Voormalige priester van Orléans veroordeeld tot 17 jaar cel voor honderden verkrachtingen

Een voormalige priester van de Franse stad Orléans is zaterdag door een hof van assisen van Loiret veroordeeld tot zeventien jaar cel voor honderden feiten van verkrachting en aanranding met geweld van vier minderjarige jongens.

 

Meer krantenkoppen in België

Is prinses Eléonore geheim wapen of prinses op overschot? “Ik denk niet dat zij jaloers is op het leven van Elisabeth”

De buitenlandse pers is wild van haar charme en elegantie, maar prinses Eléonore (16) moet nog wennen aan de aandacht. Ze lijkt even schuchter als haar vader in diens jonge jaren. Royaltywatcher Wim Dehandschutter ziet de jongste dochter van Filip en Mathilde echter groeien in haar rol, vertelt hij in ‘Dag Allemaal’. “Ook bij Elisabeth kwamen pas rond haar 16de

Lees meer »

Banken pompten meer dan 60 miljard euro in bedrijven die ook wapens leveren aan Israël: “Regering moet ingrijpen”

Europese banken en financiële instellingen hebben samen tientallen miljarden geïnvesteerd in bedrijven die wapens verkopen aan Israël. Dat klagen ngo’s 11.11.11 en Fairfin aan in een nieuw rapport. BNP Paribas, waarvan de Belgische overheid aandeelhouder is, staat helemaal bovenaan het lijstje. En dus is de oproep van de ngo’s duidelijk: de regering moet dit aanpakken.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël zegt dat het belangrijke sluipschutter van Hamas heeft uitgeschakeld en deelt beelden die dat moeten bewijzen

Het Israëlische leger meldt dat het een belangrijke sluipschutter van terreurorganisatie Hamas heeft uitgeschakeld in het noorden van de Gazastrook. De man zou ook als commandant betrokken geweest zijn bij het bloedbad van Hamas in Israël op 7 oktober vorig jaar. Europese banken blijken intussen al 60 miljard euro geïnvesteerd te hebben in bedrijven die wapens en legermaterieel verkopen aan

Lees meer »

Vier koeien sukkelen in de gracht, eentje maakt het de brandweer heel moeilijk: “Een gevaarlijke interventie”

Op een boerderij langs de Tommestraat in Pollinkhove belandden dinsdagavond vier koeien in een vijver. De brandweer werd opgeroepen om de dieren uit het water te helpen. Maar één van de koeien was duidelijk niet in de stemming.
The post Vier koeien sukkelen in de gracht, eentje maakt het de brandweer heel moeilijk: “Een gevaarlijke interventie” appeared first on

Lees meer »

Oeps! Plots blote vrouwenbenen in beeld bij interview Ruben Van Gucht

Grappig moment deze ochtend bij ‘Radio 2 Weekwatchers’ op VRT 1: tijdens een live-interventie tussen Ruben Van Gucht (37) en Anja Daems (56) komen er blote vrouwenbenen op een bed in beeld. Van Gucht vertoeft momenteel in Keulen voor de verslaggeving van het EK voetbal en is duidelijk niet alleen op zijn hotelkamer.

Lees meer »

Een zware loting: Singapore en Filipijnen zijn tegenstanders van Huybrechts en Van den Bergh op World Cup of Darts

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38) vormen wel degelijk het Belgische koningskoppel voor de World Cup of Darts van einde juni in Frankfurt. Dat heeft de Professional Darts Corporation (PDC) nu ook officieel bevestigd. In de eerste ronde wachten meteen twee zware dobbers, want Huybrechts en Van

Lees meer »

Twee doden bij botsing tussen twee treinen in Chili

Bij een frontale botsing tussen twee treinen donderdagochtend vlakbij de Chileense hoofdstad Santiago zijn twee mensen om het leven gekomen en negen mensen gewond geraakt. Dat heeft de Chileense spoorwegmaatschappij Empresa de Ferrocarriles del Estado bekendgemaakt.

Lees meer »

Bij start van ‘Fresh Prince of Bel-Air’ had hij 2,6 miljoen schulden: Oscar-klap was niet de eerste uitschuiver van Will Smith

In ‘Bad Boys: Ride or Die’ maakt Will Smith (55) momenteel zijn grote comeback. De hoofdrol van rechercheur Mike Lowrey is hem op het lijf geschreven, want ook in zijn privéleven begaf Will zich al vaak op extreem glad ijs. Twaalf uitschuivers heeft hij intussen op zijn naam, met alle gevolgen van dien. “Die nacht in de gevangenis was de

Lees meer »

Wijkafdeling Zilvermeeuw Uitkerke houdt afscheidsdrink in basisschool die straks de deuren sluit: “Prachtige jaren gekend”

De wijkafdeling van basisschool Zilvermeeuw in Uitkerke gaat straks haar allerlaatste week in. Donderdag werd er tijdens een afscheidsdrink nog eens teruggeblikt op de vele mooie herinneringen.
The post Wijkafdeling Zilvermeeuw Uitkerke houdt afscheidsdrink in basisschool die straks de deuren sluit: “Prachtige jaren gekend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen verloren vorig jaar minstens 15,5 miljoen euro aan online beleggingsfraude

Beurswaakhond FSMA kreeg het afgelopen jaar een recordaantal meldingen van burgers over beleggingsfraude en onregelmatige beleggingsactiviteiten. Voor 2023 ging het om 2.170 van die meldingen, tegen 1.918 in 2021 (het vorige recordjaar) en amper 781 in 2017, zo blijkt uit het jaarverslag van de toezichthouder. De meest voorkomende vorm van beleggingsfraude (40 procent) zijn valse online beleggingsplatformen. Slachtoffers maakten melding

Lees meer »