Amnesty International wil dat Internationaal Strafhof Israëlische luchtaanvallen onderzoekt als oorlogsmisdaden

Amnesty International heeft het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag opgeroepen om een onderzoek te openen naar oorlogsmisdaden die mogelijk plaatsvonden bij 3 Israëlische luchtaanvallen in april. Daarbij werden 44 Palestijnse burgers gedood, onder wie 32 kinderen. Volgens Amnesty International gaat het om schijnbaar directe aanvallen op burgers. 

Meer krantenkoppen in België

“Wist meteen dat er iets niet klopte”: Johan (68) merkte als eerste zware brand in Zeebrugge op

“Ik zag de rook opstijgen en liep meteen het gebouw binnen om andere bewoners te alarmeren. Pas daarna zag ik de vlammen en besefte ik hoe ernstig de situatie was.” Johan Van Mensel (68) merkte woensdagochtend als eerste de zware brand op die woedde aan de achterkant van een appartementsgebouw op de Zeedijk in Zeebrugge. Ondertussen is duidelijk geworden hoe

Lees meer »

Brand bij bedrijf aan Oostkaai in Ieper

In een bedrijf langs de Oostkaai in Ieper is donderdagavond brand uitgebroken. Een deel van het bedrijf, waaronder de kantoren, staan in lichterlaaie. De rook is van ver te zien. Of er slachtoffers zijn, is nog niet duidelijk.

Lees meer »

Rodeostier springt in het publiek en veroorzaakt chaos

Bij een rodeo-evenement in Sisters in Oregon zijn zeker drie mensen gewond geraakt toen een stier in het publiek sprong. Een video toont hoe het dier, met de naam Party Bus, plots over het hek wipt en chaos veroorzaakt. Bij zijn ontsnapping ramde het dier ook een vrouw omver en tilde haar twee keer in de lucht met zijn horens.

Lees meer »

Nieuwe piranhasoort vernoemd naar ‘Lord of the rings’-personage

In het Braziliaanse Amazonegebied is een vegetarische vissoort ontdekt die verwant is aan de piranha. De nieuwe soort heet ‘Myloplus Sauron’. Dat heeft het British Natural History Museum dinsdag bekendgemaakt. De nieuwe soort is ontdekt door wetenschappers die hun kennis van visgemeenschappen in de Amazonerivier wilden uitbreiden.

Lees meer »

Hunter Biden schuldig in wapenzaak

17:57 Hunter Biden, de zoon van Amerikaans president Joe Biden, is dinsdag door een jury in Delaware schuldig bevonden voor het afleggen van valse verklaringen bij de aanvraag van een wapenvergunning.

Lees meer »

Werd er gesjoemeld bij aanbesteding dure camera die transmigranten moet opsporen? Meer details bekend over huiszoekingen bij burgemeester en korpschef van politie Westkust

Er lekken meer details uit over de huiszoekingen van maandag in het gemeentehuis van De Panne en in de gebouwen van politiezone Westkust. Het hele onderzoek zou draaien rond een gesofisticeerde beveiligingscamera, betaald door Groot-Brittannië, en dan vooral over de aanbesteding bij de aankoop. De concurrent van de leverancier, het Brusselse iSea, zou daarover klacht hebben ingediend. Op vraag van

Lees meer »

LIVE. Vierde dodelijke slachtoffer onder puin gevonden, zoekactie gaat verder: “Willen 100 procent zekerheid”

Een dag na de explosie in Hoboken is een vierde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Op dit moment is het niet duidelijk of er nog vermisten zijn, aldus de politie. De zoekactie gaat vandaag wel verder, om te garanderen dat er geen slachtoffers meer onder het puin liggen. Bij de ontploffing gisterenochtend stortten twee verdiepingen in en werd een

Lees meer »