LIVEBLOG GIRO. Pogacar & co doen het rustig aan richting Rome, kan Merlier naar winst spurten?

De slotetappe in de Giro is onderweg. Het tweede deel van de rit bestaat uit acht ronden van 9,5 kilometer, afwisselend op asfaltwegen en kasseitjes door Rome. De omstandigheden zijn ideaal voor een laatste massasprint met Tim Merlier als Belgische kanshebber. Lukt het de Belg om als eerste over de meet te komen? Volg het hieronder op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Uitslaande brand legt oude schuur in Koolskamp bijna volledig in de as

Een uitslaande brand op de hoek van de Zwevezeelsestraat en de Laagstraat in Koolskamp legde zaterdag rond 10.30 uur een oude schuur bijna volledig in de as. De wind wakkerde de vuurzee aan, wat voor een enorme rookontwikkeling zorgde.
The post Uitslaande brand legt oude schuur in Koolskamp bijna volledig in de as appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gevangenis heeft plannen voor winkel en restaurant: “We hanteren open regime, hier gebruiken we geen cellen”

Aan de Bruggesteenweg 128 vind je het penitentiair landbouwcentrum, een moeilijk woord voor een halfopen gevangenis waar gedetineerden worden voorbereid op hun terugkeer naar de maatschappij. Je vindt er een melkveebedrijf met 200 koeien en werkateliers. Uniek, want het is de enige gevangenisboerderij van Vlaanderen. “Hier werkt een 60-tal gedetineerden die de laatste fase van hun celstraf uitzitten en die

Lees meer »

Politie betrapt gsm’ende wegmisbruiker: “Rijverbod tot 2030 en al 11 jaar vervallen voorlopig rijbewijs”

Politiezone Polder hield woensdag korte verkeerscontroles specifiek gericht naar bestuurders die hun gsm gebruikten achter het stuur. Op korte tijd hadden ze driemaal prijs. Daarbij werd zelfs een echte wegmisbruiker betrapt: een 36-jarige man die aan het bellen was in zijn lichte vrachtauto, een rijverbod had tot 2030 en bovendien al elf jaar een vervallen voorlopig rijbewijs op zak had.<br

Lees meer »

Interzonale dispatch voor West-Vlaamse brandweezones komt dichterbij

Sinds kort maakt ook hulpverleningszone Midwest gebruik van het Verdi-platform, hetzelfde dispatchsysteem waar ook Fluvia, Zone 1 en Westhoek mee werken. Dit was een belangrijke stap in de richting van een West-Vlaamse interzonale dispatch.
The post Interzonale dispatch voor West-Vlaamse brandweezones komt dichterbij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Red Panthers voor Parijs zijn bekend: Ballenghien maakt olympische droom waar, Picard krijgt in doel voorkeur op D’Hooghe

De Red Panthers mikken op een medaille op de Spelen in Parijs 2024. Bij de bekendmaking van de kern van zestien hockeyinternationals vandaag houdt bondscoach Raoul Ehren vast aan zijn mix tussen ervaring en jong geweld, met één erg moeilijke beslissing. In doel krijgt Elodie Picard de voorkeur op Aisling D’Hooghe, die zich als reserve moet klaarhouden. In de aanval

Lees meer »

‘Boven op de toren. Met Manten en Kalle op stap door Kortrijk’ gidst kinderen langs monumenten

Het kinderboek ‘Boven op de toren. Met Manten en Kalle op stap door Kortrijk’ vertelt het verhaal van een tiental eeuwenoude en beeldbepalende monumenten in de historische binnenstad van Kortrijk. Met het boek wil de stad haar erfgoed op een originele manier ontsluiten voor kinderen rond de leeftijd van tien jaar.
The post ‘Boven op de toren. Met Manten

Lees meer »