Steeds meer jongeren radicaliseren, omdat extremisten hen heel eenvoudig bereiken: “Dit is het stukje van de ijsberg”

Staatsveiligheid en OCAD bevestigen wat scholen merken: steeds meer minderjarigen duiken op in dreigingsmeldingen. Momenteel worden er een tiental opgevolgd als mogelijk gevaarlijk, al is dat slechts een stukje van de ijsberg. “Je moet blind zijn om de opkomst van IS niet te zien.”

 

Meer krantenkoppen in België

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

Wie wordt Kamala Harris haar running mate? Amerika-expert: “Ze kan best een witte man kiezen”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »

Volgend weekend monsterfiles van en naar Frankrijk

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht verwacht reishulporganisatie Touring komend weekend extreme drukte van en naar Frankrijk. De Spelen komen bovenop de traditionele verkeersellende in het midden van de zomervakantie. Het wordt aanschuiven in grote delen van Europa.

Lees meer »

“Herinnering levendig houden met QR-code op graf”: Uitvaart Beyens-Billiet pakt uit met een primeur voor regio

Uitvaartzorg Beyens-Billiet in de Lourdesstraat pakt met het platform Herinner Mij.be uit, volgens hen een primeur voor de regio. “Met QR-codes aan het graf of de urne willen we de herinnering aan de dierbaren levendig houden”, zegt zaakvoerder Arne Beyens. “Ons nieuw idee is ondertussen online en toegankelijk voor iedereen.”
The post “Herinnering levendig houden met QR-code op graf”:

Lees meer »

Ramkraak in Geluwe, 4e in 3 weken tijd in grensstreek

Zaterdagnacht is opnieuw een ramkraak gebeurd in de grensstreek. Deze keer was de zaak Comme Chez Nous, die bij een tankstation ligt, het doel van de daders. Ze gingen aan de haal met sigaretten en geld. Donderdag nog reed een inbreker in Lauwe het raam van een fruitwinkel aan diggelen.

Lees meer »

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »

Code geel voor onweer in hele land: vannacht kans op felle regen en wind, in Limburg al 130 oproepen voor schade 

Er trekt een nieuwe regenzone ons land binnen vanuit Frankrijk, waardoor het vannacht nog stevig kan regenen en waaien. Eerder vandaag was in verschillende Limburgse gemeenten al sprake van zware buien en wateroverlast. Brandweerzones Zuid-West en Oost-Limburg ontvingen al meer dan 130 oproepen. Omdat er windstoten tot 90 kilometer per uur kunnen zijn, heeft Brussel de parken en bossen gesloten.

Lees meer »

KIJK. Sterrenchef Nick Bril draait eenzame dj-set op Tomorrowland

De tweede festivaldag van Tomorrowland is inmiddels van start gegaan met een opvallende naam op de line-up: sterrenchef Nick Bril. De sterrenchef reed in januari met zijn terreinwagen over een stagiair waarna die laatste zijn benen verloor. Bril stond na het incident al op Extrema Outdoor als dj, maar kon vandaag op opvallend weinig publiek rekenen tijdens zijn dj-set.

Lees meer »

Peiling: nek-aan-nekrace tussen Harris en Trump om presidentschap VS

Kamala Harris is Donald Trump op één procentpunt genaderd. Althans, dat blijkt uit een peiling die dagblad ‘The New York Times’ hield vlak nadat president Joe Biden aangaf niet op te gaan voor een tweede termijn. Op ruim drie maanden van de stembusgang lijkt er sprake van een nek-aan-nekrace tussen beide kandidaten.

Lees meer »

Noord-Korea stuurt opnieuw ballonnen met afval naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft opnieuw ballonnen met afval richting de grens met Zuid-Korea gestuurd. De generale staf in Seoel meldde aan het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap dat de ballonnen naar de grensprovincie Gyeonggi onderweg zijn. Enkele ballonnen landden ondertussen op het terrein van het presidentieel kantoor in Seoel.

Lees meer »