Hoe staat het met de moraal van de soldaten? “De Oekraïners hebben geen schrik meer”, zegt Gentse wondzorgexpert die helpt aan front

Nu de recente opmars van de Russen rond Charkiv gestuit lijkt: hoe staat het met de moraal van de Oekraïense frontsoldaten? “Off duty vallen ze in slaap waar ze gaan zitten”, vertelt de Gents-Oekraïense wondzorgexpert Ihor Vitenko (57). “In de eerste oorlogsmaanden dronken ze sloten energiedrank en koffie, nu pompen we hen vol vitaminepreparaten en aminozuren.” Sinds dit voorjaar zijn voetamputaties een plaag. 

Meer krantenkoppen in België

Deelfabriek zet zomer in met vier dagen festival

Tijdens het vierdaagse Deelfabriekfestival, van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 juni, kunnen bezoekers de Deelfabriek op een sfeervolle manier ontdekken met onder meer verschillende sport- en spelactiviteiten in de Speelfabriek, workshops en een barbecue verzorgd door VORK. Er worden ook rondleidingen georganiseerd om de werking en het gebouw van de Deelfabriek te leren kennen.
The post Deelfabriek

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea afgetrapt: relatie tussen Poetin en Kim Jong-un gaat “nieuw tijdperk van voorspoed” in

Het Russische staatsbezoek aan Noord-Korea is officieel afgetrapt. De Russische president Vladimir Poetin (71) en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (40) hebben een ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Tijdens een gesprek met Kim Jong-un heeft Poetin gezegd dat hij de Noord-Koreaanse steun voor de oorlog in Oekraïne “waardeert”.

Lees meer »

Pro Nieuwpoort en Gezond Verstand Nieuwpoort: “CD&V moet verbod op verkiezingsborden opheffen”

Politici Nicolas Vermote (Pro Nieuwpoort) en Dimitri Dedecker (Gezond Verstand Nieuwpoort) hebben hun krachten gebundeld en roepen het stadsbestuur op om het huidige verbod op verkiezingsborden op te heffen. Het gemeenteraadsbesluit van 2018 dat dit verbod invoerde, beperkt volgens hen de mogelijkheid om effectief campagne te voeren. “Dit is voor ons een uiterst belangrijk item en tekenend voor het machtsbeleid

Lees meer »

Discussie tussen automobilisten op Rijksweg ontaardt in vluchtmisdrijf: “Hallucinante feiten”

Een akkefietje in het verkeer langs de Rijksweg in Roeselare escaleerde in een achtervolging en een aanrijding op het eerstvolgende kruispunt. “Hallucinante feiten”, vond de openbare aanklager. Een 40-jarige automobiliste kreeg een boete en een rijverbod van één maand.
The post Discussie tussen automobilisten op Rijksweg ontaardt in vluchtmisdrijf: “Hallucinante feiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadsbestuur zwaait personeelsleden die met pensioen gaan uit op de Mercator

Op dinsdag 11 juni vond op de Mercator een pensioenviering plaats voor medewerkers van Stad Oostende die in de voorbije periode afzwaaiden of het pensioen aanvroegen. De stad zwaaide haar medewerkers met een lange staat van dienst uit op een feestelijke manier én op een bijzondere locatie. Ze kregen ook een kleine attentie. (HH)
The post Stadsbestuur zwaait personeelsleden

Lees meer »