Taiwan noemt Chinese militaire manoeuvres een “flagrante en schaamteloze provocatie”

De twee dagen van militaire manoeuvres van China rond Taiwan zijn een “flagrante provocatie van de internationale orde”. Dat heeft de Taiwanese presidentiële woordvoerder zaterdag in een verklaring gezegd.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizend uur video’s, DNA-onderzoek en speurhonden die met het vliegtuig overgebracht werden: zo verliep onderzoek naar moord op Marc (71) en Laura (66)

Uit beelden die de Guardia Civil heeft vrijgegeven, blijkt dat de Spaanse politiedienst de grote middelen inzet om de misdaden tegen het Vlaamse koppel Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) op het eiland op te helderen. Voor het eerst toonden de Spaanse speurders hoe ze een val opspanden, die op 20 juni dichtklapte.

Lees meer »

Parijs opent de Olympische Spelen met ongezien straf maar kletsnat spektakelstuk, Céline Dion verdrijft vanop de Eiffeltoren de wolken

President Emmanuel Macron wou zijn grandioze openingsceremonie dwars door Parijs, hij heeft ze gekregen. Na maanden van spanning en draconische veiligheidsmaatregelen presenteerde de lichtstad zich in een straf spektakelstuk aan de wereld. Incidenten bleven uit, al zorgde de regen voor een domper. De Belgische atleten werden kletsnat op hun B-boot, maar uiteindelijk verdreef Céline Dion de wolken.

Lees meer »

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »

Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt zo haar derde Belgische titel van het seizoen

Bijzonder straffe prestatie van junior Ylken Seynave (17) uit de Moerput in Geluwe. Zondag won ze in Beringen het BK mountainbike, dit seizoen meteen al haar derde tricolore. In januari werd ze in Meulebeke verrassend Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren. Later won ze ook het BK tijdrijden.
The post Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt

Lees meer »

Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond

Een 67-jarige man uit Roeselare is zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Vijfwegenstraat met de Heropbouwstraat.
The post Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charmant toevluchtsoord aan de Côte d’Azur: dit is Villa Mirage, het Franse optrekje van de Zweese royals

Het gezin van prinses Madeleine (42), tweede dochter van koning Carl Gustaf (78) en koningin Silvia (80), woont na een afwezigheid van bijna tien jaar terug in Zweden. Tijd voor een heuglijke familiereünie deze zomer, en waar is het beter bijpraten dan op Villa Mirage, het vakantiethuis van de Zweedse royals in de baai van Saint-Tropez? Het gebouw kent een

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »