Kinderwagen met baby van zeven weken aangereden op zebrapad door hoogbejaarde bestuurder: “Gevaar voor de samenleving dat hij nog mag rijden”

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongetje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader Kylian Vandevoorde (24).

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Hamas spoort VS aan druk uit te oefenen op Israël voor bestand – WHO: ruim 8.000 kinderen jonger dan 5 jaar behandeld voor acute ondervoeding in Gaza

Hamas heeft de Verenigde Staten verzocht hun bondgenoot Israël onder druk te zetten om een permanent staakt-het-vuren in het gebied te aanvaarden. “Blinken blijft praten over de instemming van Israël met het laatste voorstel voor een staakt-het-vuren, maar we hebben geen enkele Israëlische functionaris zich hierover horen uitspreken”, zei Hamas in een verklaring. De Palestijnse beweging drong er vervolgens bij

Lees meer »

De grote bazen van Colruyt, 1 jaar na vertrek van roerganger Jef: “Er zijn klanten die nu op zondag naar de concurrentie gaan. We sluiten niet uit dat we daarin volgen”

Een jaar nadat hij als eerste niet-Colruyt de leiding over de grootste supermarkt van het land overnam, spreekt CEO Stefan Goethaert (56) voor het eerst. Blijft Colruyt de laagste prijs garanderen? Gaan de winkels binnenkort ook op zondag open? En waarom is het hier zoveel duurder dan in het buitenland?

Lees meer »

Kledingketen Scotch & Soda, met winkels in Hasselt en Maasmechelen, jaar na doorstart weer failliet

Het van oorsprong Nederlandse modemerk Scotch & Soda is ruim een jaar na een doorstart opnieuw failliet, meldt het bedrijf. Het merk ging al eens failliet, maar werd in maart vorig jaar overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die meerdere modemerken bezit. Dit keer is ook voor de vestigingen in ons land, maar ook Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk het

Lees meer »

De must-reads van het weekend

06:00 Het Vlaams Belang is er zondag niet in geslaagd zichzelf incontournable te maken en onderhandelt niet mee. Sneuvelt het cordon sanitaire straks wel op het platteland?

Lees meer »

Nieuwe ingang van Vlaspark in Kuurne geopend

Zondagochtend is de gloednieuwe ingang geopend die bezoekers toegang verschaft tot het Kuurnse Vlaspark. Deze ingang werd gerealiseerd door de gemeente Kuurne in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen. Twee grote cortenstalen toegangsborden nodigen vanaf heden iedereen uit om deze groene parel nabij het gemeentecentrum te ontdekken.
The post Nieuwe ingang van Vlaspark in Kuurne geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uittredende parlementsleden Wouter De Vriend en Björn Anseeuw blikken terug: “Lokaal de vernieuwing doorzetten na oktober”

Kamerleden Wouter De Vriendt (Groen) en Björn Anseeuw (N-VA) trekken eind juni de deur van het parlement achter zich dicht. Ze blikken tevreden terug en zitten op één lijn in hun evaluatie van de verkiezingen. Ook over wat er na 13 oktober nodig is voor Oostende, hebben ze een duidelijke mening.
The post Uittredende parlementsleden Wouter De Vriend en

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Koekelare: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Koekelare trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Koekelare.
The post Verkiezingsresultaten in Koekelare: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pablo Annys wil burgemeester worden met Plan B: “Brugge heeft burgemeester nodig voor de lange termijn en die 100 procent sociaal is”

Vooruit Brugge heeft vrijdagavond in Het Entrepot de aftrap gegeven van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De jarige lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Pablo Annys pakt uit met een ‘Plan B’ voor Brugge: “De keuze voor de Bruggeling is duidelijk: ofwel kiest men voor een burgemeester waarvan men niet weet of hij nog 2 jaar, 4 jaar of 6 jaar zal doen,

Lees meer »

Rim en ILL B lanceren EP Moonwalking On Water: “Over de ups en downs als zelfstandig persoon”

Kortrijkse muziektalenten Karim ‘Rim’ Kediambiko (28) en Benjamin ‘ILL B’ Penez (27) hebben een nieuwe EP uitgebracht in samenwerking met Warner Music. “De zes nummers van ‘Moonwalking On Water’ vertellen een combinatie van levensverhalen. Onze goals en ambities. Waar we willen geraken en de struggles”, zegt Rim.
The post Rim en ILL B lanceren EP Moonwalking On Water: “Over

Lees meer »

Oorzaak dodelijk fietsongeval in Kortemark bekend: “Fietser reed aan verkeerde kant van de weg, vrachtwagenchauffeur heeft hem niet gezien”

De fietser uit Hooglede, die donderdagochtend is gestorven bij een ongeval in Kortemark, reed aan de verkeerde kant van het fietspad toen hij viel en door een vrachtwagen werd aangereden. Dat blijkt uit onderzoek van een verkeersdeskundige. De chauffeur van de vrachtwagen is intussen gevonden, hij was zich van geen kwaad bewust, hij had de fietser niet gezien. Volgens het

Lees meer »

Aziatische hoornaar valt niet meer klein te krijgen: “Het probleem is niet meer uitroeibaar, maar moet beheersbaar blijven”

Geel-zwart en incontournable: N-VA is het voor de Vlaamse regeringsvorming, de Aziatische hoornaar is het in het hele land. In Gistel werden 140 koninginnen gevangen, in Holsbeek 112, en in tal van andere gemeenten worden plannen gesmeed om de killerwesp volledig uit te roeien in onze contreien. “Onmogelijk”, zo oordeelt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar wat kunnen

Lees meer »