Amnesty International: “Wereldleiders verloochenen de mensenrechten”

De wereldleiders verloochenen de mensenrechten en burgers betalen de prijs. Dat stelt Amnesty International, dat vindt dat het handelen van veel machtige staten tegen de achtergrond van een groeiend aantal conflicten de geloofwaardigheid van de na 1945 tot stand gekomen internationale rechtsorde verder aantast en ondermijnt. Dat meldt Amnesty International vandaag in zijn jaarrapport. Voor België hekelt de mensenrechtenorganisatie de opvangcrisis van asielzoekers en de rampzalige situatie in de gevangenissen. 

Meer krantenkoppen in België

‘Compostdag’ verhoogt bewustzijn rond afval

Met een heuse ‘Compostdag’ op het containerpark zette stad Gistel het bewust omgaan met groente-, fruit- en tuinafval nadrukkelijk in de kijker. Een quizje hier, kopje koffie en taart daar: het werd naast een leerrijke ook een aangename bedoening.
The post ‘Compostdag’ verhoogt bewustzijn rond afval appeared first on KW.be.

Lees meer »

Netflix verhoogt opnieuw de prijzen in België

Belgische Netflix-abonnees zullen binnenkort 1 tot 2 euro meer betalen per maand. Dat blijkt uit de nieuwe tarieven, die de Amerikaanse streamingdienst heeft bekendgemaakt. De laatste keer dat Netflix de prijzen van zijn formules in ons land heeft verhoogd, dateert van oktober 2021.

Lees meer »

Extra veiligheid op Hasselts jongerenfestival ‘We R Young’

De stad Hasselt heeft extra maatregelen genomen om het jongerenfestival ‘We R Young’ veiliger te laten verlopen. Extra stewards houden een oogje in het zeil en jongeren mogen geen rugzak meer mee naar binnen nemen. Hiermee wil de stad een massale paniekaanval, zoals tijdens het vorige festival, vermijden.

Lees meer »

Basisschool Zuid schenkt 4.400 euro aan Run for Air

De opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop van de Stedelijke Basisschool Zuid Stasegem werd geschonken aan ‘Run for Air’, een initiatief van de Mucovereniging, die personen met muco helpt om een sport of bewegingsactiviteit uit te oefenen.
The post Basisschool Zuid schenkt 4.400 euro aan Run for Air appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’

Julie Vanloo heeft dinsdagnacht haar debuut gemaakt in de Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze op de openingsspeeldag met 80-85 van New York Liberty.
The post KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Er mag ook gelachen worden in ‘Special forces’: ex-wielrenner Jan Bakelants geeft op eigen wijze coördinaten door

Dat het VTM-programma ‘Special forces’ een serieuze zaak is, werd de afgelopen weken al meerdere keren duidelijk, maar in de aflevering van maandag gaat het er even iets luchtiger aan toe. Ex-wielrenner Jan Bakelants blijkt zo zijn eigen manier te hebben om coördinaten door te geven. Gevolg? Zowel de overige rekruten als de chefs kunnen hun lach niet onderdrukken.

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

De Croo neemt het op voor Van der Straeten: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoekscommissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »