Voordracht over Vlamingen en Walen bij Marnixring Ieper-Westland

Marnixring Ieper-Westland mocht Christophe Deborsu en Annick De Wit ontvangen in Ieper. Ze gaven een interactieve causerie over de gelijkenissen en verschillen tussen Walen en Vlamingen. Het was de derde activiteit naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van Marnixring-Westland. Op de foto herkennen we v.l.n.r. Lieven Delvoye (protocolmeester), Pieter Desmet (webmaster), Wim Morlion (ondervoorzitter), Christophe Deborsu en Annick De Wit, Guido Soufflet (penningmeester), Bernard Dejonckheere (secretaris) en Maarten Honoré (voorzitter). (foto EF)

The post Voordracht over Vlamingen en Walen bij Marnixring Ieper-Westland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Terugkeer Starliner naar aarde uitgesteld

NASA en Boeing hebben de terugkeer van de Starliner, een Boeing-ruimtecapsule, van het internationale ruimtestation ISS naar de aarde uitgesteld. Dat maakte het Amerikaanse ruimteagentschap vrijdagavond bekend op X.

Lees meer »

Watertekort op Capri, toeristen niet welkom

Capri, het beroemde Italiaanse toeristische eiland in de baai van Napels, is tijdelijk gesloten voor toeristen. De lokale autoriteiten gaven het bevel tot sluiting vanwege een probleem met het waterdistributienetwerk.

Lees meer »

Red Panthers voor Parijs zijn bekend: Ballenghien maakt olympische droom waar, Picard krijgt in doel voorkeur op D’Hooghe

De Red Panthers mikken op een medaille op de Spelen in Parijs 2024. Bij de bekendmaking van de kern van zestien hockeyinternationals vandaag houdt bondscoach Raoul Ehren vast aan zijn mix tussen ervaring en jong geweld, met één erg moeilijke beslissing. In doel krijgt Elodie Picard de voorkeur op Aisling D’Hooghe, die zich als reserve moet klaarhouden. In de aanval

Lees meer »

Zomerbar opent op dak van Fort Napoleon in Oostende: “Je kan hier zelfs een spelletje petanque spelen met zicht op zee”

Petanque, drinks, cocktails, bieren en een hippe foodkaart: dat is het concept van de nieuwe zomerbar met de toepasselijke naam ‘Roof!’. De zomerbar bevindt zich immers op het dak van het Fort Napoleon. Het zicht op de Oostendse skyline en de zee krijg je er gratis bij. “We plannen ook heel wat activiteiten”, zegt Quinten Goekint van Look i Like

Lees meer »

Extra controles op alcohol en drugs in het verkeer dit weekend

De federale politie organiseert vanaf vrijdagavond tot maandagochtend een nieuw ‘weekend zonder alcohol of drugs achter het stuur’. Ze hoopt zo weggebruikers ertoe aan te zetten oplossingen te zoeken om niet onder invloed van alcohol of andere substanties achter het stuur te kruipen.
The post Extra controles op alcohol en drugs in het verkeer dit weekend appeared first on

Lees meer »

VBS De Wijzer is Octopusschool van het jaar

Zoals elk jaar deed de school mee aan de Octopuswedstrijd die de scholen aanzet voor duurzame mobiliteit en een veilige schoolomgeving. In Vlaanderen haalden ze de hoogste score.
The post VBS De Wijzer is Octopusschool van het jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gloednieuw AED-toestel bij VTI Oostende redt levens

Directie, stadsbestuur en sponsors huldigden een nieuw AED-toestel in op de gevel van het VTI. Het toestel hangt vlakbij het onthaal in de Stuiverstraat 108 en is toegankelijk voor iedereen.
The post Gloednieuw AED-toestel bij VTI Oostende redt levens appeared first on KW.be.

Lees meer »