Dit is de verdachte deal van 3 miljoen euro die Van Quickenborne tekende: “Waarom werd een opdracht betaald die nog niet was aangevangen?”

In het onderzoek naar vermeend gesjoemel onder ex-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) springt één dossier in het oog. Het gaat om een contract van 3 miljoen euro dat op een vreemde manier afgesloten werd en waarvan het eindproduct straks mogelijk in de vuilbak belandt. “Wij stellen ons daar vragen bij”, schreven bezorgde ambtenaren in een interne nota. Volgens het kabinet is er niks aan de hand en was men hooguit slordig. HLN kon alle documenten inkijken en reconstrueert de bizarre deal, getekend door Van Quickenborne en nu voorwerp van een gerechtelijk onderzoek. “We hebben een probleem.” 

Meer krantenkoppen in België

Belgische consultant zit al 2 maanden in de cel in Congo:  rechtbank beslist dat arts hem kan bezoeken

De Belg Jean-Jacques Wondo zit al sinds 22 mei gevangen in de militaire gevangenis van Ndolo, in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Hij wordt onder meer beschuldigd van terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie in België heeft het over een willekeurige arrestatie en vraagt zijn onmiddellijke vrijlating. Op vraag van de Belgische ambassade in Kinshasa heeft een militaire rechtbank

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »

André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer

André Dewaele, al jarenlang van dichtbij betrokken bij tal van culturele verenigingen, is de laureaat van de vierde Deerlijkse Deureduwer. De award werd uitgereikt tijdens een druk bijgewoond ‘t Zomert aan het Gaverkasteel.
The post André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mooi weer zorgt voor topweekend aan zee met 300.000 dagtoeristen

Het mooie weer van afgelopen weekend aan de kust zorgde daar voor een topweekend. Zo zakten er 300.000 dagtoeristen af en konden de kusthotels rekenen op een bezetting van bijna 95 procent. Dat blijkt uit cijfers van provinciebedrijf Westtoer.
The post Mooi weer zorgt voor topweekend aan zee met 300.000 dagtoeristen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste waterzuiveringsinstallatie van Limburg komt in Diepenbeek

Aquafin gaat een rioolwaterzuiveringsinstallatie bouwen in Diepenbeek. Op termijn moet die het rioolwater van 20.000 inwoners zuiveren. Vandaag gebeurt dat nog in Hasselt, maar die installatie is zo zwaar belast, dat uitbreiden niet mogelijk is. Volgens Aquafin wordt de installatie de laatste in Limburg en zal ze in 2027 operationeel zijn.

Lees meer »