Ambtenaren maken zich zorgen om verdachte deal van 3 miljoen euro die Van Quickenborne tekende: “Ik lees dingen die mij omverblazen”

In het onderzoek naar vermeend gesjoemel onder ex-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) springt één dossier in het oog. Het gaat om een contract van 3 miljoen euro dat op een vreemde manier afgesloten werd en waarvan het eindproduct straks mogelijk in de vuilbak belandt. “Wij stellen ons daar vragen bij”, schreven bezorgde ambtenaren in een interne nota. Volgens het kabinet is er niks aan de hand en was men hooguit slordig. HLN kon alle documenten inkijken en reconstrueert de bizarre deal, getekend door Van Quickenborne en nu voorwerp van een gerechtelijk onderzoek. “We hebben een probleem.” 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt en 18-koppig collectief Free The Folk! maakt indruk op Luisterplein

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt en Free The Folk! staat met 18 muzikanten op een podium en doet dat prima. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein.

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur overleden bij tragisch ongeval in Zeebrugge

Op een bedrijventerrein in Zeebrugge is vrijdagavond een 51-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het slachtoffer werd aangereden door een 68-jarige collega die hem zijn parkeerplaats wilde laten overnemen.
The post Vrachtwagenchauffeur overleden bij tragisch ongeval in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Nafi Thiam nóg beter zou presteren als ze een kapje zou dragen

Marginal gains. Kleine winsten. In het wielrennen is de speurtocht naar technologische innovaties al dagelijkse kost, maar dat is lang niet in alle sporten zo. Neem nu de atletiek. Ja, nieuwe loopschoenen en superspikes bleken wel een heuse revolutie te ontketenen, maar toch valt er in veel disciplines nog winst te halen, zo blijkt uit een studie van professor aerodynamica

Lees meer »

Leidt DNA-wet tot doorbraak in moordzaak Tania Van Kerkhoven? “Last resort om onderzoek nog één keer nieuw leven in te blazen”

Een klein half jaar sinds de invoering van de nieuwe DNA-wet lijkt die aan te slaan. Verschillende onderzoekers hebben er al gebruik van gemaakt in een poging een doorbraak te forceren in onopgeloste moordzaken. Het parket van Antwerpen bijvoorbeeld hoopt met nieuwe onderzoekstechnieken de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven op te lossen.

Lees meer »

Elke dag 66 winkeldiefstallen, en dus neemt uitbater Werner (46) het heft in eigen handen: “150 euro betalen, of ik bel de politie”

Het aantal winkeldiefstallen in ons land piekt. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Vorig jaar werden zo’n 66 winkeldiefstallen per dag aangegeven, het hoogste aantal in tien jaar. En opvallend: steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Hoe gaat dat in z’n werk? Is dat wel wettelijk? En

Lees meer »