LIVEBLOG GIRO. Milan rijdt plat in laatste lus, kan Merlier winnen in Rome?

De slotetappe in de Giro is onderweg en de finale is geopend. Het ziet er naar uit dat we gaan spurten en daar is Tim Merlier dé Belgische kanshebber op winst. Lukt het de Belg om als eerste over de meet te komen? Volg het hieronder op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Blijf ik beter niet meer bevriend met mijn ex?

Voor deze rubriek luisteren we gesprekken af, checken we de mails die u ons stuurt, of pikken we iets op wat in de lucht hangt en distilleren we er een kwestie uit. Die leggen we voor aan drie redacteurs en lezers uit drie verschillende generaties. Deze week: misschien kunnen exen geen vrienden zijn?

Lees meer »

‘Punaises’ moeten fietsveiligheid verbeteren in en rond Mariakerkelaan

Stad Oostende wil de verkeersveiligheid aan de scholen nog verbeteren. Daarom werden in de Mariakerkelaan en omgeving – een drukke fietsroute van en naar verschillende scholen – extra verkeersmaatregelen genomen. Er werden niet alleen nieuwe zebrapaden, maar ook ‘punaises’ – markeringen op de rijweg in de vorm van een cirkel – en andere grondmarkeringen aangebracht. Punaises om de veiligheid van

Lees meer »

Jos D’Haese en Peter Mertens (PVDA): “Jammer dat De Wever zo goed is, maar dat zal hij ook van ons zeggen”

De plaats van afspraak voor dit interview was voor PVDA’ers Peter Mertens, federaal lijsttrekker, en Jos D’Haese, eerste op de Vlaamse lijst, niet moeilijk te bepalen: restaurant De Rode 7 op het Sint-Jansplein in Antwerpen. Hier stelden ze in januari hun lijsten voor, hier vierden ze hun overwinning in Antwerpen. Met 22,9 procent van de stemmen zijn ze de tweede

Lees meer »

Waarom Barcelona niet alleen veel zal vertellen over de WK-strijd, maar óók over de toekomst van Verstappen

Barcelona heeft de kwaaie reputatie dat het saaie races serveert. Klopt. Anderzijds, wat dan nog: editie 2024 wordt bijzonder leerrijk. Wegens, één, voorbode van wat we de rest van het seizoen mogen verwachten. Maar vooral, twee, mogelijks beslissend in wat de F1 bezighoudt: of Max Verstappen pas in 2026 dan wel meteen al volgend jaar naar Mercedes verkast. Lees en

Lees meer »

Restaurantuitbater Kevin Ricciolini (41) vervoegt de lijst van Trots op Oostende: “We moeten durven nadenken over hoe we willen omgaan met ruimte en natuur”

Kevin Ricciolini (41), een van de uitbaters van het restaurant Mommy’s Bastards, kiest voor Groen en zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober terug te vinden zijn op de lijst van Trots op Oostende. Hij wil zijn schouders zetten onder een stevig gelijkekansenbeleid, maar wil ook mee schrijven aan het verhaal van een leefbaar stadscentrum.
The post Restaurantuitbater Kevin Ricciolini

Lees meer »

Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontbindt oorlogskabinet

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn uit 6 leden bestaande oorlogskabinet ontbonden, dat hebben verschillende Israëlische media gemeld en werd bevestigd door een Israëlische functionaris. Vorige week nog stapte minister Benny Gantz op uit het kabinet. Het kabinet werd opgericht na de aanval van Hamas op Israël in oktober.

Lees meer »