Maar liefst 6 op de 10 Vlamingen durven niet zichzelf te zijn op het werk en dat komt door enkele grote taboes

Zes op de tien Vlamingen kunnen niet helemaal zichzelf zijn op het werk. Ze spreken zelfs over een zwijgcultuur. “We zien dat sommigen zich nooit uitspreken, zelfs niet als ze goede ideeën hebben.”

 

Meer krantenkoppen in België

Twee minderjarigen opgepakt en in instelling geplaatst na “schandalige” aanval: slachtoffer krijgt trap in gezicht nadat hij op de knieën wordt gedwongen

Op sociale media circuleren beelden waarop een minderjarige jongen in Hamme bedreigd en aangevallen wordt. Op de video is te zien hoe de jongen op de knieën gedwongen wordt door twee leeftijdsgenoten en vervolgens een trap in zijn gezicht krijgt. Het is onduidelijk hoe het nu met het slachtoffer gesteld is. De politie kon de daders, die herkenbaar in beeld

Lees meer »

Oude weerspreuken blijven verrassend actueel: “Maar nog nooit zoveel natte maanden na elkaar gezien”

Het was de afgelopen dagen best fris en het regende veel. En dat in juni… Al is dat helemaal niet zo vreemd, weet weerman Geert Naessens. “In de oude volksweerkunde werd dat ook wel de ‘schaapscheerderskoude’ genoemd. De meeste oude weerspreuken houden trouwens nog altijd stand, al daagt de klimaatverandering ze wel uit.”
The post Oude weerspreuken blijven verrassend

Lees meer »

De boeken van de week: de geschiedenis van de duivel, een pleidooi voor minder angst en een felbegeerde debuutroman 

Journalist Tim Hofman onderzoekt wat minder angst kan betekenen, niet alleen voor onszelf maar ook voor de samenleving. Satan, Lucifer, Mefisto: professor Danny Praet schrijft over de vele gedaantes die de duivel aannam in de geschiedenis. Verscheidene buitenlandse uitgeverijen aasden op de debuutroman van Yael van der Wouden, waarin ze taboes over de Holocaust aankaart. Jan Vanriet maakt zijn trilogie

Lees meer »

“Machtigste korpschef van het land” spreekt over corruptieonderzoek: “Alle mogelijkheden voor de mensensmokkelaars liggen nu open”

Nicholas Paelinck, zowat de bekendste korpschef van het land, heeft aan de politieraad van de zone Westkust uitleg gegeven over het corruptieonderzoek dat tegen hem wordt gevoerd. De politiebaas spreekt van een lastercampagne en vreest voor de gevolgen ervan. “De samenwerking met de Engelsen ligt volledig plat”, zegt Paelinck. “Als vannacht een bootje met transmigranten kapseist, moeten we wachten tot

Lees meer »

“Ik moest niet eens in het rood gaan”: Belgian Tornados pakken Europese titel op 4×400 meter (en heel wat vertrouwen voor Parijs)

Wat een avondje voor de Belgische aflossingsteams op het EK in Rome. Eerst snelden de Cheetahs naar hun allereerste medaille ooit — brons — en vervolgens deden de Tornados waarin ze zo goed in zijn: winnen. Ze domineerden de finale van de 4x400m van start tot finish. Komt die olympische medaille er dan toch in Parijs? “Ik geloof dat daar

Lees meer »

Grijze walvissen gemiddeld 1,65 meter kleiner in vergelijking met 20 jaar geleden: “Dit is een waarschuwing”

Grijze walvissen die hun zomers doorbrengen in de Atlantische Oceaan voor de noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada, lijken almaar kleiner te worden. Wetenschappers hebben vastgesteld dat de maximale lichaamslengte van de dieren in de loop van 20 tot 30 jaar gemiddeld met 1,65 meter is gedaald. Dat kan grote gevolgen hebben voor hun voortbestaan. De wetenschappers zien een

Lees meer »

Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle”

Is Guido Gezelle 125 jaar na zijn dood nog relevant? “Meer dan ooit: hij was klimaatactivist, kwam op voor diversiteit en hechtte groot belang aan spiritualiteit”, zegt Karel Platteau, voorzitter van het Guido Gezellegenootschap; “Er schuilt een indiaan in deze Brugse priester-dichter.”
The post Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle” appeared first on KW.be.

Lees meer »