Vernieuwde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend

Na meer dan twee jaar van intensieve werkzaamheden is de heraangelegde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend. De officiële heropening werd gevierd met een wandelconcert van de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan en een traktatie voor alle bewoners.

Het gemeentebestuur investeerde deze beleidsperiode aanzienlijk in de verbetering van de weginfrastructuur. We maakten een mooie inhaalbeweging, onder meer met de vernieuwing van enkele grote verkeersassen als Vosseslag, de Ringlaan in Wenduine en de Grotestraat in het centrum van De Haan”, zegt schepen voor Openbare werken Marleen De Soete.

De omvangrijke werken gingen op 28 maart 2022 van start. Er werd een volledig nieuw rioleringsstelsel aangelegd. Het gemengde stelsel is vervangen door een volledig gescheiden rioleringsstelsel, waarbij regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Ook de rijweg en de voetpaden zijn vernieuwd.

“Hierbij is rekening gehouden met de vraag van de lokale bewoners om meer parkeerplaatsen en een beter evenwicht tussen de bewoners, voetgangers, voertuigen en fietsers te creëren. Een proefproject wees uit dat éénrichtingsverkeer veiliger is voor alle weggebruikers en werd dus behouden”, aldus nog De Soete.

Langs weerszijden van de rijweg ligt een voetpad van 1,5 meter en er zijn verhoogde parkeervakken van 2 meter. In het deel van de Grotestraat tussen de Duinenweg en de Maurice Maeterlincklaan is gekozen voor éénzijdig parkeren aan de kant van de onpare huisnummers, en een fietspad aan de kant van de pare huisnummers. Tussen de Maeterlinckstraat en Warvinge rijden de fietsers op een aanliggend verhoogd fietspad. Aansluitend werden ook de voetpaden op het kruispunt Bredeweg – Stationsstraat – Kardinaal Mercierlaan verlaagd en breder heraangelegd, werden in de Kardinaal Mercierlaan en Bredeweg fietssuggestiestroken voorzien en is de Stationsstraat ingericht als fietszone.

Begrip en geduld

De werken kosten in totaal 6,2 miljoen euro (exclusief btw), het gemeentelijk aandeel hierin was 1,1 miljoen euro. De vernieuwde Grotestraat werd vrijdagavond feestelijk geopend met een wandelconcert van de Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan. Het gemeentebestuur trakteerde de bewoners ook op een drankje.

“Hiermee willen hen en de lokale handelaars bedanken voor hun begrip en geduld van de voorbije twee jaar. Wegenwerken brengen onvermijdelijk hinder met zich mee, maar het resultaat is een aanzienlijke opwaardering voor de mensen die er wonen”, besluit burgemeester Wilfried Vandaele.

The post Vernieuwde Grotestraat in De Haan feestelijk geopend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schepen Wout Maddens duidt plaatsing van zitbank in Mortagnelaan Bellegem: “Op vraag van bewoners en zien dat het al gebruikt wordt”

Op sociale media is wat ophef ontstaan omwille van een zitbank die geplaatst is in de Mortagnelaan in Bellegem, deelgemeente van Kortrijk. De algemene kritiek luidt dat de bank geplaatst is met uitzicht naar de supermarkt, de AD Delhaize. Nu blijkt dat het niet om een fout gaat, aldus schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester). “Er is

Lees meer »

Beruchtste gast Dr. Phil zou 52 miljoen hebben verdiend met OnlyFans, maar heeft wel dubbel gevoel

Danielle Bregoli (21), de meest besproken gast uit 21 seizoenen Dr. Phil, heeft naar eigen zeggen ruim 52 miljoen euro verdiend dankzij het erotische platform OnlyFans. Het voormalige probleemkind werd onlangs zelf moeder en heeft acht jaar na de uitzending een heel ander leven, bewijst de info die ze afgelopen week deelde. Toch geeft het fortuin haar ook een dubbel

Lees meer »

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler Pro League op gang

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag om 20u45 in het Jan Breydelstadion het seizoen 2024-2025 op gang. Bij de bookmakers is Club Brugge topfavoriet om zichzelf als kampioen op te volgen. Union Sint-Gillis, RSC Anderlecht en Racing Genk lijken opnieuw de voornaamste uitdagers te zullen worden.
The post Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler

Lees meer »

Machinist krijgt 2,5 jaar cel voor Spaanse treinramp met 79 doden

De machinist die in 2013 verantwoordelijk was voor het zware treinongeval bij het Spaanse Santiago de Compostella heeft een celstraf van 2,5 jaar gekregen. Ook de toenmalige directeur veiligheid van spoorbeheerder Adif heeft die straf gekregen. Door het ongeval kwamen 79 mensen om het leven en raakten meer dan 140 mensen gewond.

Lees meer »

“Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan in Iepers sportcentrum

In het Ieperse sportcentrum met muurschildering van Emma Meesseman kunnen haar stadsgenoten de basketster aan het werk zien tijdens de Olympische Spelen. Piet en Nathalie plaatsen een groot scherm op de plek waar Emma en andere Belgian Cats groot werden.
The post “Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan

Lees meer »

Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar

De zeventienjarige jongen die donderdagavond in Oostende uit de zee gered moest worden, verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat meldt de politie van Oostende. Zijn elfjarige broer is aan de beterhand, maar verblijft wel nog in het ziekenhuis.
The post Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware dakbrand in Maaseik, geen gewonden

In Maaseik is een zware dakbrand uitgebroken in een huis op de Diestersteenweg. De brandweer had een hele tijd nodig om het vuur te blussen en het dak dicht te leggen. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.

Lees meer »

Goud voor Luc en Marleen uit Kachtem

In de Sint-Vincentiusschool vond het gouden huwelijksjubileum plaats van Luc Carrette (73) en Marleen Demeulenaere (69) uit de Kerkestukstraat. Luc is afkomstig van Rumbeke en Marleen van Ardooie, ze trouwden op 6 juli 1974 in Izegem.
The post Goud voor Luc en Marleen uit Kachtem appeared first on KW.be.

Lees meer »