Het komt plots, is pijnlijk en er is een rechtstreeks verband met rijkelijk eten en alcohol: de ziekte die alomtegenwoordig is in deze bourgondische streken

Het komt plots, het is bijzonder pijnlijk en er is een rechtstreeks verband met al te rijkelijk eten en alcohol. Jicht is alomtegenwoordig in deze bourgondische contreien. En dan vooral bij mannen.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoogste aantal jeugdbeschermingszaken bij parket sinds 2010

Het parket heeft de afgelopen tien jaar een stijging met ruim een kwart gezien van de zaken die ze behandelen. Dit jaar werden er meer dan een half miljoen zaken ontvangen. Dat blijkt uit de jaarstatistiek 2023 van de correctionele parketten en de jeugdparketten, vandaag gepubliceerd door het College van procureurs-generaal. Er waren vorig jaar meer nieuwe jeugdbeschermingsdossiers, waaronder voornamelijk

Lees meer »

Deceuninck rondt kaap van 100.000 ton gerecycleerde ramen

Het West-Vlaamse Deceuninck, wereldleider in duurzame raam- en deurprofielen, heeft de kaap van 100.000 ton gerecycleerde ramen bereikt. Dat werd donderdag gevierd tijdens de officiële opening van een recyclagehal in Diksmuide. De inwijding gebeurde door Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en executive chairman Francis Van Eeckhout.
The post Deceuninck rondt kaap van 100.000 ton gerecycleerde ramen appeared first on

Lees meer »

Ontwijde Godelievekerk in Brugge krijgt drie nieuwe functies

De Godelievekerk in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels, die begin 2023 werd aangekocht door Stad Brugge, krijgt in afwachting van een definitieve bestemming drie nieuwe functies. De ruimte wordt verdeeld onder drie gebruikers: opslag voor de processie van Blindekens, ruimte voor scholen in de buurt en bijhorende vakantiewerking Kwibus en de tenslotte de fietsbib.
The post Ontwijde Godelievekerk in Brugge

Lees meer »

? De Snookermoord: “Hij heeft hem gewoon van oor tot oor de keel doorgesneden”

“Neen, dat kan niet. We zijn vrienden…” Het zijn de laatste woorden van Geert Vanarwegen (29), net voor de gemaskerde man zijn keel oversnijdt. Geert heeft juist gehoord wie de opdracht gaf om hem te vermoorden. Hij neemt de identiteit van de huurmoordenaar mee in de dood. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: deel van gebouw weggeblazen, minstens 6 gewonden

Op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) heeft deze ochtend een explosie plaatsgevonden. Twee verdiepingen zouden zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. De Antwerpse brandweer bevestigt aan onze redactie dat er mensen aanwezig waren in het gebouw en is volop bezig met een ‘search & rescue’-operatie. Er zijn al minstens zes gewonden.

Lees meer »

Lierse-redder Sven Vandenbroeck van Lierse moet Zulte Waregem naar 1A leiden: “Sven zegt waar het op staat”

Zulte Waregem heeft zijn nieuwe hoofdtrainer zo goed als beet. Op punten en komma’s na, bij het schrijven van dit artikel, is de deal rond. Sven Vandenbroeck (44) zou de overstap van Lierse maken en moet komend seizoen Essevee naar succesvolle resultaten leiden.
The post Lierse-redder Sven Vandenbroeck van Lierse moet Zulte Waregem naar 1A leiden: “Sven zegt waar

Lees meer »