickets en info: www.14-18.nu. Info en inschrijvingen voor musicalstages Diksmuide: www.thearte.be.

[email protected]

The post “Dit is een droom die uitkomt”: Jeroen Logghe uit Diksmuide speelt mee in prestigieuze spektakelmusical 14-18 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu Siciliaans dorpje opnieuw huizen voor een paar euro verkoopt: hoe verging het Vlamingen die daarop ingingen?

Het Siciliaanse dorpje Sambuca zet een aantal van zijn oude huizen te koop voor amper 3 euro. Een beproefde truc in het zuiden van Italië: soortgelijke acties lieten in het verleden al uitgestorven plaatsen heropleven. In de dorpjes Mussomeli en Acquaviva Platani kochten een hoop Vlamingen een paar jaar geleden zelfs huizen aan 1 euro per stuk. Hoe ging het

Lees meer »

“In het begin waren mensen argwanend”: BV’s leggen hun ziel bloot in ‘Frietcast’ van Petra De Pauw

“Als je naar de frituur gaat, wat bestel je dan?” Het is dé vraag waarmee Petra De Pauw (45) – schrijfster, programmamaakster en vrouw van Herman Verbruggen (61) – haar wekelijkse ‘Frietcast’ opent. En dat leidt tot verrassende en diepgaande gesprekken met haar podcastgasten, zoals ‘FC De Kampioenen’-actrice Danni Heylen en Jacky Lafon. “Aan de T-shirts die ik m’n gasten

Lees meer »

Chef van jongerenredactie VRT NWS stopt ermee na gemeenteraadsverkiezingen

De chef van de Jong-redactie bij VRT NWS, onder meer verantwoordelijk voor het jeugdjournaal ‘Karrewiet’, stopt ermee na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Dat nieuws wordt door de VRT bevestigd. “De chef heeft zelf deze beslissing genomen”, zegt VRT-woordvoerster Yasmine Van der Borght. Op de jongerenredactie was een open oorlog ontstaan over toxisch leiderschap van de Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag

Lees meer »

Aziatische hoornaar is niet meer uit te roeien. Wat nu?

Geel-zwart en incontournable: N-VA is het voor de Vlaamse regeringsvorming, de Aziatische hoornaar is het in het hele land. In Gistel werden 140 koninginnen gevangen, in Holsbeek 112, en in tal van andere gemeenten worden plannen gesmeed om de killerwesp volledig uit te roeien in onze contreien. “Onmogelijk”, zo oordeelt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar wat kunnen

Lees meer »

REPORTAGE. In het nieuwe communistische bastion van Vlaanderen: “Jos D’Haese is onze MrBeast”

“Whoah!! Die criminele burgemeester bijna van de troon gestoten. Epic!” Feest voor PVDA in Antwerpen. De uiterst linkse partij werd er de tweede grootste, met 22,5 procent. Een stuk groter dan Vlaams Belang (16,2 procent) en amper drie procentpunt onder N-VA. Is dit het Jos D’Haese-effect? Wij trokken gisterenavond de stad in op zoek naar PVDA-kiezers. “80 procent van de

Lees meer »

Waarom de golf van Paul Gheysens nog niet voor meteen lijkt: “Als er een nieuwe aanvraag komt, start alles opnieuw van nul”

Wordt de golfdroom van Paul Gheysens in Knokke ooit werkelijkheid? De zakenman blijft alvast optimistisch en denkt van wel. Met een nieuwe, aangepaste omgevingsvergunning wil hij zijn droom alsnog realiseren. Al moet hij daarvoor wel opnieuw van nul beginnen. Een nieuwe aflevering in de soap die de Knokse golfoorlog is geboren.
The post Waarom de golf van Paul Gheysens

Lees meer »

LIVE GAZA. VS: niet alle eisen van Hamas voor wapenbestand zijn “werkbaar” – Grote aanval vanuit Libanon op Israël

Hamas wil dat de Verenigde Staten zwart op wit zetten dat Israël zich houdt aan het voorstel voor een staakt-het-vuren dat nu op tafel ligt. Volgens Hezbollah-bronnen vuurden Libanese militanten verschillende typen raketten af op Israël. De Israëlische krant Haaretz heeft het over “de grootste aanval sinds het begin van de oorlog”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Natuurherstelwet toch binnen bereik na bocht van Oostenrijk

De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag komt de tekst ter sprake op een bijeenkomst van de Europese ministers van Milieu in Luxemburg.

Lees meer »

Zij overleefden de explosie in Hoboken niet

In Hoboken is de zoekactie stopgezet naar slachtoffers van de explosie die donderdagochtend plaatsvond in een appartementsgebouw op de Sint Bernardsesteenweg. Er zijn vier doden geteld, onder wie een moeder en haar dochter van 10 jaar oud. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden en één persoon wordt nog vermist. Dit weten we al over de slachtoffers.

Lees meer »