China investeert nog eens ruim 40 miljard in chipsector

13:50 China heeft een nieuw investeringsfonds opgericht om de chipindustrie in het land een impuls te geven. In het derde door de staat gesteunde fonds zit 344 miljard yuan, omgerekend meer dan 43,7 miljard… 

Meer krantenkoppen in België

Steenrijk petekind van Charles trouwt, maar koning stuurt zijn kat: “Hij is die publieke vernedering niet vergeten”

Vandaag geven Hugh Grosvenor (33), de hertog van Westminster, en Olivia Henson (30) elkaar het jawoord. Met zijn fortuin van bijna 12 miljard euro hoeft het petekind van koning Charles (75) nergens op te besparen. Al hoopt hij dat zijn jeugdzonden niet ter sprake zullen komen tijdens de high society-bruiloft. Opvallend: vrijwel alle Britse royals sturen hun kat. Ook prinses

Lees meer »

Robbe Lievens bezorgt Flink en Fris Belgische titel

Turnclub Flink en Fris heeft voor het eerst sinds de aansluiting bij Gymfed in 2007 een Belgisch kampioen in de rangen. De 19-jarige Robbe Lievens behaalde goud op het BK tumbling bij de B17+ jongens, met een punt voorsprong op de tweede.
The post Robbe Lievens bezorgt Flink en Fris Belgische titel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kim Huybrechts wint amper maand nadat hij sleutelbeen brak bij comeback, maar krijgt daarna 6-0 om de oren

Een geslaagde rentree voor Kim Huybrechts (38). Op de Players Championship 11 in het Duitse Hildesheim klopte het nummer 35 van de wereld Adam Hunt – het nummer 124. Het werd 6-3. Het was Huybrechts’ eerste dartswedstrijd na de operatie aan zijn gebroken sleutelbeen. In de daaropvolgende ronde, tegen de Nderlander Kevin Doets ging het heel wat minder: ‘The Hurricane’

Lees meer »

Witgoedproducent Miele schrapt 1300 banen in Duitsland

De Duitse witgoedproducent Miele is van plan tot 1300 banen te schrappen in Duitsland als gevolg van een zwakkere vraag naar zijn wasmachines, vaatwassers, stofzuigers, koelkasten, drogers en andere huishoudelijke apparatuur. Ook wijst het bedrijf op hogere kosten voor materialen, energie en lonen.

Lees meer »

Elon Musk trekt klacht tegen OpenAI en Sam Altman in

Elon Musk heeft dinsdag zijn klacht tegen OpenAI en zijn medeoprichters Sam Altman en Greg Brockman ingetrokken. Musk had begin maart een rechtszaak aangespannen omdat het bedrijf en zijn oprichters zich niet aan de oprichtingsmissie zouden hebben gehouden.

Lees meer »

Trimm- en Roeiclub organiseert jeugdtriatlon

Zaterdag organiseerde de Brugse Trimm- en Roeiclub (BTR) nabij de Herdersbrug in Dudzele de jaarlijkse triatlon voor jonge roeiers. Een soort criterium dat in diverse clubs in Vlaanderen wordt ingericht.
The post Trimm- en Roeiclub organiseert jeugdtriatlon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Diksmuide: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Diksmuide trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Diksmuide.
The post Verkiezingsresultaten in Diksmuide: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse arts Michel D’Hooghe stichtte 38 jaar geleden Casa Hogar: “Honderden Mexicaanse straatkinderen gered”

Op zaterdag 8 juni organiseert de New Casa Hogar Foundation een galadiner in het Lauretum in Jabbeke om fondsen te verwerven. De Brugse arts Michel D’Hooghe richtte dit huis voor straatkinderen in Toluca op in 1986, toen de Rode Duivels de halve finale van het WK in Mexico haalden.
The post Brugse arts Michel D’Hooghe stichtte 38 jaar geleden

Lees meer »