Oscarwinnende componist van muziek ‘Mary Poppins’ en ‘Jungle Book’ overleden (95)

Richard M. Sherman, helft van het beroemde muziekduo The Sherman Brothers, is zaterdag op 95-jarige leeftijd overleden, melden verschillende Amerikaanse media. Richard en zijn broer Robert B. Sherman schreven tientallen van de memorabelste liedjes uit films van Walt Disney. 

Meer krantenkoppen in België

JCI Kortrijk organiseert kortverhaalwedstrijd ‘Wit Blad’: “Hoe ziet Kortrijk eruit in 2050”

JCI Kortrijk heeft, met behulp van DURF2030, een ambitieus project op poten gezet dat de verbeelding van de Kortrijkzanen wil verkennen. Met een oproep voor kortverhalen, specifiek geschreven door mensen met een band met Kortrijk of deelgemeenten, willen ze een boek over Kortrijk in 2050 samenstellen dat de diverse visies en leeftijden van de gemeenschap weerspiegelt.
The post JCI

Lees meer »

Migranten sturen ruim 6,5 miljard euro naar thuisland vanuit België

Migranten hebben in 2022 vanuit België ruim 6,5 miljard euro (7 miljard dollar) naar hun thuisland gestuurd. Het grootste deel van dat geld ging naar Marokko, Roemenië en Turkije, zo blijkt uit een analyse van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Dat is een aan de Verenigde Naties gelieerd agentschap dat de cijfers vrijdag in Brussel presenteerde.

Lees meer »

Witteryck-Juweel voor Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud kreeg maandagavond in de voor de gelegenheid volgelopen gotische zaal van het Brugse stadhuis het ‘Juweel Witteryck’ uitgereikt. De Brugse muzikant Sam Claeys en het Brugse jongerenkoor Fioretti zorgden met eigenzinnige interpretaties van enkele nummers van Raymond van het Groenewoud voor gesmaakte intermezzi.
The post Witteryck-Juweel voor Raymond van het Groenewoud appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen stevent af op een raketcoalitie

N-VA-voorzitter Bart De Wever is maandag de Vlaamse formatiegesprekken gestart. Als hij woord houdt en het Vlaams Belang van regeringsdeelname uitsluit, worden zijn opties beperkt. Wellicht stevent Vlaanderen af op een ‘raketijsje’.

Lees meer »