OCAD volgt steeds meer minderjarigen in terreurdreigingsdossiers: “Ze vinden elkaar op extremistische socialemediakanalen”

Staatsveiligheid en antiterreurorganisatie OCAD bevestigen wat scholen merken: steeds meer jongeren duiken op in dreigingsdossiers. Momenteel volgen ze zelfs tien minderjarigen van wie ze vrezen dat ze hun radicale ideeën willen omzetten in daden. De jongste is amper veertien. “We merken zowel aan islamitische als aan extreemrechtse kant dat jongeren het systeem in vraag gaan stellen.” 

Meer krantenkoppen in België

Bakkerij Aernoudt opent de deuren in voormalig pand van De Voerman in Lichtervelde: “Dit is een perfecte locatie”

Bakkerij Aernoudt opende op vrijdag 19 juli hun vestiging in de Koolskampstraat in Lichtervelde, waar voorheen Brasserie De Voerman was. De bakkerij is zeven op zeven geopend, iedere dag vanaf 6 uur ‘s morgens.
The post Bakkerij Aernoudt opent de deuren in voormalig pand van De Voerman in Lichtervelde: “Dit is een perfecte locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide

De Provincie West-Vlaanderen stelde maandag het laatste deel van de Frontzate officieel open. Dit nieuwe traject, dat zich uitstrekt tussen het rondpunt in de Kaaskerkestraat en de IJzerdijk in Diksmuide, is een belangrijke schakel in de fietsverbinding van de regio.
The post Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen uitspraak in kortgeding van Marc Coucke over tribune KV Oostende

Er is geen uitspraak in het kortgeding tussen ondernemer Marc Coucke en de stad Oostende over het voetbalstadion van KV Oostende. De rechtbank van eerste aanleg in Brugge verklaart zich onbevoegd en verwijst de zaak door naar de ondernemingsrechtbank. Marc Coucke spande het kortgeding aan omdat hij nog geld wil voor de tribune die hij bouwde voor KV Oostende toen

Lees meer »

Céline Schoefs uit Hasselt danst in openingsceremonie Olympische Spelen

Danseres Céline Schoefs uit Hasselt zal meedansen in de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen. Alle dansers en danseressen van het Franse dansgezelschap Ballet de Lorraine zitten momenteel gretig te wachten om hun dansroutine van 10 minuten uit te voeren aan de Seine. "Vooral heel veel wachten en stress voor de praktische zaken", vat Céline samen.

Lees meer »