Video toont hoe ambtenaren verdachte dossiers bespreken op dienst onder Van Quickenborne: “Er gebeuren hier gevaarlijke dingen”

De financiële puinhoop op de overheidsdienst die Justitie helpt digitaliseren, is ongezien. Dat blijkt uit rapporten, mails en video-opnames die HLN kon inkijken. Tijdens een meeting eind 2023 zaten ambtenaren met de handen in het haar toen ze beseften dat er voor 8 miljoen euro aan problematische dossiers zijn. “Om dit op te kuisen hebben we minstens een jaar nodig.” Duik mee achter de schermen van een dienst die onder toezicht van ex-minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) van de rails ging en die door het gerecht onderzocht wordt. 

Meer krantenkoppen in België

Mathieu van der Poel knalt solo naar winst in Natourcriterium van Roeselare

De veertiende editie van het Dovy Natourcriterium in Roeselare werd een succes. Regenweer leek aanvankelijk roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk vonden toch heel wat wielerfans de weg naar het stadscentrum. Zij zagen wereldkampioen Mathieu van der Poel solo over de eindstreep komen.
The post Mathieu van der Poel knalt solo naar winst in Natourcriterium van Roeselare

Lees meer »

EXCLUSIEF. Thuis bij prinses Delphine: “Ik vind het fantastisch om in België te leven, alleen de files zijn vreselijk”

Een opvallend rood-roze broekpak, met daarop de afbeelding van een vlinder. Prinses Delphine (56) straalde naar goede gewoonte op de nationale feestdag. Haar outfit was dan ook allesbehalve zomaar gekozen. Dat vertelde de prinses aan ‘Story’-journalist en royaltyexpert Wim Dehandschutter tijdens een exclusief gesprek bij haar thuis. Over haar outfit en de persoonlijke brief die vorig jaar uitlekte. “Het was

Lees meer »

Raf Van Brussel op het podium van ‘Tien om te zien’ mét stoma: “Dit mag geen taboe zijn”

“Heel spannend, optreden met een stoma.” JOE-presentator Raf Van Brussel (53) stond dinsdag op het podium van ‘Tien om te zien’ in Westende met zijn voormalige band Sunny Side Up, maar het waren vooral gezondheidsperikelen die voor zenuwen zorgden. Voor het eerst praat hij zonder schroom over leven met een stoma en de gevolgen voor zijn carrière na maandenlange afwezigheid.

Lees meer »

Politiehonden Patch en Thor gaan op welverdiend pensioen: “Nu wacht hen een luilekkerleventje”

Wissel van de wacht bij de hondenbrigade van de Oostendse politie: Mechelse herders Patch (8) en Thor (9) gaan op rust. Hun begeleiders maken namelijk als pas gepromoveerde hoofdinspecteurs de overstap naar de interventiepolitie. Het is maar de vraag of de honden zelf het einde van hun eigen carrière betreuren, want zij mogen hun oude dag slijten bij de baasjes

Lees meer »

Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting

De koninklijke wielerclub ‘De Verenigde Sportvrienden-Hoger Op’ in Langemark kan tijdens de wielerwedstrijden die ze organiseert in de gemeente een beroep doen op een groep trouwe signaalgevers.
The post Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al een derde van Oekraïens grondgebied aangetast door mijnen en munitie: oorlog veroorzaakt ongeziene milieuschade

Door de oorlog in Oekraïne raken de bodem, de landbouwgrond en het water voor lange tijd verontreinigd. Na elke granaatinslag sijpelt er een cocktail van chemische stoffen in de grond. Honderden fabrieken waar toxisch afval opgeslagen lag, zijn tot puin herleid. En ook het zeewater dreigt vervuild te raken, al doet de biodiversiteit het in de Zwarte Zee momenteel opvallend

Lees meer »

Bakkerij Aernoudt opent de deuren in voormalig pand van De Voerman in Lichtervelde: “Dit is een perfecte locatie”

Bakkerij Aernoudt opende op vrijdag 19 juli hun vestiging in de Koolskampstraat in Lichtervelde, waar voorheen Brasserie De Voerman was. De bakkerij is zeven op zeven geopend, iedere dag vanaf 6 uur ‘s morgens.
The post Bakkerij Aernoudt opent de deuren in voormalig pand van De Voerman in Lichtervelde: “Dit is een perfecte locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Italiaanse journalist in elkaar geslagen door neofascisten in Turijn: “Ze knepen secondelang mijn keel dicht”

"Ze smeten me tegen de grond en begonnen op me te trappen", getuigt Andrea Joly. De Italiaanse journalist uit Turijn is afgelopen weekend in elkaar geslagen door een groep neofascisten toen hij op een feest botste van de CasaPound, een extreemrechtse beweging die banden heeft met het fascisme van Mussolini. De video’s van het geweld circuleren online. "Hoor je bij

Lees meer »

Veilig kopen en verkopen op tweedehandssites doe je zo

De politie en Federale Overheidsdienst Economie krijgen geregeld klachten over oplichting via tweedehandssites. Platformen zoals 2dehands, Vinted, Marktplaats of Facebook Marketplace zijn dan ook erg populair. Helaas ook bij oplichters. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 helpt je graag om op een veilige manier te blijven (ver)kopen.

Lees meer »