“Wat is de meerwaarde voor onze stad?”: Diksmuids stadsbestuur stelt zich vragen bij fusieproject tussen KV Oostende en KSV Diksmuide

Stad Oostende en KSV Diksmuide hebben een intentieovereenkomst afgesloten als officieel startpunt voor de verdere uitwerking van de samenwerking, die intussen is omgedoopt tot KVDO. Stad Diksmuide heeft echter wel enkele bezorgdheden rond het fusieproject.

Een volgende stap in de samenwerking tussen Oostende en Diksmuide is dus gezet. “Via een intentieverklaring gaan we nu in exclusief overleg om een samenwerkingsovereenkomst uit te werken en samen KVDO te vormen, Koninklijke Voetbalclub Diksmuide-Oostende”, klinkt het. De jeugdspelers van het voormalige KVO kunnen hierdoor blijven trainen en voetballen op De Schorre in Oostende, die van KSV Diksmuide blijven op hun vertrouwde campus De Pluimen. “Bij een definitieve overeenkomst komt juridisch heel wat kijken, maar we vinden het belangrijk om nu al het vertrouwen in elkaar uit te spreken”, laat Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) optekenen. “We gaan samen een mooi project opzetten dat een win-win is voor Oostende én Diksmuide en dat op vlak van jeugd én eerste ploeg. De jeugd kan alvast ingeschreven worden.”

Dat jeugdverhaal wordt ook benadrukt door Frederik Willaert, voorzitter van KSV Diksmuide. “De jeugd is bij ons de rode draad van het succes. We kijken hoopvol naar de toekomst en hopen voor de Diksmuidse en Oostendse voetballiefhebber een mooi, realistisch en duurzaam verhaal te schrijven zonder financiële risico’s.” Zowel Rik Coucke, jeugddirecteur bij KV Oostende, als Frederik Decoutere van het jeugdbestuur van Diksmuide willen de kennis tussen beide clubs verenigen. “Zo kunnen we de mooiste en grootste academie van Vlaanderen maken. Vanuit de basis bouwen richting fanionploegen en voetbalmogelijkheden aanbieden voor ieder niveau is wat we al jaren doen en gaan blijven doen.”

Waakzaam

Stad Diksmuide heeft echter wel enkele bezorgdheden rond het fusieproject. “We hebben het nieuws vernomen via de pers”, zegt schepen van Sport Marc De Keyrel.

“Het stadsbestuur heeft daarna zelf contact opgenomen met het bestuur van KSV Diksmuide om een overleg te krijgen. Vorige donderdagmorgen was er een overleg met het bestuur. KSV Diksmuide is een autonoom bestuur, waardoor we als stadsbestuur geen inspraak hebben en de beslissing niet kunnen tegenhouden. Op de overeenkomst zelf kunnen we niet reageren, want we kennen de inhoud van deze overeenkomst niet. We blijven echter waakzaam en wensen op de hoogte te worden gebracht van het bestuur van KSV Diksmuide vooraleer er beslissingen worden genomen. Het blijft voor ons als stadsbestuur onduidelijk wat de meerwaarde is voor onze stad en voor KSV Diksmuide, zeker voor de jeugdwerking in dit verhaal. We begrijpen de terecht ontgoochelde reacties van de Diksmuidse supporters. Diksmuide zal na de kampioenstitel en de promotie geen nationaal voetbal zien op De Pluimen, want de eerste ploeg zal spelen in het Albertpark in Oostende. We begrijpen de terechte bezorgdheid van de ouders en jeugdspelers over de jeugdwerking, hun toekomst en kansen om verder door te groeien”, aldus nog Marc De Keyrel. (API)

The post “Wat is de meerwaarde voor onze stad?”: Diksmuids stadsbestuur stelt zich vragen bij fusieproject tussen KV Oostende en KSV Diksmuide is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Al 15 jaar hun vakantie-oase aan de Franse westkust: Île d’Yeu, het eiland waar Filip en Mathilde thuiskomen

Nu de nationale feestdag achter de rug is, kunnen koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) beginnen aan hun zomervakantie. Die speelt zich grotendeels af op hun favoriete vakantie-eiland: Île d’Yeu, aan de westkust van Frankrijk. Filip en Mathilde zijn al jarenlang verknocht aan de idyllische plek. En de liefde is wederzijds: de eilandbewoners zien het koninklijk gezin maar al

Lees meer »

‘Moordstrookjes’ op N12 in Malle worden veiliger gemaakt: “Meer ruimte voor fietsers door schrappen rijstrook”

In Malle starten begin september werken op de N12 om die weg veiliger te maken voor fietsers. Op dit moment is de afstand tussen de fietspaden en de rijvakken erg klein op de verbindingsweg tussen Westmalle en Sint-Antonius (Zoersel). Pas over enkele jaren komen er volledig afgescheiden fietspaden, maar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de Antwerpsesteenweg in afwachting

Lees meer »

? De Wurgmoord. Drie haartjes doen moordenaar de das om: “Hij was op zoek naar een prooi. En toen kwam Charlotte voorbij”

“Ik ben op weg.” Ze stuurde nog een sms’je naar haar vriend, en toen sloeg Jos Heyman-Dewitte – bijgenaamd Dracula – toe. Hij wurgde Charlotte Van Walleghem (18) met haar eigen sjaal, terwijl het meisje op weg was naar een café. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Wurgmoord. “Hij beroofde de ouders van een kind en daarmee ook de hoop

Lees meer »

Vliegmachine Pogacar doet monden openvallen, Evenepoel krijgt Vingegaard er niet af: de sleutelfases uit de zware alpenrit

Loodzware etappe in de Tour. De renners moesten liefst drie Alpenreuzen bedwingen. Op de Cime de la Bonette – het dak van de Tour – zagen we geen vuurwerk, maar op de slotklim naar Isola 2000 was het wel prijs. In de kopgroep versnelde Matteo Jorgenson, in de favorietengroep Tadej Pogacar. De geletruidrager reed een uitmuntende slotklim en haalde Jorgenson

Lees meer »

Barcelona wil hogere toeristentaks voor cruisepassagiers

Barcelona wil de belasting voor toeristen op cruiseschepen opnieuw verhogen. Dat zegt de burgemeester van Barcelona Jaume Collboni in een interview met de Spaanse krant El País. Vooral de dagtoeristen die met een cruiseschip in Barcelona aanmeren en minder dan 12 uur in de stad doorbrengen, zouden voor veel drukte zorgen. De belasting voor die dagtoeristen bedraagt vandaag al zo’n

Lees meer »

Zomerreeks op het kanaal: nu ook klusjesdienst én massagesalon ‘Time for You’ op het water

Noordkaai 25/2 is het adres van Ingeborg Man en Stany Poncelet. Dat blijkt een woonboot te zijn, waar ze ondertussen huizen met hun nieuw samen gesteld gezin en van waaruit ze ook hun zelfstandig (bij)beroep uitoefenen. Ingeborg verzorgt massages, Stany runt een klusjesdienst.
The post Zomerreeks op het kanaal: nu ook klusjesdienst én massagesalon ‘Time for You’ op het

Lees meer »

Van caféreünie tot megafestival, Back to the Roots mikt hoog met derde editie: “Misschien wordt dit wel het Tomorrowland van Menen”

Het einde van de zomervakantie kun je vieren op Back to the Roots in Park ter Walle in Menen. Het evenement vindt voor de derde keer plaats op 30 en 31 augustus en is dit jaar voor het eerst een tweedaagse. Wat begon als reünie van een legendarisch café wil uitgroeien tot een megafestival.
The post Van caféreünie tot

Lees meer »

Corona-alarm gaat af bij Belgische delegatie: “Al enkele olympiërs zijn niet kunnen afreizen door positieve test”

Covid werpt opnieuw zijn schaduw over de Olympische Spelen. En dat heeft Team Belgium al aan den lijve ondervonden. Zo mochten enkele Belgische atleten de voorbije dagen niet naar Parijs vertrekken door een positieve test, dat bevestigde BOIC-hoofdarts Johan Bellemans deze ochtend. Ook het coronaprotocol wordt aangescherpt in Parijs, al is er opnieuw een grote "maar" aan verboden.

Lees meer »