Franse ex-priester krijgt 17 jaar cel voor honderden verkrachtingen van minderjarige jongens

Olivier de Scitivaux de Greische, een voormalige priester van de Franse stad Orléans, heeft een gevangenisstraf van zeventien jaar gekregen omdat hij vier minderjarige jongens honderden keren heeft verkracht en aangerand. De priester is schuldig bevonden over de hele lijn en kreeg ook een veiligheidsperiode van tien jaar opgelegd. 

Meer krantenkoppen in België

Timothy en Veerle runnen 15 jaar frituur Marie Claire: “Zelfs overbuur bestelt online zijn frietjes”

Acht frituren telt Bredene vandaag en de oudste daarvan vind je terug langs de Fritz Vinckelaan. Achter het uithangbord ‘Marie Claire’ schuilt niet alleen een frietzaak maar ook een stukje lokale geschiedenis, waarvan het eerste hoofdstuk geschreven werd door Marie Claire De Bourderé en Robert Van Vlaenderen. “Hier kwamen ooit BV’s als Jean-Marie Pfaff en Wendy Van Wanten over de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Rusland heeft 80 procent van troepen aan Finse grens weggehaald en naar Oekraïne verplaatst”

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un hebben een “alomvattend strategisch partnerschap” getekend. Maar het is nog niet duidelijk op welke vlakken Rusland en Noord-Korea gaan samenwerken. Poetin omschreef het als een “basisdocument” dat het fundament zou moeten vormen voor de betrekkingen op de langere termijn. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Weggespoelde landbouwgrond aan Dikkebusvijver bij Ieper moet weg: “Kosten kunnen oplopen tot 2,7 miljoen euro”

Bij Dikkebusvijver in Ieper bekijkt de provincie hoe ze 180.000 kubieke meter weggespoelde landbouwgrond kunnen wegbrengen, en bij voorkeur teruggeven aan de landbouw. Jaar na jaar spoelt er door erosie landbouwgrond weg die via de Kemmelbeek in Dikkebusvijver terechtkomt. Om er drinkwater te kunnen blijven produceren, wordt dat slib regelmatig uit Dikkebusvijver gehaald en ernaast gestockeerd. Maar de vergunning om

Lees meer »

Automerk Lancia keert terug naar België

Het Italiaanse automerk Lancia keert terug naar Europa. Die operatie is dit weekend concreet ingezet met een herlancering in België en Luxemburg, zo blijkt zondagavond uit een mededeling van het moederbedrijf Stellantis.

Lees meer »

Maak kennis met het orgel in de Sint-Blasiuskerk in Lendelede

Dinsdag 25 juni kan je tussen 16 en 20 uur in de Sint-Blasiuskerk van naderbij kennismaken met het bijzondere orgel. Organist en leraar aan de academies Art’Iz Izegem en H. A. P. Harelbeke neemt je mee op een ontdekkingstocht door het instrument. “Leerlingen van de academies zullen je een aantal mogelijkheden van het orgel laten zien en je kunt ook

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bijna 30 procent meer klachten over autoverhuur in buitenland: “Ik betaalde 450 euro voor een krasje dat ik niet had gezien”

“Mijn huurwagen kostte me uiteindelijk het dubbele van wat ik oorspronkelijk had betaald”, zo getuigt Sara Vanreusel (51). Zij is een van de vele Belgen die klacht hebben ingediend omdat ze honderden euro’s moesten bijbetalen voor een huurauto op vakantie: omdat ze een kras, deuk of kost niet had opgemerkt, of omdat de verzekering tóch niet alles dekt. Het aantal

Lees meer »