Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot

De Transfosite heeft er met een mooie picknickplaats een nieuwe hotspot bij. Deze werd ingericht aan de ingang van de site langs het kanaal. Tevens werd de zone aan het naastgelegen oude waterbassin, helemaal opgeruimd. De betonplaten verdwenen zodat het zicht op de site veel mooier is.

Dit rustpunt betekent een grote meerwaarde voor de vele recreanten die fietsend de regio ontdekken. Volgens gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu zit onze regio duidelijk in de lift bij de fietstoeristen. “We telden vorig jaar maar liefst 2,3 miljoen fietsers in de Leiestreek, wat een stijging van 5 procent betekent bij het jaar daarvoor. Over heel West-Vlaanderen telden we in 2023 maar liefst 7,1 recreatieve fietsers.”

Transfo is en wordt nog meer een knooppunt voor de vele fietsers in de Leiestreek en wordt ontsloten door een aantal nieuwe of vernieuwde fietsroutes. Denken we maar aan de Blauwe Ruitfietsroute, de Scheldefietsroute en het fietsnetwerk Leiestreek.

Uniforme inrichting

De aanleg van de rust- en picknickplaats past binnen het project ‘Beleef West-Vlaanderen’. “Bedoeling is dat we op de provinciale routes en fietsnetwerken plaatsjes zoals deze inrichten. Uit een bevraging bleek immers dat dit bij veel fietsers en wandelaars als een gemis ervaren werd. Nu investeren we in minstens één nieuwe picknickplaats in elke gemeente. Tegen eind 2025 moeten alle locaties ingericht zijn”, aldus de gedeputeerde. Westtoer liet een catalogus van terreinmeubilair ontwikkelen door topdesigner Stefan Schöning. “Alle projecten binnen dit project gebruiken meubilair uit deze catalogus. Op deze manier wil Westtoer bijdragen aan een meer kwalitatieve en uniforme inrichting van de recreatieve buitenruimte”, besloot de gedeputeerde.

In Zwevegem werd ook beslist de zone rond het waterbassin, vlak naast de picknickruimte, een opfrisbeurt te geven. Zo werd onder andere de betonnen afsluiting verwijderd en werd het geheel ook mooi aangelegd.

Het geheel kost ruim 52.000 euro, waarvan 48 procent ten laste van Westtoer en de rest door de gemeente betaald werd. (Geert Vanhessche)

The post Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »

Justin Timberlake heeft niet gereden onder invloed, zegt zijn advocaat

De Amerikaanse popster Justin Timberlake reed niet onder invloed van alcohol toen hij in juni opgepakt werd. Dat heeft zijn advocaat, Edward Burke, vrijdag verklaard. Volgens Burke beging de politie “een aantal zeer grote vergissingen”. “Justin had niet gedronken en had niet opgepakt moeten worden in de nacht van 17 op 18 juni”, klinkt het. Nochtans had Timberlake de feiten

Lees meer »

Corona-alarm gaat af bij Belgische delegatie: “Al enkele olympiërs zijn niet kunnen afreizen door positieve test”

Covid werpt opnieuw zijn schaduw over de Olympische Spelen. En dat heeft Team Belgium al aan den lijve ondervonden. Zo mochten enkele Belgische atleten de voorbije dagen niet naar Parijs vertrekken door een positieve test, dat bevestigde BOIC-hoofdarts Johan Bellemans deze ochtend. Ook het coronaprotocol wordt aangescherpt in Parijs, al is er opnieuw een grote "maar" aan verboden.

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »

Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan staat voor iedereen klaar”

Burgemeester Wilfried Vandaele gaf vooralsnog geen namen prijs van de lijst waarmee hij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Wel geeft hij mee dat een tiental van de kandidaten uit Wenduine en Harendijke afkomstig zijn, en noemt als voorbeeld de 48-jarige uitbater van de Wielingenbar Ayhan Yeter.
The post Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan

Lees meer »