Spitfire neergestort bij herdenking Slag om Engeland, piloot overleeft crash niet

Tijdens een herdenking van de luchtslag om Engeland (1940) is een historisch gevechtsvliegtuig van het type Supermarine Spitfire in de omgeving van de luchtmachtbasis Coningsby in het noordoosten van Engeland neergestort. Lange tijd was er geen nieuws over het lot van de piloot, de enige inzittende van het toestel, maar in de loop van de avond werd gemeld dat hij het niet overleefd heeft. 

Meer krantenkoppen in België

EnergyVision werkt aan beursgang

De zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan een beursintroductie, zo schrijft De Tijd woensdag. Het proces zit wel nog in een pril stadium, maar het zou de ­eerste beursgang van enige ­omvang zijn op de Brusselse beurs in jaren. De laatste grote introducties waren – de afsplitsing van DEME en Syensqo niet meegerekend – die van chemiedistributeur Azelis (september 2021)

Lees meer »

Dames met beperking schitteren tijdens modeshow met tweedehandskledij bij Mivalti’s Corner: “Duurzaamheid koppelen aan inclusie”

Bij Mivalti’s Corner in Tielt, het satellietwinkeltje van centrum voor personen met een beperking Mivalti, kan je sinds kort een ruime collectie tweedehandskledij vinden. Om dat nieuwe aanbod in de verf te zetten, werd er donderdagavond een modeshow georganiseerd. Al waren de sterren van de avond toch zonder twijfel de mannequins zelf.
The post Dames met beperking schitteren tijdens

Lees meer »

Loonkloof “nergens zo groot als in de sport”

Het gemiddeld jaarloon van een mannelijke professionele sporter: net geen 200.000 euro. Een vrouwelijke professionele sporter verdient gemiddeld minder dan 40.000 euro. “De genderkloof is gigantisch”, zegt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen in een nieuw rapport.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Polen overweegt grens met Wit-Rusland te sluiten

Polen overweegt om alle grensovergangen met Wit-Rusland te sluiten na een reeks gewelddadige incidenten met migranten, volgens minister van Buitenlandse Zaken Rados?aw Sikorski. Bij een Russische aanval op de stad Charkiv in Oekraïne zijn daarnaast drie doden en negentien gewonden gevallen. Russische strijdkrachten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ook opnieuw een “massale” aanval uitgevoerd op de energie-infrastructuur

Lees meer »

Wie worden de nieuwe Vlaamse ministers? Deze namen gaan over de tongen (en deze keren waarschijnlijk niet terug)

Met de regeringsvorming in haar kinderschoenen wordt er in de Wetstraat al druk gespeculeerd over wie binnenkort aanspraak maakt op het ministerschap. Onze redactie maakt de analyse hoeveel posten elke waarschijnlijke coalitiepartij – N-VA, Vooruit en CD&V – wellicht in de wacht sleept. We legden ook ons oor te luister wie daarvoor in polepositie ligt. Daaruit blijkt dat de volgende

Lees meer »

Europa legt doorvoer Russisch gas via Zeebrugge aan banden

De EU-lidstaten hebben een principeakkoord bereikt over een nieuw sanctiepakket voor Rusland, waarbij de doorvoer van vloeibaar aardgas (Ing) uit Rusland wordt verboden. Dat akkoord is wel nadelig voor Fluxys Belgium. Het aandeel van het gasnetbedrijf sloot hierdoor donderdagavond ruim 6 procent lager na een eerder koersverlies van 8 procent – volgens de krant De Tijd de laagste koers in

Lees meer »

Ex-Rodenbachdirecteur Rudi Ghequire prijkt op Rodenbachkruik tijdens ‘t Vat van Rodenbach

Enkele maanden geleden is algemeen directeur Rudi Ghequire ‘afgezwaaid’ van brouwerij Rodenbach. Rudi verdwijnt echter nog niet helemaal uit de brouwerij. Hij maakt nog een promotiereis voor Rodenbach in de VS en… zijn gezicht is te zien op de Batjeskruik. Vrijdagavond prijkt ie op de kruik bij ‘t Vat van Rodenbach.
The post Ex-Rodenbachdirecteur Rudi Ghequire prijkt op Rodenbachkruik

Lees meer »

“Wat Mbappé zegt, is als signaal krachtiger dan welke influencer dan ook”: hoe politiek statement openingspartij tegen Oostenrijk overschaduwt

De kapitein van Les Bleus die z’n voeten veegt aan het protocol van de UEFA en z’n persconferentie op het EK voetbal bewust benut om een politiek statement te maken: wat Kylian Mbappé zondag in Düsseldorf deed en zei, is ongezien op het Europese toneel. Ook professor sportsociologie Jeroen Scheerder heeft het over een “historisch en krachtig signaal”. Maar laat

Lees meer »