Oorverdovend onthaal van opvoeder Christophe na overwinning in The Voice in MSKA Roeselare: “Niet verwacht dat het zo zou leven bij de leerlingen”

De eerste schooldag na de overwinning van Christophe Verholle (43) in het muziekprogramma ‘The Voice van Vlaanderen’ werd de opvoeder met een erehaag, gepersonaliseerde taart, ster en een oorverdovend applaus onthaald op het MSKA in Roeselare. Honderden leerlingen hadden zich verzameld op de campus in de Groenestraat om Christophe na vier weken eindelijk terug te zien. En dat ging gepaard met de nodige emoties en traantjes. “Ik had nooit verwacht dat dit zo hard zou leven bij de leerlingen, maar blijkbaar toch wel. Ik wil iedereen, die mij gesteund heeft vanuit de grond van mijn hart bedanken.”

De afgelopen vier weken waren zeer intens voor Christophe. Van zijn job op het personeelssecretariaat van het MSKA in Roeselare werd hij gekatapulteerd naar talloze repetities, interviews en andere voorbereidingen op de liveshows van ‘The Voice’. “Het was heel hectisch om alles te regelen, telkens twee uur te rijden naar de repetities, zoveel keer oefenen, teksten instuderen enzovoort. Mijn dagen zaten vlug gevuld tot en met vrijdagavond. Ja en dan gebeurde het ondenkbare”, zegt Christophe nog altijd vol ongeloof.

Christophe schopte het tegen zijn eigen verwachtingen in tot de finale, waar hij uiteindelijk ook met de eerst prijs ging lopen. “Het is een heel vreemd gevoel om te weten dat er zoveel mensen op mij gestemd hebben. Natuurlijk verwacht je dat ergens wel van vrienden en familie. Maar aan de talloze berichten op mijn gsm te zien, heeft het toch wat meer geleefd dan verwacht. Ook hier op school.”

Erehaag, eigen taart en luid applaus

Van de rustige terugkeer naar zijn bureau, die Christophe in z’n hoofd had, komt niet veel in huis. “Deze ochtend om 8.30 uur kwam er een van de collega’s plots met het idee om hem te ontvangen met een erehaag van de studenten Defensie en Veiligheid”, vertelt de directeur Joerie Manhout. “Dan vloog er het ene na het andere idee door de kamer en uiteindelijk hebben we wat dingen in elkaar gebotst.”

Na de erehaag werd Christophe verwelkomd in de studiezaal met een persoonlijke taart van de leerlingen Bakkerij en een eigen ster, zoals de Hollywood Walk of Fame. Het meest ontroerende moment voor Christophe was toch wel het oorverdovende applaus van de honderden leerlingen en collega’s op de speelplaats, waarbij enkele traantjes moest wegpinken.

“Ik had eigenlijk vandaag gedacht dat het wat rustiger zou zijn, dat ik een anonieme terugkeer zou kunnen doen naar de school en mijn collega’s op een stukje taart of zo zou kunnen trakteren de komende dagen. Maar dat is toch wel anders uitgedraaid”, geeft Christophe toe tussen de vele leerlingen door die hem om selfies en foto’s komen vragen.

Collega’s of eerste klas supporters?

De collega’s hebben wekenlang intensief gesupporterd voor Christophe. “Weken? Het is al anderhalf jaar geleden begonnen”, gaat directeur Manhout verdern. “Toen zou Christophe normaal zingen op de proclamatie, maar hij kon hier niet zijn door opnames voor ‘The Voice’. Dus hebben we maar een leugentje verzonnen om bestwil. Voor zo’n topcollega als Christophe doen we dat maar al te graag. Hij werkt hier al 20 jaar en ik ben blij dat ik al 10 jaar zijn collega mag zijn.”

Christophe mag dan wel druk bezig geweest zijn met repetities de afgelopen weken ook op de school zaten ze niet stil. De bakkerij van de leerlingen werd omgevormd van het ‘Krokantje’ naar het ‘Christopheje’. “Met de leerkrachten hebben we er alles aan gedaan om overal stemmen te ronselen. Ook de leerlingen zijn op pad getrokken om te flyeren. Hij is een schat van een collega, een erg knuffelbaar persoon. Daarom staat er ook een teddybeer op zijn bureau”, verklappen de collega’s.

Vrijdagavond trok een deel van de collega’s naar de studio’s van ‘The Voice’ in Vilvoorde om de finale live mee te volgen. Heel wat andere leraren verzamelden in de studiezaal om live op groot scherm te kijken naar de bloedstollende finale. “De emoties waren overweldigend, het was zalig dat we dat samen konden beleven.” Directeur Manhout zat erbij in Vilvoorde. “Ik had Christophe van in het begin gezegd dat ik alleen de finale zou gaan bekijken in het echt, dus dat hij maar een tandje bij moest steken om daar te geraken. En kijk nu eens wat hij voor elkaar heeft gekregen.”

Toekomst

Hoe de toekomst er voor Christophe zal uitzien, wordt nog afwachten. “Ik ben blij dat ik naar mijn vrouw heb geluisterd en geen vakantie heb geboekt. Want er zullen wellicht wel wat optredens op de planning komen te staan. Sowieso zullen we werk maken van een single en dan zien we wel wat er verder komt.”

Er wordt momenteel nog bekeken of Christophe aanstaande zaterdag een kort optreden kan geven op de opendeurdag van de school. “We zien wel wat de toekomst brengt en hoe we dingen moeten regelen”, zegt directeur Manhout. “Christophe verdient het om in de spotlight te staan, want van nature is hij erg nuchter. We moeten natuurlijk ook nog terug aan het werk. Dat voel heel surrealistisch aan op dit moment. Vandaag zal er alleszins vrees ik niet heel hard gewerkt worden vrees ik”, besluit directeur Manhout.

The post Oorverdovend onthaal van opvoeder Christophe na overwinning in The Voice in MSKA Roeselare: “Niet verwacht dat het zo zou leven bij de leerlingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wandelaarster filmt adembenemende vulkanische bliksemschichten: “Ik ben zo dankbaar”

De Amerikaanse Dani aanschouwde vorige maand een uniek fenomeen op reis in Guatemala. Na een bergbeklimming van vier uur kwam ze aan bij het basiskamp van Volcán Acatenango, dat op een hoogte van ongeveer 3400 meter ligt. En toen de zon eindelijk onderging, werd ze beloond met adembenemende vulkanische bliksemschichten. “Het voelde alsof mijn hart uit mijn borstkas sprong”, schrijft

Lees meer »

Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist, Marc Coucke en Ben Van den Keybus brengen deze zomer de grote dagen van Knokke-Heist opnieuw tot leven in het Grand Casino Knokke.
The post Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klassegoals van Union en Anderlecht, tranen bij geblesseerde Thiago: alle JPL-hoogtepunten op een rij

Wat was het bij momenten genieten geblazen op de achtste speeldag van de play-offs. Met een slot aan 200 kilometer per uur in Club-Union – een match waar een klassegoal maar ook tranen vielen. Pareltjes waren er ook te bewonderen in Anderlecht-Genk, dat ook even onderbroken werd voor een eerbetoon. Bekijk hieronder alle hoogtepunten en samenvattingen van de speeldag.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe pontons zijn goedvoor 106 nieuwe ligplaatsen

VVW-Westhoek Nieuwpoort vierde een dubbel feest, met de feestelijke opening van de nieuwe pontons F en G – samen goed voor 106 nieuwe ligplaatsen – en de officiële start van het nieuwe vaarseizoen 2024.
The post Nieuwe pontons zijn goedvoor 106 nieuwe ligplaatsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer moet boom die dreigt te vallen verzagen

Donderdagmiddag diende de brandweer in de Stationsstraat in Beernem een oude en zieke boom die op de rijweg en het fietspad dreigde te vallen om te zagen.
The post Brandweer moet boom die dreigt te vallen verzagen appeared first on KW.be.

Lees meer »