Club Brugge, landskampioen met dichtgeknepen billen

 

Zo indrukwekkend de remonte van Club Brugge in de competitie was, zo kleintjes kwam het voor de dag in de seizoensfinale tegen Cercle. Club is voor de negentiende keer kampioen van België dankzij de halvering van de punten, een spectaculaire trainerswissel en een portie meeval in de meest prangende VAR-fase van het seizoen.

 

Meer krantenkoppen in België

Winkeldiefstallen op hoogste niveau in tien jaar: supermarkten willen maatregelen

Het aantal winkeldiefstallen in ons land is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Dat meldt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige supermarktuitbaters, die aan de onderhandelaars van de federale regering vraagt om van winkeldiefstal een prioriteit te maken.

Lees meer »

Brecht en Jamaica kajakken van Kortrijk naar Parijs voor goede doel: “Goed voor 378 kilometer en 43 sluizen”

Deze ochtend zijn Brecht Vierstraete (27) en Jamaica Crevits (41) met de Kortrijkse Broeltorens als vertrekpunt in kajak vertrokken naar Parijs. Met het initiatief genaamd ‘Kajakkers met een Hart’ zamelen ze geld in voor de afdeling niet-aangeboren hersenletsels van het AZ Groeninge. Brecht had namelijk in januari 2022 een werkongeval met een schedelbreuk en hersenbloeding tot gevolg.
The post

Lees meer »

KIJK. Broeierige beats tijdens set Kat Kerkhofs op Tomorrowland

Het is ook vandaag warm op Tomorrowland, en dat hebben de fans van Kat Kerkhofs (35) geweten. De presentatrice mocht – na twee eerdere passages in De Schorre – opnieuw het beste van zichzelf geven in de Rave Cave, zowat het kleinste podium op het terrein. Heel wat feestvierders moesten de set van Kat noodgedwongen buiten volgen. “Maar dat hebben

Lees meer »

Burcht van Kolmont in Tongeren officieel erkend als Vlaams monument

De ruïne van de burcht van Kolmont wordt samen met het bos errond definitief beschermd als onroerend erfgoed. Dat heeft Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) bekendgemaakt. Het Kolmontbos wordt beschermd als cultuurhistorisch landschap. De heuvel waarop de ruïne is gebouwd, wordt aangeduid als archeologische site.

Lees meer »

Heemkundige kring van Moorslede viert 20ste verjaardag met nieuwe voorzitter

De Moorsleedse heemkundige kring bestaat twintig jaar. Die verjaardag wordt uitgebreid gevierd op Open Monumentendag met een overzichtstentoonstelling omtrent de voorbije twintig jaar. Met Wesley Ver Eecke uit Slypskapelle werd recent ook een nieuwe voorzitter aangesteld.
The post Heemkundige kring van Moorslede viert 20ste verjaardag met nieuwe voorzitter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse agent geschorst nadat hij overmeesterde man twee keer tegen het hoofd schopte, betogers beschuldigen hem van racisme

Een Britse agent is op non-actief gezet nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond gisterenmiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op. Honderden betogers trokken naar het

Lees meer »

Bestuurder speedpedelec (58) komt zwaar ten val na aanrijding met wagen: “Toestand niet langer kritiek”

Op het kruispunt van de Klemskerkestraat en Jachthoornstraat in Oostende vond zondagmiddag een zwaar verkeersongeval plaats. Een 58-jarige Oostendenaar kwam met zijn speedpedelec zwaar ten val en verkeerde even in levensgevaar. De toestand van de vijftiger is inmiddels niet meer kritiek.
The post Bestuurder speedpedelec (58) komt zwaar ten val na aanrijding met wagen: “Toestand niet langer kritiek” appeared

Lees meer »