LIVEBLOG ANTWERP-ANDERLECHT. Alderweireld krijgt Gouden Schoen overhandigd, eerste kansen voor Antwerp

Het was wonden likken op Neerpede deze week na de mokerslag die Club Brugge afgelopen zondag uitdeelde. Anderlecht moet hopen op een mirakel om alsnog landskampioen te worden. Volg de trip naar Antwerp op de voet in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

4.500 mensen betogen in Brussel tegen opkomst uiterst rechts, hoofdkantoor Vlaams Belang beklad

In Brussel hebben enkele duizenden mensen deelgenomen aan een mars tegen de opkomst van uiterst rechts en tegen racisme. Volgens de politie gaat het om zo’n 4.500 betogers. De betoging werd georganiseerd door een aantal linkse en anti-fascistische verenigingen. Ter hoogte van het hoofdkwartier van Vlaams Belang aan het Madouplein werd met eieren en verfballonnen gegooid. Demonstranten brachten er ook

Lees meer »

Vernieuwde toepassing van de Onmiddellijke Minnelijk Schikking moet voor een snelle afhandeling zorgen bij misdrijven

Het parket van West-Vlaanderen introduceert een vernieuwde toepassing van de Onmiddellijke Minnelijke Schikking (OMS) om snel te reageren bij inbreuken op de drugswet, wapenwet en bij winkel- en fietsdiefstallen. OMS stelt de politie in staat om de boete onmiddellijk te innen. Vroeger werd OMS enkel tijdens speciale politieacties toegepast. Voortaan zal OMS ook in de dagelijkse werking van de politie

Lees meer »

En we zijn vertrokken! Met 0-1 spanning in het EK-dorp Kortrijk

De openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije op het EK voetbal werd vanavond vertoond om 18 uur op het Nelson Mandelaplein. Een mooie opkomst voor de eerste wedstrijd, maar de sfeer sloeg na enkele minuten al om wanneer Slovakije een eerste doelpunt scoort.
The post En we zijn vertrokken! Met 0-1 spanning in het EK-dorp Kortrijk appeared first

Lees meer »

Familie Herman uit Sint-Eloois-Winkel supportert voor de Rode Duivels: “Na enkele overwinningen zal EK wel beginnen leven”

Het EK voetbal is begonnen… en dat is ook te zien aan de woning van de familie Saelens – Herman. Zij kleedden hun woning op de hoek van de Sint-Eloois-Winkelsestraat en de Hugo Verriestlaan weer helemaal aan in Duivelse kleuren.
The post Familie Herman uit Sint-Eloois-Winkel supportert voor de Rode Duivels: “Na enkele overwinningen zal EK wel beginnen leven”

Lees meer »

Komisch duo Born en Arne lanceren zomerse single ‘Witte Speedo’

Het komische en muzikale duo Born en Arne – geboren in Brugge, afkomstig uit Oedelem – zijn bekend van hun hilarische en satirische songs op Qmusic. Nu willen ze ook de hitparade veroveren met hun eerste single ‘Witte Speedo’. Dit vrolijke en catchy nummer is zowel een ode aan de iconische witte zwembroek als aan onze prachtige Belgische kust.

Lees meer »

PORTRET. “Ze schoren mijn hoofd kaal en spuwden op mij”: het turbulente parcours van Limp Bizkit-zanger Fred Durst

“Zo vreselijk Sean Paul was in 2022, zo erg waren Fred en de zijnen in 2023.” Fred Durst (53), die zaterdag verwacht wordt op Graspop Metal Meeting, maakte vorig jaar geen goede indruk op Pukkelpop. De Limp Bizkit-frontman gaf er net niet het meest bizarre optreden uit z’n carrière. Al hoeft dat niet te verwonderen, want Durst, die zelfs voor

Lees meer »

“Homofilie is een gevolg van slechte opvoeding”: Vlaams Belang-kopstuk Vandendriessche opnieuw onder vuur na homofobe uitspraak

Vlaams Belang-kopstuk Tom Vandendriessche zou een denigrerende uitspraak over homo’s hebben gedaan. “Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”, zou hij hebben gezegd tijdens een lunch met medewerkers in het Europees Parlement. Het citaat duikt op in een document van een ex-medewerker dat Apache en Humo konden inkijken. Vlaams Belang wuift de beschuldigingen van de “rancuneuze medewerker” weg.

Lees meer »

Na zilver nu goud! Roos Vanotterdijk zwemt naar EK-titel op 100m vlinder in nieuw Belgisch record: “Hier moet ze van genieten”

Goud met een ‘big smile’: Roos Vanotterdijk pronkte op het podium van het EK in Belgrado met haar Europese titel op de 100m vlinderslag. Ze zwom naar goud met een erg knappe chrono van 57.47 en zet zo haar vorig Belgisch record (57.82) flink scherper. Zij zorgde ook voor de eerste Belgische Europese titel in groot bad sinds 1995. Haar

Lees meer »