“Dit getuigt van een verschrikkelijk egocentrisme”: Ellen (42) dient klacht in, nadat Tom Van Grieken filmpje van vechtende tieners deelt

“Tegen dat slachtoffers klacht kunnen indienen, heeft Van Grieken zijn doel al bereikt met het filmpje.” De 42-jarige Ellen uit Olen stapte naar de politie, nadat de Vlaams Belang-voorzitter via Instagram een filmpje had verspreid. Daarop is te zien hoe haar dochter en een vriendinnetje in elkaar worden geslagen aan een bushalte in Herentals. “Ik heb intussen van Tom Van Grieken een bericht gekregen”, zegt Ellen, die wél blij is dat iemand de vechtpartij gefilmd heeft. 

Meer krantenkoppen in België

Zwaantjes Roller Club aan het feest na een geslaagd EK op de piste: “Echt genieten, met familie en vrienden om je heen”

Op de nationale feestdag, de slotdag van het pistetornooi op het EK skeeleren in Zandvoorde, won Bart Swings de Europese titel op de puntenkoers over vijf kilometer. Eerder al bezorgden Fran Vanhoutte bij de seniores en junior Lyssa Vansteenkiste Zwaantjes Roller Club als organisator een delirium met twee keer goud.
The post Zwaantjes Roller Club aan het feest na

Lees meer »

“Niet met ons”: Racing Genk start met campagne tegen racisme en grensoverschrijdend gedrag

Racing Genk lanceert vanaf dit seizoen een meldpunt, waarmee racisme in de Cegeka Arena actief opgespoord kan worden. Op elk zitje in het stadion werd een QR-code aangebracht. Nadat fans die code hebben gescand, kan er direct melding gemaakt worden van racisme of discriminerend gedrag. “Ik ben trots dat mijn club nu zo krachtig opstaat tegen dit onrecht”, aldus Tolu

Lees meer »

Noodweer eist al minstens 20 doden in China

In China zijn als gevolg van hevige stortregens minstens twintig mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist. Grote delen van het noorden en het centrale deel van het land worden sinds dinsdag geteisterd door hevige regen en overstromingen, die voor heel wat schade en slachtoffers zorgen.

Lees meer »

West-Vlaamse studenten werken het hardst: recordaantal jongeren verdient bij met vakantiejob

Jobstudenten en de zomervakantie, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heel wat werkgevers doen vooral in vakantieperiodes een beroep op studenten die een euro willen bijverdienen om de boel draaiende te houden. En dat zijn er elk jaar meer: in 2023 waren er bijna 72.000 West-Vlaamse jongeren aan het werk als jobstudent, een absoluut record.
The post West-Vlaamse studenten

Lees meer »

Directeur Secret Service noemt beveiliging tijdens aanslag op Trump “grootste operationele mislukking in decennia”

De moordpoging op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens een campagnemeeting in Butler in de staat Pennsylvania is de “grootste operationele mislukking van de geheime dienst in decennia”. Dat heeft Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, maandag verklaard in een hoorzitting voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Klaar om te knallen in tijdrit? Evenepoel, Van Aert en Kopecky spreken om 16u30 met de pers

Parijs is helemaal klaar voor de dertigste editie van de Olympische Spelen. Morgen is de openingsceremonie, zaterdag komen de eerste Belgen in actie. Onder meer de tijdrit bij de mannen en vrouwen staat dan geprogrammeerd. Met Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky. Zij spreken vanaf 16u30 met de pers, iets wat u integraal hieronder kan opvolgen!

Lees meer »