LIVEBLOG GIRO. Pogacar & co doen het rustig aan richting Rome, kan Merlier naar winst spurten?

De slotetappe in de Giro is onderweg. Het tweede deel van de rit bestaat uit acht ronden van 9,5 kilometer, afwisselend op asfaltwegen en kasseitjes door Rome. De omstandigheden zijn ideaal voor een laatste massasprint met Tim Merlier als Belgische kanshebber. Lukt het de Belg om als eerste over de meet te komen? Volg het hieronder op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams: “We werken met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”

Na een geslaagde tweede deelname aan het culinair event Kok@Zee mocht bakkerij Petris uit Wenduine het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ op zak steken. “Het label betekent voor ons wel wat: we drukken onze naam in West-Vlaanderen, met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”, zegt zaakvoerder Tristan van bakkerij Petris.
The post Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams:

Lees meer »

Tweede comedy-avond op Domein Walbrugge opnieuw schot in de roos: “Fijne reacties op ons initiatief”

Tiegem is traditioneel een dorp waar vroeger veel mensen naar toe kwamen, vooral om en rond het Sint-Arnolduspark. Er zijn heel wat nieuwe initiatieven om het dorp weer op de kaart te zetten. Een daarvan is het organiseren van comedy-avonden in de schitterende, recent gerenoveerde vierkantshoeve Domein Walbrugge.
The post Tweede comedy-avond op Domein Walbrugge opnieuw schot in de

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club aan het feest na een geslaagd EK op de piste: “Echt genieten, met familie en vrienden om je heen”

Op de nationale feestdag, de slotdag van het pistetornooi op het EK skeeleren in Zandvoorde, won Bart Swings de Europese titel op de puntenkoers over vijf kilometer. Eerder al bezorgden Fran Vanhoutte bij de seniores en junior Lyssa Vansteenkiste Zwaantjes Roller Club als organisator een delirium met twee keer goud.
The post Zwaantjes Roller Club aan het feest na

Lees meer »

“Ik werd er onnozel van”: Van Gerwen voert strijd met zichzelf, maar pakt dan uit met één geniaal moment

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Vanavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »

Barack Obama spreekt steun voor Kamala Harris uit

Amerikaans oud-president Barack Obama heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als presidentskandidate voor de Democratische partij. Dat deelt hij via X. “We gaan er alles aan doen dat ze in november wint”, schrijft hij. “We hopen dat u zich bij ons aansluit.”

Lees meer »

“Olympische Spelen blijven toch het summum”: kersvers Sporza-hoofdredacteur Thomas Swannet (48) geniet van unieke sportzomer

Net als exact 100 jaar geleden is Parijs opnieuw dé plek waar de beste atleten ter wereld samenkomen om het op te nemen tegen elkaar. Ook op de redactie van Sporza werd halsreikend uitgekeken naar deze Olympische Spelen. Sinds kort ligt de leiding van Sporza in handen van Thomas Swannet (48), met roots in Roeselare.
The post “Olympische Spelen

Lees meer »

Oldtimers centraal op Midzomer-hoevefeest in Poelkapelle

Voor haar Midzomer-hoevefeest op zondag 18 augustus is Landelijke Gilde Poelkapelle te gast in het Rozenhof bij Gerard Vanackere en Magda Vandermersch. Net zoals de vorige edities staat het hoevefeest in het teken van oldtimertractoren, met een rondrit en trekkertrek.
The post Oldtimers centraal op Midzomer-hoevefeest in Poelkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in vlammen op

Brandweerpost Zuid-IJzer hielp maandagmiddag met het blussen van een zware brand in een weide op Frans grondgebied. De brand bevond zich een tweehonderdtal meter over de grens, achter het pand gekend als café ‘De Miserie’ van de populaire tv-reeks ‘Chantal’.
The post Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in

Lees meer »