LIVEBLOG ANTWERP-ANDERLECHT. Antwerp zet Anderlecht onder druk, wie breekt de ban?

Het was wonden likken op Neerpede deze week na de mokerslag die Club Brugge afgelopen zondag uitdeelde. Anderlecht moet hopen op een mirakel om alsnog landskampioen te worden. Volg de trip naar Antwerp op de voet in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Sterkhouder Klaas Thiers verlaat Apolloon voor Filou Izegem

Bij handbalclub Apolloon Kortrijk, dat zich dit jaar pas op de voorlaatste speeldag van de play-downs kon verzekeren van een plekje in eerste nationale volgend seizoen, zien ze met Klaas Thiers (26) een sterkhouder vertrekken naar streekgenoot Filou Izegem.
The post Sterkhouder Klaas Thiers verlaat Apolloon voor Filou Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

EK-dorp (ION Arena) op site Strobbe is geopend: “En nu hopen dat de Rode Duivels het lang uitzingen”

Vanavond 14 juni wordt het EK op gang getrapt, de avond ervoor opende de ION Arena feestelijk. Het leegstaande magazijn van de voormalige drukkerij Strobbe werd omgetoverd in een EK-dorp. Dat is ondertussen helemaal aangekleed met de tricolore kleuren, een groot scherm en meerdere kleinere schermen en heel wat verlichting. “En nu hopen dat de Belgen het wat ver schoppen”,

Lees meer »

Olesia (16) keert na twee jaar België terug naar Oekraïne: “Ik zal moeten wennen aan een leven met bommen”

De ene bouwt aan een toekomst in België, de ander droomt van een leven in Oekraïne. Terwijl de oorlog zich voortsleept, vragen veel gevluchte Oekraïners zich af waar ze eigenlijk thuis horen, en de antwoorden lopen dwars door gezinnen heen. Zoals bij Anna (39) en dochter Olesia (16), vroeger uit Kryvyi Rih, nu uit Dendermonde. Anna doet alles om er

Lees meer »

Over welzijnskippen en parkkonijnen: hoe herken je diervriendelijk(er) vlees in de winkel?

In heel wat supermarkten vind je tegenwoordig in de vleesafdeling "parkkonijnen", "welzijnskippen" en zelfs "varkens op stro". Die dieren worden beter behandeld dan hun gemiddelde soortgenoten, maar daar hangt ook een hoger prijskaartje aan voor de consument. De Vlaamse overheid komt eind dit jaar met een dierenwelzijnslabel "Beter Voor Dieren". Maar wat is er nu precies diervriendelijker aan "welzijnskippen"?

Lees meer »

Ziekenhuis Oost-Limburg opent ontmoetingsplaatsen voor patiënten en hun huisdieren op drie campussen: “Contact met dieren kan helende werking hebben”

Patiënten die in het Ziekenhuis Oost Limburg verblijven kunnen vanaf nu hun huisdieren zien op speciale ontmoetingsplaatsen van het ziekenhuis. Op de campussen in Genk, Lanaken en Maaseik zijn er losloopweides en binnenruimtes waar de huisdieren en de patiënten elkaar kunnen zien. Met het initiatief wil het ziekenhuis het herstel van de patiënt bevorderen.

Lees meer »

Politie betrapt verschillende bestuurders tijdens controleactie ‘smallboats’

Politiezone Westkust hield donderdag tussen 16 uur en middernacht een nieuwe controleactie ‘smallboats’. Daarbij wordt gericht gecontroleerd op eventuele signalen die kunnen wijzen op mensenhandel of mensensmokkel. Er werd in die zin niets verdachts opgemerkt, maar verschillende andere bestuurders liepen wel tegen de lamp.
The post Politie betrapt verschillende bestuurders tijdens controleactie ‘smallboats’ appeared first on KW.be.

Lees meer »