Wordt Club Brugge vanavond landskampioen? Burgemeester Dirk De fauw hoopt (zeer strategisch) op gelijkspel 

Burgemeester Dirk De fauw zal straks in het Jan Breydelstadion zitten om ‘zijn’ 2 Brugse ploegen te steunen. Club Brugge neemt het om 18.30 uur op tegen stadsrivaal Cercle Brugge. "Mijn wens is een gelijkspel, zodat Club landskampioen is en Cercle Europees kan spelen", zegt De fauw diplomatisch en strategisch. 

Meer krantenkoppen in België

Van vrijspraak naar jaar cel: ex-crisismanager veroordeeld nadat hij werkneemster heeft betast in keuken

De ex-crisismanager van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort heeft een jaar geleden dan wel de vrijspraak gekregen voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en aanranding van een 32-jarig personeelslid, het Hof van Beroep oordeelt nu dat de man wel degelijk ongepaste opmerkingen maakte tegenover de vrouw en haar betastte. De man kreeg een jaar cel met uitstel en wordt voor vijf jaar

Lees meer »

“Zolang je je naam nog niet hoort, is het goed”: Lore Theuninck uit Houthulst haalt goud en zilver op EK dansen

Ze danst sinds de tweede kleuterklas en werd al Belgisch kampioene, maar haar avontuur op het EK in Zweden zal de vijftienjarige Lore Theuninck niet gauw vergeten: ze danste er met twee teams en rijfde een eerste en een tweede plaats binnen. En voor die tweede plaats moest ze een half mirakel verrichten: in enkele weken instuderen waarvoor je normaal

Lees meer »

Geen woorden maar goals: waarom Romelu Lukaku zijn prioriteiten zorgvuldig kiest met het oog op het EK

Geanimeerde discussies horen bij Romelu Lukaku (31) zoals goals. Terwijl de 100 doelpunten voor de Rode Duivels stilaan in zicht komen, heeft hij sinds zaterdag duidelijk andere prioriteiten dan records of interviews. Tijdens de uitwuifmatch tegen Luxemburg zetten wij de volgspot op ‘Big Rom’: wie plaagt en treitert hij graag, wie neemt hij onder zijn vleugels en hoe zit dat

Lees meer »

President Macron roept op tot samenwerking tegen “extremen”: “Sleutels niet aan radicaal-rechts geven”

De Franse president Emmanuel Macron heeft opgeroepen tot samenwerking om “de extremen een halt toe te roepen” in aanloop naar de parlementsverkiezingen van eind deze maand. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens zijn eerste persconferentie na de ontbinding van het Franse parlement zondagavond. Hij verklaarde zich bereid om voorstellen van sociaaldemocraten en leiders van centrumrechts en de groenen op te

Lees meer »