Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot

De Transfosite heeft er met een mooie picknickplaats een nieuwe hotspot bij. Deze werd ingericht aan de ingang van de site langs het kanaal. Tevens werd de zone aan het naastgelegen oude waterbassin, helemaal opgeruimd. De betonplaten verdwenen zodat het zicht op de site veel mooier is.

Dit rustpunt betekent een grote meerwaarde voor de vele recreanten die fietsend de regio ontdekken. Volgens gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu zit onze regio duidelijk in de lift bij de fietstoeristen. “We telden vorig jaar maar liefst 2,3 miljoen fietsers in de Leiestreek, wat een stijging van 5 procent betekent bij het jaar daarvoor. Over heel West-Vlaanderen telden we in 2023 maar liefst 7,1 recreatieve fietsers.”

Transfo is en wordt nog meer een knooppunt voor de vele fietsers in de Leiestreek en wordt ontsloten door een aantal nieuwe of vernieuwde fietsroutes. Denken we maar aan de Blauwe Ruitfietsroute, de Scheldefietsroute en het fietsnetwerk Leiestreek.

Uniforme inrichting

De aanleg van de rust- en picknickplaats past binnen het project ‘Beleef West-Vlaanderen’. “Bedoeling is dat we op de provinciale routes en fietsnetwerken plaatsjes zoals deze inrichten. Uit een bevraging bleek immers dat dit bij veel fietsers en wandelaars als een gemis ervaren werd. Nu investeren we in minstens één nieuwe picknickplaats in elke gemeente. Tegen eind 2025 moeten alle locaties ingericht zijn”, aldus de gedeputeerde. Westtoer liet een catalogus van terreinmeubilair ontwikkelen door topdesigner Stefan Schöning. “Alle projecten binnen dit project gebruiken meubilair uit deze catalogus. Op deze manier wil Westtoer bijdragen aan een meer kwalitatieve en uniforme inrichting van de recreatieve buitenruimte”, besloot de gedeputeerde.

In Zwevegem werd ook beslist de zone rond het waterbassin, vlak naast de picknickruimte, een opfrisbeurt te geven. Zo werd onder andere de betonnen afsluiting verwijderd en werd het geheel ook mooi aangelegd.

Het geheel kost ruim 52.000 euro, waarvan 48 procent ten laste van Westtoer en de rest door de gemeente betaald werd. (Geert Vanhessche)

The post Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 600.000 mensen op de vlucht voor geweld in Haïti

Het aantal mensen dat binnen hun eigen land op de vlucht is, is in Haïti sinds maart met 60 procent gestegen als gevolg van het toenemende bendegeweld. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. Volgens het VN-agentschap gaat het om bijna 600.000 ontheemden.

Lees meer »

Nederland breidt experiment met verkoop gereguleerde wiet uit naar tien steden

Het experiment in grenssteden Breda en Tilburg, waarbij naast gedoogde wiet ook gereguleerde wiet mag worden verkocht, wordt uitgebreid naar acht andere Nederlandse steden of gemeenten. De komende drie maanden kunnen gebruikers er cannabis roken zonder de wet te overtreden, ook al is de herkomst niet legaal. Aan het eind van die drie maanden mag enkel gereguleerde wiet nog verkocht

Lees meer »

Oostendse horeca kijkt reikhalzend uit naar mooie zomer na kwakkelweer: “Juni is een pijnlijke maand voor ons”

Van mooi weer is voorlopig nog geen sprake, maar daar komt, als we de weerman mogen geloven, binnenkort verandering in. De Oostendse horeca is dan ook klaar voor komende zomer. Ondertussen kregen de organisatoren van Ostend Beach Festival de ‘Gouden Zandkorrel’ toegekend. “Ze dragen met hun festival bij aan het verblijfstoerisme aan de kust”, zegt Bart Boelens van Horeca-Middenkust.

Lees meer »

Archeologen vinden resten van hospitaal uit de 18e eeuw op plek waar nieuw toeristisch centrum van Ninove komt

In het centrum van Ninove zijn overblijfselen gevonden van een hospitaal uit de 18e eeuw. Archeologen vonden de resten naast de Hospitaalkapel, waar op termijn een toeristisch bezoekerscentrum komt. Opvallend is dat er resten van verschillende niveaus gevonden zijn, waardoor de archeologen informatie uit verschillende tijden kregen. Maandagavond kan het grote publiek de opgravingen eenmalig bezoeken.

Lees meer »

Bouw nieuwe Lysbrug in Ingelmunster kan starten: “De aannemer krijgt 330 werkdagen, de brug wordt midden 2026 in gebruik genomen”

De Vlaamse Waterweg nv kan na de zomer starten met de bouw van de nieuwe Lysbrug over het Kanaal Roeselare-Leie in Ingelmunster. De nieuwe stalen fietsers- en voetgangersbrug zal hoger zijn dan de vorige, die eind 2020 uit veiligheidsredenen werd verwijderd. De omgevingsvergunning voor de nieuwe brug werd recent afgeleverd. Het gaat om een investering van ongeveer 7 miljoen euro.<br

Lees meer »

Belgische mosselen nu ook op de menukaart in West-Vlaamse restaurants

Voor het tweede jaar op rij zullen er Belgische mosselen geoogst worden voor onze kust. Dat is de verdienste van het zeeboerderij-team van de Colruyt Group, dat vorig jaar voor het eerst erin slaagde om zes ton mosselen te kweken en te oogsten in de Noordzee voor de Belgische kust. Dit jaar werd er opgeschaald, waardoor de zeeboerderij ook deals

Lees meer »

180 zonnepanelen moeten Nieuwpoortse Vismijn verduurzamen

Op het dak van de stedelijke Vismijn in Nieuwpoort worden 180 zonnepanelen geplaatst. De installatie kadert in het streven van de Stad om zijn patrimonium te verduurzamen door om te schakelen naar herbruikbare energie.
The post 180 zonnepanelen moeten Nieuwpoortse Vismijn verduurzamen appeared first on KW.be.

Lees meer »