Moeder stapt naar politie nadat Tom Van Grieken filmpje deelt waarop haar dochter klappen krijgt: “Hij gebruikt het uit eigenbelang”

Op sociale media circuleerde deze week een filmpje van een vechtpartij tussen tieners. Daarop is te zien hoe twee vriendinnen in elkaar worden geslagen bij een bushalte in Herentals. Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken deelde het filmpje met zijn volgers, tot groot ongenoegen van de mama van een van de slachtoffers. “Ik begon te hyperventileren toen ik dat zag”, vertelt Ellen.

 

Meer krantenkoppen in België

Indiase premier Modi legt voor derde keer eed af

De Indiase premier Narendra Modi heeft zondag voor de derde keer de eed afgelegd als premier van India. De hindoe-nationalistische BJP (Bharatiya Janata-partij) van Modi won de verkiezingen, maar haalde niet de absolute meerderheid die meerdere exitpolls hadden voorspeld.

Lees meer »

Vooruit-voorzitter Depraetere richt zich in speech tot Conner Rousseau: “Altijd geweten dat we hier samen – als winnaars – zouden staan”

"Voor het eerst in 20 jaar tijd zijn we bij de winnaars", aldus Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere in haar overwinningsspeech. De Vlaamse socialisten gaan er zowel in de Kamer als in het Vlaams Parlement op vooruit en worden de derde grootste partij van het land. Depraetere dankt in haar speech ook Conner Rousseau, de stemmenkampioen in Oost-Vlaanderen. Die toont zich "bescheiden

Lees meer »

“VS overwegen kernwapenarsenaal uit te breiden om Rusland, China en Noord-Korea af te schrikken”

De VS overwegen om meer strategische kernwapens te ontplooien na jaren van bezuinigen na de Koude Oorlog als reactie op de toenemende dreiging van Rusland, China en Noord-Korea, zo heeft een hooggeplaatste medewerker van de regering-Biden gesuggereerd. “We kunnen in de komende jaren een punt bereiken waarop een verhoging van de huidige ontplooide aantallen nodig is”, zei Pranay Vaddi, topfunctionaris

Lees meer »

Rondleiding op werf Schouwburg van Kortrijk met cultuurschepen Axel Ronse: “Dankzij Vlaamse steun toch deze legislatuur in gang geschoten”

Kortrijks cultuurschepen Axel Ronse (N-VA) leidde ons rond in de Schouwburg van Kortrijk, waar de werkzaamheden volop aan de gang zijn. Hij werd daarvoor bijgestaan door een team van bouwbedrijf Furnibo en WIT Architecten. Ook het nieuwe cultuurseizoen werd hiermee officieus gelanceerd.
The post Rondleiding op werf Schouwburg van Kortrijk met cultuurschepen Axel Ronse: “Dankzij Vlaamse steun toch deze

Lees meer »

Cas Casier pakt uit met bijzondere hondenvoeding: “Uitsluitend gezonde brokken”

Het gloednieuwe merk YDOLO, geesteskind van Menenaar Cas Casier, wil een revolutie ontketenen in de wereld van de hondenvoeding. Daarvoor werd een jaar lang samengewerkt met een voedingsspecialiste. “Honden zijn dan wel onze beste vrienden, maar amper één procent van de mensen weet wat we onze viervoeters te eten geven.”
The post Cas Casier pakt uit met bijzondere hondenvoeding:

Lees meer »

EK-dorp Kortrijk steunt blinde Odette met ‘Sjotten voor Odetteje’: “Het toont hoe graag ze gezien is”

Het EK-dorp op het Nelson Mandelaplein is in volle opbouw. “We willen mensen verbinden. Samen supporteren, samen feesten, een drankje nuttigen. In deze context is er zeker ook plaats voor enkele sociale projecten”, zegt organisator Dieter De Clercq (37). Met het initiatief ‘Sjotten voor Odetteje’ zamelen ze geld in voor de oplopende medische kosten voor ouders Jens Cottijn (35) en

Lees meer »

Comedian Jeroen Verdick moet noodgedwongen een pauze inlassen: “Ik kan mijn lichaam niet blijven negeren”

Comedian Jeroen Verdick, vooral bekend als de stem van het datingprogramma ‘Love Island’, moet noodgedwongen een pauze inlassen. “Zijn huidige mentale gezondheid laat het niet toe om een publiek te entertainen zoals gewoonlijk”, klinkt het bij zijn management ‘House of Entertainment’. Hij maakt deze zomer zijn agenda leeg en hoopt vanaf september weer op het podium te staan.

Lees meer »

Leerlingen van de Zilverbergschool en Klim vieren hun eerste communie

Iets later in de voormiddag, om 11 uur, vond in de Sint-Henricuskerk, de eerstecommunieviering plaats voor de kinderen van de Zilverbergschool en Klim. 30 kinderen hebben er voor het eerst de communie ontvangen en met z’n allen hebben ze er een erg mooie viering van gemaakt. Op de foto zien we: Juliette Bol, Vic Bossuyt,
The post Leerlingen van

Lees meer »